Julkaistu: 11.09.2018 00.00

Syksyn harjoittelusta

Joukkue jatkaa syksyllä harjoituksia muutaman kerran viikossa aina Barcelonan turnaukseen asti. Tähän on kaksi perustetta:

1) Ylivieskan salitilanne on edelleen vähintäänkin haastava ja harjoittelua on siksi perusteltua jatkaa pidemmälle syksyyn, jolloin tekonurmi on käytettävissä. Vastaavasti marras-joulukuussa voidaan pitää kunnon tauko.

2) Suurin osa pelaajista on lähdössä syyslomaviikolla Barcelonaan (FutbolSalou). Turnauksessa 06-ikäluokka pelataan meille poikkeuksellisella ja samalla oudolla 11v11 -pelitavalla. Joukkueen on siten tärkeää harjoitella pelitapaan liittyviä asioita ja pitää ylipäänsä tuntuma yllä.

Syyskuussa harjoitusrytmi on entinen eli harkat tiistaisin klo 18-19:30 ja sunnuntaisin klo 16:30-18. Molemmat harkkakerrat tiistaista 18.9. lähtien tekonurmella. Lokakuussa tiistain harjoitukset muuttuvat pelivuoroksi ja aikaistuvat iltahämärän vuoksi puolella tunnilla ollen klo 17:30-19. Varsinaiset harjoitukset pidetään lauantaisin ja sunnuntaisin tekonurmella klo 16:30-18.

Pyritään tekemään asioita syksyllä mukavan rennolla otteella. Pidetään paljon pelinomaisia treenejä ja harjoitellaan asioita, joilla voimme nostaa pelinopeuttamme ja monipuolistaa syöttöpeliämme ensi kauttakin ajatellen. Syysilmojen kylmetessä ja muuttuessa kosteammaksi on jokaisen syytä pukeutua kelin vaatimalla tavalla! Silloin homma ei ole kelistä kiinni ;-)

Lokakuun harkkavuoroille pyritään saamaan 1-2 harkkaottelua 11 v 11 -pelitavalla. Vastustaja voi tulla joko seuran sisältä D-tytöistä tai lähialueelta. Lisäksi pyritään pitämään yhteisharjoituksia 05-poikien kanssa tai lähialueen joukkueiden kanssa ja saamaan isommalla pelimäärällä loppupeli aikaan isolla kentällä.

Talvikaudesta vielä sen verran, että ilmoitamme yhden joukkueen Futsalin P13 -piirisarjaan (meidän ikäluokka ensi kaudella). Tuo tarkoittaa noin yhtä piriiturnausta per kuukausi. Valmennus on tullut siihen tulokseen, että tätä kautta saadaan monen kaipaamaa säännöllistä pelitoimintaa ja Futsal -sarjan pelaaminen tukee kaikkiaan myös talvikauden jalkapalloharjoittelua. Muutoin haetaan luonnollisesti entiseen tapaan jalkapallo-olosuhteita ja -pelituntumaa halliturnauksista (joko muiden järjestämiä tai meidän omia miniturnauksia lähialueella).

Seuran uusimmat