KokkolaCupista 4.sija
Julkaistu: 22.07.2018 00.00

Torstaina aloitettiin KokkolaCup paahtavassa säässä. Auton mittari näytti jo aamulla reilut 25astetta. Varauduttiin vesiämpäreillä ja jäillä sekä uikkareilla.

Joukkueen yhteishenki oli alusta asti aivan loistava. Yksi tärkeä juttu pelitaktiikan lisäksi oli sopia tuuletukset maalien jälkeen =) Yhteensä 15 maalia tehtailtiin koko turnauksessa, joten FC Ylivieskan tuuletukset tulivat varmasti tutuiksi koko paikalla olevalle yleisölle. Tuuletuksiin osallistuivat aina kaikki joukkueen pelaajat.

Torstai

Aamupeli klo 10. Vastaan asettui KPV vihreä. Peli alkoi tasaisissa merkeissä ja tilanteita luotiin puolin ja toisin. KPV meni avausjaksolla johtoon hienolla yksilösuorituksella. Puoliajalla tytöt vaikuttivat hieman hermostuneilta, mutta saatiin tsempattua tytöt toiselle puoli ajalle. Tämä alkoikin näkyä kentällä ja aika pian saatiin tasoitusmaali, jonka viimeisteli Salla. Onnistuttiin tämän jälkeen pitämään peli lähes täysin vastustajan päässä ja tehtailtiin vielä kaksi maalia, joista vastasivat Siiri ja Oosa. Hieno nousu tappio asemasta! Voitto 3-1.

2.peli klo 14. Vastassa meille täysin outo joukkue Rovaniemi United. Rovaniemi sai eka puoli ajalla paljon tilanteita pelaamalla jatkuvasti yli puolustuslinjan. Tytöt pysyivät kuitenkin hyvin taistelussa mukana, mutta Rovaniemi aloitti maalinteon ja siirtyi 1-0 johtoon. Puoliajalla tsempattiin tyttöjä tekemään sama temppu, kuin aamupelissä ja tähän myös koko joukkue uskoi. Tasoitusmaali syntyi varsinaisen taistelun jälkeen, kun Oosa pääsi lähietäisyydeltä yrittämään maalia...Pallo pomppi edes takaisin maalinvahdilta, mutta meidän onneksi löysi tiensä lopulta maaliin. Toinen maali syntyi, kun Anette nousi hienosti laitaa ylös, laittoi pallon maalille, jossa Oosa sai vimeistellä voittolukemat 2-1. Upea peli koko joukkueelta. Paljon työtä Siiriltä keskialueella. Puolustuksessa tytöt pitivät hienosti Rovaniemen kurissa. Tämä joukkue hävisi koko sarjan finaalin rankkien jälkeen ONS:lle.

Perjantai

3.alkulohkon peli klo 10 FCYka-ONS 05/06. Peli alkoi jälleen tasaisissa merkeissä. Paljon luotiin tilanteita, mutta maaliin asti palloa ei saatu eka puoliajalla toimitettua. ONS siirtyikin johtoon 1-0. Jälleen toistui sama eli tappioasemassa toiselle puoliajalle. Tytöille täytyy kyllä antaa kiitosta näistä nousuista, joita turnauksessa tehtiin. Aneten antamasta kulmasta Siiri pääsi tasoittamaan upealla puskumaalilla. Toisen maalin ONS:n verkkoihin laittoi Oosa.

4.peli klo 14 tuttu vastustaja piiripelistä IK Myran, jonka kanssa pelit on aina tiukkoja =). Myran tulikin alussa todella kovalla temmolla peliin ja kesti lähes eka puoliajan puoleen väliin ennen kuin meidän tyttäret pääsivät rakentamaan omaa peliään. Molemmissa päädyissä oli paljon tilanteita. Meidän puolustus pelasi loistavasti ja maalivahti Oona M. torjui hienosti tärkeissä paikoissa. Kovan taistelun jälkeen voitto meille maalein 2-1. Maalit teki Oosa upeista syötöistä. Lohkovoitto puhtaalla pelillä!

Lauantai

Pudotuspelit alkaa. Tyttöjen olemuksessa näkyy jo pientä huolestuneisuutta. "Pakkovoitto" edessä klo 8 aamulla Esse IK:ta vastaan. Puolustus piti kuitenki Janitan, Oona K:n, Venlan, Aadan ja Essin ansiosta maalit loitolla ja kun vielä Oona M. onnistui maalisssa loistavasti, niin eka 0-peli oli hienoa katseltavaa. Hyökkäyspäässä maalit jakaantuivat usean pelaajan kesken ja upea 4-0 voitto sinetöi paikan välieriin. Maaleista vastasivat Oona J., Siiri, Anette ja Oosa.

Klo 16 pitkän päivän jälkeen alkoi välierä ONS 06-joukkuetta vastaan. Osa tytöistä kävi välillä kotona, osa uimassa ja muita pelejä katsomassa. Fiilis oli enen peliä pelonsekainen, eikä normaalia iloisuutta saatu millään luotua joukkueeseen. Tämä näkyi hermostuneisuutena kentällä. Alkuun paine oli aikalailla vastustajan päädyssä, mutta vastustaja teki maalin, me ei. Turnausväsymys alkoi myös hieman näkyä ja niin paljon kuin maalipaikkoja luotiinkin, niin edes onni ei ollut meidän puolella. Pieni loukkaantuminen vei loppupelin aivan sekaisin ja ONS iski vielä yhden maalin. Lopputulos 2-0 ja meille paikka pronssipeliin. Taivaskin itki tätä tappiota, sillä pelin loputtua vettä tuli aivan taivaan täydeltä!

Sunnuntai

Klo 12.40 Pronssipeli. Lataus oli peliin aivan valtava. Pronssi aiottiin ottaa aivan ehdottomasti! Paikkoja jouduttiin vaihtamaan edellisiin peleihin nähden jonkun verran, koska meillä oli tähän peliin ainoastaan yksi vaihtopelaaja ja aiempina päivinä aloituksessa ollut Janita ei voinut tätä peliä pelata. HBK, jonka voitimme pari viikkoa sitten piirisarjassa 6-2 oli vastassa. Peli alkoi loistavasti. Koko peli pyöri vastustajan päädysssä, mutta maaliin asti palloa ei saatu toimitettua. Vastustajalla oli käytännössä yksi vetopaikka eka puoliajalla ja he tekivät kaksi maalia. Tämä lamaannutti meidän tytöt turhan pitkäksi aikaa. 3-0 maali tuli myös kuin varkain. Anette iski tässä pelissä 2 maalia ja vastustaja vielä yhden. Lopputulos 2-4 ja meille niin kivulias 4.sija. Tähän tärkeään peliin ei saatu aivan 100%:sta peliä käyntiin ja tuli monta pientä virhettä. Hieno taistelu kuitenkin tytöiltä ja viimeiset 10min oli sitä meidän parasta peliä. Upeita syöttöjä, hienoja yksilösuorituksia.

Ennen turnausta tavoite oli voitto. Tiedettiin, että se on tällä porukalla täysin mahdollista. Meillä oli mukana upea joukkue. Pienet asiat ratkaisivat kuitenkin sen, että tarinassa ei ollut se onnellisin loppu. Joukkue on mennyt hurjasti eteenpäin, mutta koko kesän treeneissä on käynyt 7-8 tyttöä, joka on aivan liian vähän. Loukkaantumiset vei myös tietyn terän viimeisistä peleistä.

Parasta oli erityisesti eka päivien tuuletukset, yhteenkuuluvuus, tsemppi, iloiset pelaajat ja tietysti yhteiset uintireissut, unohtamatta kotimatkalla tehtyjä "sinisen laguunin" iltauinteja. Mukana tällä upealla reissulla Oona M, Janita, Essi, Oona K, Aada, Venla, Oosa, Salla, Siiri, Anette, Moona, Oona J. ja Anni.