B-pojat pronssiotteluun
Julkaistu: 23.07.2017 00.00

Lauantai-iltana FC Ylivieska pelasi paikasta loppuotteluun Janakkalan Palloa vastaan Ykspihlajan aurinkoisella stadionilla. Ennakkoon tiedettiin vastustajan pelaavan suoraviivaista ja fyysistä peliä. Ottelusta muodostui kovavauhtinen taistelu, molemmat joukkueet halusivat finaalipaikan. Janakkala tyylilleen uskollisena toimitti palloa suoraan hyökkäysalueelle ylivieskalaisten yrittäessä nopealla syöttöpelillä kääntää peliä vastustajan maalille. Siinä onnistuttiinkin muutaman kerran, mutta viimeistely-yritykset eivät tuottaneet tulosta. Janakkala onnistui ensimmäisellä jaksolla erikoistilanteista iskemään taukotilanteeksi 2-0.

Toisella jaksolla lähdettiin hakemaan kovalla riskillä kavennusta. Janakkala puolusti väkevästi ja onnistuttuaan katkaisemaan Ylivieskan hyökkäyksen lähetti pallon tuttuun tyyliin kärkipelaajalle. Ylivieskalaiset yrittivät sinnikkäästi pelaamalla päästä maalitekopaikoille Janakkalan puolustaessa koko joukkueella johtoasemaansa. Pelin tempo säilyi molemmilla joukkueilla loppuun asti hyvänä. Loppulukemat 5-0 veivät Janakkalan finaaliin ja FC Ylivieska taistelee pronssista TP-47 vastaan, joka kohdattiin jo alkulohkossa.