Anton Hannula kovatasoisessa turnauksessa Saksassa
Julkaistu: 29.05.2017 00.00

Anton Hannula kovatasoisessa turnauksessa Saksassa

viikonloppuna FDS Suomi osallistui kovatasoiseen Sparkasse Holstein Cupiin Bad Oldesloessa, Saksassa. FDSn joukkue koostui seitsemästä suomalaisesta ja viidestä englantilaisesta pelaajasta. FC Ylivieskasta joukkueessa pelasi -05 pojissa pelaava Anton Hannula. Valmennustiimissä FC Ylivieskaa edusti Mika Hemmilä. Suomalais-englantilaisen joukkueen lisäksi turnaukseen osallistui lukuisia kovatasoisia joukkueita ympäri eurooppa. Bundesliigajoukkueista mukana oli mm. Hertha Berlin, Werder Bremen, viime vuoden mestari Borussia Dortmund, Wolfsburg,RedBull Leibzig, Hamburger SV, FC St Pauli, Hannover 96. Muota huippuseuroja edustivat Bröndby ja Aarhus Tanskasta, Pogon Stettin Puolasta, IF Brommabojkarna Ruotsista sekä lopulta mestaruuden voittanut Heerenveen Hollannista.

Alkusarjan pelit olivat odotetun tiukkoja, eteenkin isompia seuroja vastaan. FDS Suomi hävisi ratkaisevia pisteitä viime hetken maaleilla ja jäi juuri ja juuri "kuoleman lohkon" viidenneksi ja ulos ylemmän loppusarjan peleistä. Lopulta sijoitus oli 18. joka oli selkeästi pettymys joukkueen potentiaaliin nähden. Tässäkin turnauksessa, kuten kaikessa FDSn toiminnassa on kuitenkin kyse pelaajien kehittämisestä ja lauantain pelien jälkeen illalla käytettiinkin reilusti aikaa tähän tarkoitukseen. Joukkuepelaamista hiottiin monelta eri kantilta ja tulos oli nähtävissä heti sunnuntaina.

Anton on ollut FDSn turnauksissa aikaisemmin kolme kertaa Suomessa ja kerran Saksassa. Tälläkin kertaa Anton esiintyi turnauksessa edukseen ja pystyi pelaamaan omalla tasollaan, myös euroopan kovimpia junioreita vastaan. Paljon on tietenkin kehitettävää, niinkuin kaikilla, mutta ehdottomasti Antonkin on oikealla tiellä. Kansainväliset turnausmatkat FDSn mukana antavat pelaajalle paljon muutakin kuin vain kentällä tapahtuvaa kehitystä. Turnausmatkoilla tekeminen pyritään pitämään "ammattimaisena" ottaen tietenkin huomioon poikien iän. Tämä tarkoittaa valmistautumista peleihin, käyttäytymistä, itsestä ja joukkuekavereista vastuunottamista, sekä erilaisten persoonien hyväksymistä. Mutta ennen kaikkea jalkapallosta ja kokemuksista nauttimista. Lisäksi turnausmatkat ovat hyviä kielikylpyjä. Tällä kertaa kaksin verroin, koska suomen ja englannin lisäksi joukkueessa oli käytettävä ruotsia, koska joukkueeseen kuului myös kaksi täysin ruotsinkielistä pelaajaa.

"Niukat tappiot harmittavat, koska olisi voitu pärjätä paremmin." -Kommentoi Anton tuoreeltaan turnausmatkan jälkeen. Itsenäisesti toimimista reissulla Anton piti merkittävänä oppiskokemuksena. Pelillisesti hänen mukaansa pelitempo oli kovempi ja piti pystyä pelaamaan 100% koko ajan. Missään vaiheessa ottelun aikana ei ollut aikaa huilata, kuten omissa peleissä Suomessa. Uusia kavereita Anton sai omien sanojensa mukaan muutaman lisää. Hän kertoi selviytyneensä eglannilla "Ihan hyvin". Anton lähtisi mielellään uudestaan turnauksiin mukaan jos kutsu tulee.

Valmentajana turnauksessa toiminut Mika Hemmilä allekirjoittaa Antonin huomion pelin temmosta. Hemmilä kommentoi kokemuksiaan seuraavasti: "On uskomatonta miten ote pelistä ja intensiteetti ei häviä huippuseuroilla missään vaiheessa ottelua. Tässä me ollaan Suomessa ja omassa seurassamme selkeästi jäljessä. Tämä ei tietenkään tarkoita että euroopassa valmentajat huutaisivat pää punaisena vauhtia pelaajiin, päin vastoin. Valmentajat antavat pelaajille tilaa pelata ja tehdä omia ratkaisuja. Yksi syy pelin tempoon voi olla että pelit pelataan suht pienellä kentällä."

Kesäkuun alussa FDSn valmentajat tulevat pitämään jalkapallokoulua Ylivieskaan. Ilmoittautuminen on auki ja muutama paikka on vielä vapaana. Ilmottaudu mukaan


Football Development Schools In Sparkasse Holstein Cup 2017Football Development Schools Suomi in Sparkasse Holstein Cup 2017. (Anton ylh.vas.)


Seuran uusimmat