Aluesarjapelit opettavat paljon
Julkaistu: 14.09.2018 00.00

Aluesarjapelit opettavat paljon

Ensimmäinen kausi 11v11 pelejä on loppusilausta vaille valmis. Ennen kauden viimestä aluesarjaottelua voidaan todeta että vihdoinkin ollaan omalla sarjatasolla. Edellisvuosien rökelävoitot omanikäisissä ja osittain vuotta vanhempienkin sarjassa ovat vaihtuneet tasaisiin kehittäviin peleihin.

Aluesarjapelit ovat olleet kesän aikana hyvää oppia pojille. Samalla se on ollut muistutus työnteon merkityksestä, jos haluaa kehittyä jalkapalloilijana. Vastassa on ollut isojen kaupunkien kuten Vaasa ja Kokkola YJ joukkueita jotka valitsevat pelaajia isosta massasta. Siitä huolimatta olemme pystyneet pelaamaan heidän kanssaan tasaväkisesti. Pienet erot tulevat yksityiskohdista. Hetken nukahdus jossakin tilanteessa, yksittäinen huono syöttö, yksi tekemättä jätetty juoksu, ylärima tai tolppa maalipaikassa ratkaisevat monesti ottelun suuntaan taikka toiseen. Tuloksen taakse on nähtävä. Tasaisen laadun taustalla on harjoittelu ja kova työnteko oman kehittymisen eteen. Joukkueen pelaajat ovat ehdottomasti oikealla tiellä, sen kesän aluesarjapelit ovat osoittaneet. Kevään huuhkajapelien ja alkukesän aluesarjapelien jälkeen pelaajat ovat päässeet hyvin sisään ison kentän vaatimuksiin. Kovien aluesarjapelien ja säännöllisen harjoittelun myötä erityisesti juoksukunto on parantunut. Enää ei pelaaminen ole kiinni siitä etteikö jaksaisi juosta isolla kentällä. Pienet asiat ratkaisevat. Aluesarja on kehittänyt pelaajia huimasti.

Mitä vanhemmaksi pelaajat kasvavat ja pelit kovenevat, sitä tärkeämpää on harjoittelu. Vaatimustaso nousee. Tässä joukkueessa asenne on kohillaan ja kehitystä tulee tapahtumaan huimasti tulevina vuosina. Kauden viimeisessä aluesarjapelissä haasteen heittää VIFK YJ joka pelasi keväällä PSL:aa ja on tällä hetkellä sarjassa 2. heti VPS:n jälkeen.

Seuran uusimmat