Pelikunnon testausta Oulu Girls Cupissa
10.2.2018 22:38 Uutiset / F-tytöt (09-10)

FC Ylivieskan F-tytöt testasivat pelikuntoaan Oulussa helmikuun alussa. Kuvassa tytöt keskittyvät tulevaan peliin.

FC Ylivieskan F-tytöt hakivat pelituntumaa Oulusta ONS:n järjestämästä Oulu Girls Cupista 3-4.2. Turnaus oli kaksipäiväinen ja tarjosi paljon hyvin pelejä niin T9 kuin T8 sarjassakin.

Turnaukseen valmistautuminen alkoi jo hyvissä ajoin vuoden 2017 puolella kun joukkueenjohto päätti ilmoittaa tytöt kahteen sarjaan pelaamaan. Tennishallilla treenattiin kovasti taitoa ja joukkuepelaamista, jotta tulevissa turnauksissa oltaisiin iskussa. Noin viikkoa ennen turnausta järjestäjiltä ilmestyi otteluohjelma nettiin. Joukkue oli iloinen, sillä pelit oli sijoitettu sopivasti niin, että turnauksessa voitaisiin käydä kotoa käsin. Pari päivää ennen turnausta saatiin kuitenkin harmillisesti tietää, että turnausaikatauluja oli muutettu radikaalisti ja aikataulut olivat pahimmoilleen sellaisia, ettei mitenkään ollut järkevää kulkea kotoa käsin. Myöskään yöpaikkoja ei enää ollut järkevää varata kalliilla hinnoilla. Joukkueenjohto siis päätti, että F8 -tytöt eivät osallistu turnauksen ensimmäiseen peliin, joka olisi pelattu aikaisin lauantai-aamuna OHF:n joukkuetta vastaan. Tämän ei kuitenkaan annettu lannistaa joukkuetta, sillä pelejä tulisi tästä huolimatta olemaan hyvä määrä.

Lauantaina pelit Oulussa aloitettiin T9-joukkueen kanssa kivenkovaa paikallisvastus KPV.tä vastaan. Pelissä oltiin hieman vielä unessa, vaikka pystyttiinkin antamaan KPV:lle hyvä vastus. Peli päättyi lopulta 4-2 KPV:n voittoon, tuomarin hylätessä FC Ylivieskan yhden maalin KPV:n protestoinnin seurauksena. Amelia maalintekijänä jäi ihmettelemään, miksei maalia hyväksytty, eikä valmentajana toimineet Mika ja Tomaskaan siihen osanneet perusteltua selitystä kertoa. Tyttöjen pelissä oli kuitenkin nähtävissä erittäin hyvää joukkuepelaamista ja taitavia yksilösuorituksia. Joukkueen maaleista vastasivat Emma ja Emmi. Seuraavana T8 aloitti urakkansa Onsin valkoista joukkuetta vastaan. Melko pian pelin alettua FC Ylivieska näytti osaamisensa ja meni johtoon Natalian maalilla. Pelin edetessä Natalia pääsi maalaamaan vielä toisen kerran ja kolmannen maalin viimeisteli Minea. Myös T8-joukkueen pelaaminen oli vielä vähän hapuilevaa, mutta voitto tuli ansaitusti.

Seuraavana T8-joukkueen vastukseksi asettui Onsin T7 -joukkue. Vuotta nuorempia vastaan FC Ylivieska oli ylivoimainen voittamalla pelin 6-1. Pelissä maaleja pääsivät iskemään Neela (3), Natalia, Minea sekä Jenniina. T9-joukkueen seuraava peli pelattiin Onsin punaista joukkuetta vastaan. Nyt joukkue oli jo herännyt talviuniltaan ja peli oli selkeää FC Ylivieskan hallintaa Säteen tehdessä joukkueen maalit. Peli päättyi 4-0.

Pienen keskittymistuokion jälkeen joukkueilla alkoi yhtä aikaa pelit. T9-joukkue kohtasi OHF:n ja T8-joukkuetta vastaan asettui Paka. T9-joukkue oli omassa pelissään parempi luvuin 4-2 (maalit: Säde 2, Emma 1 ja Ella 1) ja T8 voitti oman pelinsä selkeästi 6-0 (maalit: Iida 2, Iina 2, Jenniina 1 ja Minea 1). Päivän viimeisessä pelissä T8-joukkue kohtasi vielä Ajaxin sinisen joukkueen. Vaikka ilmassa oli jo melkolailla väsymystä, tytöt hoitivat voiton hienosti kotiin tuloksella 8-0. Tuossa pelissä hirmuisessa iskussa oli Natalia, joka viimeisteli 4 osumaa. Muita maalintekijöitä olivat Iina (2), Neela (1) ja Minea (1). Lauantain valmentajat Mika ja Tomas olivat tyytyväisiä joukkueiden esityksiin.


Seuraavana päivänä turnauksen pelit FC Ylivieskan osalta aloitettiin T9-joukkueen toimesta. Vastaan asettui ennakolta kovaksi vastustajaksi uumoiltu Ospa, joka oli edellisenä päivänä voittanut kaikki ottelunsa. Peli ei kuitenkaan ollut Ospan hallintaa, vaan Ylivieskan tytöt pystyivät haastamaan vastustajan luoden paljon maalipaikkoja ja pitäen palloa hallussa omalla joukkueellaan. Tällä kertaa taito ei kuitenkaan riittänyt voittoon ja vastustajan saadessa pari helpohkoa maalia, T9-joukkue joutui myöntämään tappion todeksi. T8-joukkue aloitti aamun pelinsä heti T9 pelin jälkeen. Vastaan asettui Ajaxin valkoinen joukkue. Nyt vastassa oli astetta kovempi pala kuin edellisiltana. Peli oli tasaista vääntöä ja maalipaikkoja oli molemmilla joukkueilla kiitettävästi. Lopulta pisteet jaettiin ansaitusti 2-2. FC Ylivieskan maaleista vastasivat Tilda ja Natalia.

T9-joukkueen päivän toinen vastustaja tuli jälleen Oulusta kun vastaan asettui Onsin punainen joukkue. Taas joukkue pääsi pelaamaan tasaista peliä ja pallo kulki hyvin oman joukkueen pelaajilla. Pariin otteeseen joukkue pääsi vastustajan niskan päälle, mutta molemmilla kerroilla vastustaja tuli takaa-ajoasemista tasoihin. Lopulta pisteet jaettiin pelin päättyessä tasan 2-2. Maaleja tässä pelissä pääsivät tehtailemaan Emmi ja Säde. Seuraavaksi T8-joukkue sai vastaansa Ponpan joukkueen. Peli oli selkeää FC Ylivieskan hallintaa, mutta Ponpan maalivahti pelasi unelmapeliään ja piti joukkuetta pystyssä loistavilla torjunnoillaan. Lopulta pelin viime minuuteilla Tilda pääsi kuitenkin ratkaisemaan voiton FC Ylivieskalle.

Joukkueiden viimeiset pelit pelattiin iltapäivästä ja pientä väsymystä alkoi jo näkymään molempien joukkueiden pelaajissa. T9-joukkueen vastustajaksi asettui Ajax, joka osoittautui ehkä turnauksen taitavimmaksi vastustajaksi. Peli oli tasaista vääntöä ja molemmilla oli hyviä maalipaikkoja. Maalejakin tuli ja päällimmäiseksi jäi mieleen Säteen upea volley-veto maalivahdin nenän edestä, josta joukkueen valmentaja Tomas sanoi, ettei ole itsekään niin hienoa maalia tehnyt. Lopulta peli päättyi 4-3 Ylivieskalaisten voittoon Säteen tehdessä joukkueensa kaikki maalit. T8-joukkueen viimeinen peli oli puolestaan maali-iloittelua. Ennen peliä tytöt olivat hieman levottomia, eivätkä kaikki jaksaneet keskittyä kunnolla lämmittelemään. Pelissä tuosta levottomuudesta ei kuitenkaan ollut nähtävissä merkkiäkään vaan Ons pinkki sai tuta Ylivieskalaisten maalijanosta. Maalinteon aloitti Iida ja seuraavan iski Jenniina. Lopuista kolmesta maalista vastasi Neela, joka silminnähden nautti maalikarkeloista. Peli päättyi lopulta selkeään 5-0 voittoon.

Sunnuntaiksi joukkueiden valmentajaksi palannut Sini oli joukkueen toisen valmentajan Tomaksen ohella erittäin tyytyväinen suojattiensa esityksiin. “Tytöt ovat kehittyneet huimasti jälleen lyhyessä ajassa. Pelit kulki joukkueena erinomaisesti ja jokainen yksilö myös kasvoi turnauksen aikana. Voisin kehua tässä kaikkia tyttöjä, koska taso oli erittäin hyvä. Erityisesti onnistuivat T9-joukkueesta nuorimmat Amelia ja Ella, jotka viime hetken päätöksellä nousivat joukkueeseen harjoituksissa esitettyjen taitojensa ja asenteensa perusteella. Myös Säde taisteli turnauksessa isosti polvet verillä joukkueensa eteen. T8-joukkueessa etenkin joukkueen tuorein tulokas Iina yllätti positiivisesti. Hänen kehityksensä on ollut huimaa, ei voi muuta kuin ihailla.”: tunteili valmentaja.

Joukkueissa pelasivat:

T8 - Iida, Iina, Jenniina, Julia, Minea, Natalia, Neela, Tilda

T9 - Amelia, Ella, Emma, Emmi, Juliette, Peppi, SädeTästä on hyvä jatkaa harjoittelemista ja edetä kohti seuraavia pelejä. Seuraava turnaus tuleekin jo helmikuun 17.päivä, kun joukkue lähtee Kokkolaan pelaamaan Emotion Helmi Cupiin. Turnaukseen osallistutaan samoilla joukkueilla T8 ja T9 -sarjoihin. Kokkolassa vastaan asettuu vanhoja tuttuja Kokkolasta sekä lähialueilta, mutta myös uusia tuttavuuksia muun muassa Seinäjoelta kun Semin tytöt saapuvat usealla joukkueella turnaukseen. Nähtäväksi jää jatkuuko tyttöjen hyvä vire ja saadaanko jälleen aikaiseksi hienoja pelejä ja huimia kehitystarinoita.


   
Lisää uutisia
F-tytöt (09-10)
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Kategoriat