Vaikeuksien kautta voittoon
Julkaistu: 15.04.2018 00.00

Vaikeuksien kautta voittoon

Tänä viikonloppuna päästiin nauttimaan hienosta kevätilmasta ja ensimmäisistä peleistä ulkokentillä KPV:n kevätturnauksessa Kokkolassa. Hieman kateutta herätti se, että toisilla paikkakunnilla on hienot lämmitettävät tekonurmet, halleista puhumattakaan. Poikien pelissä näkyi innostuksen lisäksi tottumattomuutta pelata ulkona isolla kentällä. Onneksi innostus oli kuitenkin tottumattomuutta vahvempaa. Lauantain kolme peliä olivat tiukkoja ja hieman paremmalla tuurillla kaikki ottelut olisivat olleet voitettavissa. Lopulta turnauksen voittajajoukkueen GBK:n (röd) kanssa pelattiin tasainen vääntö, mutta pari pientä virhettä koitui 2-1 -tappioksi. Talven ja kevään hyvä treenaaminen näkyi poikien pelitaidoissa, mutta ison kentän käytössä pitkien syöttöjen kautta oli totuttelemista. Turnauksen aikana kentän käyttö koko ajan parani ja se antaakin uskoa tuleviin peleihin.

Sunnuntain sijoitusotteluun lähtivät pojat aivan uskomattoman hienolla asenteella. Näki, että pelaajat olivat yön aikana keränneet taistelutahtoa ja päättäneet voittaa turnauksen viimeisen ottelun. Kentällä näkyi innostunut joukkue, joka nautti pelin joka hetkestä. Vastustajalle ei annettu yhtään ylimääräistä tilaa eikä aikaa, vaan pojat halusivat auttaa pelikavereita joka tilanteessa. Joukkuepeli olikin parasta mitä on koskaan nähty. Taistelu pallosta oli kovaa ja siinä kokkolalainen tuomari ei antanut yhtään apuja. Harvoin kentällä näkee tuomarin kinastelevan (lue huutavan) 11-vuotiaiden pelaajien kanssa, saako jalkapallossa käyttää ennemmin painista tunnettua takavyöheittoa. Useammalla pojalla oli pelin jälkeen nilkat kipeinä ja Artulla jopa poski naarmuilla. Mutta tämä onkin hyvä osoitus tiukasta, periksiantamattomasta taistelusta. 3-0 voitto olikin täysin ansaittu.

Huomenna sitten takaisin treenaamaan taitoja koulun noin rangaistusalueen kokoiseen saliin. Toivottavasti loputkin lumet sulaisi nopeasti ja päästäisiin jo Ylivieskassakin ulos harjoittelemaan kohti omaa toukokuun turnausta.


Seuran uusimmat