HUUHKAJAPÄIVÄT SEINÄJOELLA
12.1.2018 11:32 Uutiset / C-pojat 04

Huuhkajapäivät on Suomen Palloliiton uusi pelaajakehitystapahtuma, jossa yhdistyvät pelaajatarkkailu sekä valmennusosaamisen kehittäminen. Seinäjoen Wallsport Areena toimi tämän kertaisten Huuhkajapäivien pelipaikkana.

FC Ylivieskan C-pojat osallistuivat jälleen Palloliiton Huuhkajapäiville tammikuun alussa. Tällä kertaa Huuhkajapäivät pidettiin Seinäjoen mahtavalla Wallsport Areenalla ja peleissä vastaan asettuivat FF Jaro sekä VPS. Aiemmin Huuhkajapäivillä syksyllä kohdattiin Pietarsaaren Tellushallissa KPV ja GBK. Huuhkajapäivät on Suomen Palloliiton uusi pelaajakehitystapahtuma, jossa yhdistyvät pelaajatarkkailu sekä valmennusosaamisen kehittäminen. Pelaajakehitystapahtumien keskiössä on peli ja sen kehittäminen sekä pelaajien että valmentajien näkökulmasta. Pelaajan laadukas arki on iso teema seuraaville vuosille suomalaisessa jalkapallossa ja tämän vuoksi vuoden aikana pidettävissä Huuhkajapäivissä käsitellään myös kokonaisvaltaista urheilijaksi kasvamista oikeanlaisen harjoittelun, ravinnon ja levon sekä ajan- ja elämänhallintaan liittyvien asioiden osalta. Seinäjoella päästiinkin oikein kunnolla tähän ajatukseen kiinni kun ateriat päiville kokkasi SJK:n oma päätoiminen kokki. Päätoimisia kokkeja ei taida muilla suomalaisilla joukkueilla vielä ollakaan. Ruoka oli maistuvaa ja varmasti urheilijalle sopivaa.

Onko Huuhkajapäivistä sitten saatu muuta hyvää kuin ruokaa? Valmentajien mielestä FC Ylivieskan C-pojat ja valmentajat ovat saaneet jo nyt tapahtumista hyvää pääomaa. Tapahtumissa on aina kovatasoisia pelejä, jotka kehittävät pelaajia. Lähes kaikki Huuhkajapäivien joukkueista pelaavat Pohjois-Suomen Liigaa (PSL), jossa pelitempo ja kovuus on eri luokkaa kuin piiripeleissä. Lisäksi Huuhkajapäivien aikana on huomattu, mitä osa-alueita joukkueen / pelaajien kanssa tulee edelleen kehittää. Myös valmentajille tapahtumat ovat kehittymisen paikkoja. He pääsevät vaihtamaan ajatuksia muiden valmentajien kanssa ja saavat myös omasta toiminnastaan palautetta.

Molemmissa Huuhkajapäivissä C-pojat ovat pelanneet hyviä pelejä. Pelit ovat vahvistaneet sitä ajatusta, että valmennuksessa ollaan oikealla tiellä. Pelit ovat olleet tasaisia ja taidollisesti FC Ylivieskan pojat ovat olleet jopa parempia. Pojat pelaavat yllättävän hyvin joukkueena 11v11 pelejä ja ovat taktisesti melko kypsiä pelisysteemiin, vaikkei sitä olla vielä juurikaan harjoiteltu. Kehittämistä taas löytyy etenkin fyysiseltä puolelta. Huuhkajapäivä osoitti, että juoksukuntoa on parannettava sekä tilanteen vaihtoihin (+/-) reagoimista pitää kehittää.

FC Ylivieskan mukana pelaa poikia lmyös ähialueen joukkueista, apuja saadaan sekä Kannuksesta että Toholammilta. Joukkueen johdon tavoitteena onkin kehittää samalla koko alueen pelaajia ja tällainen yhteistyö on koettu hyväksi pelaajakehityksen kannalta. Vaikka pelaajia on muistakin seuroista, on joukkueen yhteishenki hyvä. Seinäjoelle lähdettiin linja-autolla ja se on etenkin ryhmäytymisen kannalta loistava valinta. Näin myös “vierailevat pelikaverit” pääsevät ryhmään mukaan paremmin. Myös valmentajat voivat käyttää matkan hyödyksi esimerkiksi harjoitusohjelmia suunnitellen, kun ei tarvitse olla itse auton ratissa. Tavoitteena olisikin, että tällä kaudella kaikki pitkät matkat kuljettaisiin linja-autolla.

Seuraavaksi C-pojilla alkaa harjoituksissa fyysisesti raskaampi jakso, kun valmentajat ovat tarttuneet tuumasta toimeen pelaajakehityksen suhteen. Hiihtolomaan saakka pojat treenaavat muiden treenien ohessa kerran viikossa puhtaasti fysiikkaa, joka sisältää muun muassa nopeuskestävyysharjoittelua. Tarkoituksena on saada pelaajat tuntemaan omaa kehoaan paremmin ja joutumaan ulos omalta mukavuusalueeltaan. Tavoitteena on, että pojat oppisivat myös peleissä saamaan kehostaan enemmän irti. Tällä jaksolla joukkueen fysiikkavalmentaja Kirsi Viitamaa on vahvasti toiminnassa mukana.

Kevät jatkuu taito- ja fysiikkatreenien ohella myös uusilla Huuhkajakehitystapahtumilla sekä turnauksilla. Lauantaina 27.1. aluevalmentaja Stephen Ward tulee pitämään pojille leiripäivän Kalajoen Event Parkissa. Leiripäivä sisältää kaksi harjoitusta ja teoriaosuuden. Lisäksi tarkoituksena on, että päivän aikana aluejoukkuevalmentaja käy valmentajien kanssa läpi huuhkajapäivän antia videoanalyyseja apuna käyttäen. Lisäksi 10.-11.2. pojat lähtevät turnaukseen Kajaaniin ja 13.2. on seuraava huuhkajapäivä Kokkolassa.


   
Lisää uutisia
C-pojat 04
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Kategoriat