19.00
D-pojat 06, Piirisarja P12

FC Y - KP-V (Kaustinen)  9 - 1

Ylivieska, Gyproc Areena

Pojat korkkasivat omalta osaltaan Ylivieskan upouuden tekonurmen pelaamalla alkulohkon toiseksi viimeisen kotiottelunsa uudella kentällä. Ja millaisissa olosuhteissa, aurinko paistoi mutta sopivan tuulenvire piti silti lämpötilan pelaamisen kannalta sopivana. Pelin henki oli selvä, voitto tästä ja syyskauden Ykkösen paikka on taas askeleen lähempänä. Vastassa ollut KP-V oli kerännyt sarjassa 10 pistettä ja oli pelannut muutaman hyvän ottelun sitä ylempänä taulukossa olevia vastaan. Pienen haasteen vastutajalle loi kapea materiaali, sillä se oli matkassa vain 9 pelaajan turvin.

Vastustajan materiaalin kapeus käytettiin hyväksi heti ottelun alusta lähtien eli pallo liikkui ja maalipaikkoja syntyi solkenaan. Ensimmäistä maalia piti silti odotella 7 minuuttia tässä ottelussa kentällä pelanneen Villen iskiessä avausmaalin ja samalla kauden ensimmäisen piirisarjamaalinsa. Seuraava 10 minuuttia meni huippupaikkoja tuhlaillessa, kunnes Niilo vapautti Veetin hyvin ajoiteteulla syötöllä ja tämä iski 2-0 -lukemat. Muutaman minuutin Veikka syötti puolestaan Niilon läpi ja tilanne oli 3-0. Ja kun vauhtiin pääsee, niin miksi lopettaa ;-) Seuraava maali syntyi Larin siirtäessä pallon hyvin vapaana olleelle Veetille ja tämä iski illan toisensa. Ja vain tovi äskeisestä ja Lari pääsi heiluttamaan verkkoa kulmatilanteesta - kiitos Eetu antaman oivaltavan kulman. Ja vielä ennen ensimmäisen jakson loppua sai myös Eetu lopulta palkinnon työmäärälleen ja vahvoille murtautumisille - lukemat 6-0 ja ottelu oli käytännössä taputeltu. Ihan ilman torjuntoja ei ensimmäisen jakson maalilla ollut Onni P joutunut värjöttelemään. Jakson loppupuolella KP-V sai muutaman vedon peräkkäin maalia kohti, mutta Ponni hoiti nämä kunnialla.

Ottelu oli käytännössä taputeltu ensimmäisen jakson jälkeen ja nyt mitattiin poikien henkistä kanttia sen osalta, jaksetaanko myllyttää samalla tavalla ja temmolla kuin eka puolikkaalla. Toisen jakson alkupuolella syntynyt 7-0 -maali oli vielä esimerkki puolustuksesta lähteneestä nopeasta syöttöpelistä, missä pelattiin muutamilla siirroilla pallon laitaan ja sieltä keskeltä nousseen Veetin kautta vapaana kärjessä olleelle Villelle. Tuon jälkeen poikien pelkin tempo kuitenkin laski ja monipuolisen lyhytsyöttöpelin sijasta alettiin tekemään enemmän pitkiä kuljetuksia tai hakemaan pitkiä läpisyöttöjä vastustajan linjan taakse. KP-V haistoi nämä tilanteet varsin hyvin ja pääsi kääntämään katkoista nopeita vastahyökkäyksiä. Pariin otteeseen kuitenkin vielä iskettiin Ponnin iskiessä molemmat osumat hyvin samantyyppisesti eli juoksu tyhjään tilaan, syöttä ja varma viimeistely vasurilla. Ja olihan niitä paikkoja muillakin edelleen. Mutta selkeästi pelitapa muuttui ja se päästi KP-V:n peliin mukaan, mitä pidemmälle ottelun loppua kohti mentiin. Ja muutaman paitsioon johtaneen läpisyöttöyrityksen jälkeen KP-V pääsi lopulta hyödyntämään meidän puolustuksen ja keskikentän väliin jääneen tyhjän tilan ja rikkoi kuparisen. Tuo maali oli myös ottelun päätösmaali eli loppulukemat kirjattiin 9-1. Ja ehtipä vastustaja ottaa vielä ottelun lopussa toisenkin tilastomerkinnän keltaisen kortin muodossa.

Tosiaan ottelu osoitti, että nopean syöttöpelin ylläpitäminen läpi ottelun on vaikeaa, silloin kun ollaan sekä taidollisesti että jalkanopeudelta niin selvästi vastustajan edellä. Valtaosa ottelusta pelattiin erinomaisesti, mutta lopussa jokaisen maalintekohalu kasvoin niin kovaksi, että tehtiin itsenäisiä ratkaisuja eikä toisaalta myöskään hyökkäysintoisena tehty töitä riittävän hanakasti alaspäin. Toisaalta maalipaikkoja oli niin paljon, että tehokkaammalla viimeistelyllä maalilukemat olisivat voineet olla kaksinkertaiset. Silti on muistettava, että kovia vastustajia vastaan otteen ei kestä herpaantua hetkeksikään, vaan pelin on oltava tiivistä ja aktiivista niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Ottelu oli sikäli erinomainen harjoitus pojille, että se mahdollisti todella monipuolisen peluuttamisen. Pelaajista suurin osa kävi monilla pelipaikoilla, mikä ei ole aina mahdollista tiukissa otteluissa. Pojat reagoivat tähän hyvin ja tekivät työnsä vieraammallakin pelipaikalla pyytettömästi.

Alkulohko päätetään viikon päästä kotona tekonurmella K-Palloa vastaan. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti jo tiistaina klo 18:30 alkaen. Tämän illan voittonsa myötä pojat nousivat oman lohkonsa kolmoseksi, mikä riittäisi Ykkösen paikkaan. Mutta viimeinen ottelu tulee vielä voittaa, sillä neljäntenä oleva TUS on vain kolmen pisteen päässä.

Maalit: 1-0 Kokko Ville (Säily Semi), 2-0 Kumpumäki Veeti (Takanen Niilo), 3-0 Takanen Niilo (Välimäki Veikka), 4-0 Kumpumäki Veeti (Leppälä Lari), 5-0 Leppälä Lari (Kinnunen Eevert), 6-0 Kinnunen Eevert, 7-0 Kokko Ville (Kumpumäki Veeti), 8-0 Poutanen Onni (Sipilä Lauri), 9-0 Poutanen Onni (Välimäki Veikka)

Maalivahdit: Poutanen Onni (eka jakso), Länsipää Onni (toka jakso)

Ottelukokoonpano: 4 Kokko Ville, 5 Sipilä Lauri, 7 Kinnunen Nuutti, 9 Kinnunen Eevert, 10 Takanen Niilo, 11 Leppälä Lari, 13 Ahola Saku-Matti, 16 Länsipää Onni (C), 20 Välimäki Veikka, 24 Säily Semi, 25 Poutanen Onni, 26 Kumpumäki Veeti