06-pojat valloittivat Särkänniemi Cupin
Julkaistu: 05.07.2017 00.00

06-pojat valloittivat Särkänniemi Cupin

Kesän päätapahtumasta Särkänniemi Cupista muodostui pojille monella tavalla ikimuistoinen. Turnausmenestys ylitti kaikki odotukset, molemmat joukkueet kirjoittivat kolmen päivän aikana huikean kasvutarinan ja plakkariin jäi lisäksi mahtavia kokemuksia niin Särkänniemen käynnistä kuin ensimmäisestä kerrasta koulumajoituksessa.

Joukkueen talvi- ja kevätkausi eivät ole olleet helpoimmasta päästä. On taisteltu olosuhteiden, rajallisten valmennusresurssien ja välillä harjoitusilmapiirinkin kanssa. P12-sarjapelit ovat nekin olleet kovia kokemuksia, kun on jouduttu vääntämään selvästi isompia vastaan eikä puhdas taito tai liike ole enää tänä vuonna riittänyt noissa peleissä. Särkänniemi Cup osoitti kuitenkin, että vastoinkäymisten kautta hioutuu timantteja. Joukkueesta on kehittynyt entistä vahvempi sekä henkisesti että pelillisesti. Taitotaso on ollut aina korkea ja sen kivijalan päälle on hyvä rakentaa.

Vaikka turnauksiin lähdetään aina voittamaan, tuskin kukaan pelaajista tai taustoista uskoi sellaiseen menestykseen, mitä Tampereelta saatiin. Suurin osa vastustajista oli tuntemattomia meille, mutta me vielä oudompia heille. Ennakkoveikkauksissa emme varmasti olleet korkealla. Pojat tekivätkin pelillään hienoa PR:ää paitsi itselleen myös koko seuralle ja paikkakunnalle. Pelinopeutemme ja taitomme sai kehuja poikkeuksetta vastustajilta. Sekä kilpa- että haastesarjan joukkueemme pelasivat myös taktisesti kypsästi tavalla, jota ei aiemmin ole nähty. Jokainen pelaaja oli täysillä mukana jättäen kentälle 110 prosenttia ja taistellen oman joukkueensa puolesta. Joukkueet kannustivat toisiaan niin kentällä kuin sen ulkopuolella ja kokivat menestyksen yhteisenä isona asiana. Moni asia kulminoitui päätöspäivän lounaan jälkeiseen hetkeen TAMK:n edessä, kun pojat istuivat pyörätelineen päällä ja intoutuivat yhteislauluun ohjelmistossa mm. Maamme ja Läpi koko kentän.

Haastesarjan joukkue koki takaiskuja aivan turnauksen alla ja lähti Tampereelle varamiehisenä. Mukaan hyppäsivät yksi 05-poika yli-ikäisenä pelaajana sekä kaksi 08-poikaa, jotka kaikki hoitivat leiviskänsä erinomaisesti. Ensimmäisenä pelipäivänä haettiin palapelin palasia, mutta kun ne loksahtivat kohdalleen pelasi joukkue todella hienosti. Sunnuntaiaamun puolivälierävoitto oli erinomainen saavutus ja katkeran niukasta välierätappiostakin noustiin vielä pronssiottelun voittajiksi! Kilpasarjan joukkue puolestaan haki peliään turnauksen ensimmäisessä ottelussa, mutta saatuaan palaset kohdalleen se pelasi käytännössä kauden parasta peliään juuri oikeassa paikassa. Finaalipäivän vire oli jotain ennennäkemätöntä, matkalla turnausvoittoon kaadettiin ennakkoon todella kovia vastustajia - kruununa finaalin upea nousu 1-2 tappioasemasta 3-2 voittoon. Ja vastassa oli tasokas Käpylän Pallon ryhmä.

Jälkeenpäin ajatellen yksi ratkaiseva asia menestykselle oli pelitapaan ennen turnausta tehty muutos eli siirryttiin rinnakkaisista keskikenttäpelaajista ylemmän ja alemman keskikenttäpelaajan käyttöön. Tuota harjoiteltiin kylmiltään P12-sarjapelissä Sievissä, pidettiin taktiikkataulupalaveri edeltävän keskiviikon harjoituksissa ja perehdyttiin asiaan vielä käytännössä tuon harkkakerran loppupelissä. Jo tuolloin nähtiin pilkahduksia siitä, että pelitapa sopii joukkueen pelaajatyyppeihin erinomaisesti. Ja niin se tekikin selkiyttäen Tampereella peliämme sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan.

Kausi on hädin tuskin puolivälissä ja pelejä riittää syyskuun lopulle saakka. Särkänniemi Cupin turnausmenestyksestä ja yhteishengestä voidaan ammentaa kuitenkin paljon tulevaan. Kolhuja ja pettymyksiä tulee varmasti vielä pitkän kauden aikana, mutta joukkue osoitti Tampereella taitojen, itseluottamuksen ja joukkuepelin riittävän vaikka mihin!

E11 Liigan mestarijoukkue: Hente Juutinen, Nuutti Kinnunen, Ville Kokko, Veeti Kumpumäki, Onni Länsipää, Onni Poutanen, Aleksi Ruuska, Lauri Sipilä, Niilo Takanen ja Veikka Välimäki.

E11 Ykkösen pronssijoukkue: Saku-Matti Ahola, Mika Hautakoski, Mikko Hautakoski (08), Joona Isokääntä, Miika Isokääntä (08), Valtteri Karhukorpi, Eevert Kinnunen, Juha Kääntä, Aleksi Leppälä (05), Lari Leppälä ja Semi Säily.

Kiitos kaikille pelaajille, perheille ja muille toimijoille ikimuistoisesta turnauksesta! Yhteishenki ja tunnelma oli käsin kosketeltava niin kentällä kuin kentän laidalla. Alla olevat tunnelmakuvat osoittavat tämän käytännössä.






Seuran uusimmat