F-tyttöjen kesäkuulumisia
Julkaistu: 18.08.2018 00.00

F-tyttöjen kesäkuulumisia

Kesä alkaa pikkuhiljaa siirtyä syksyn puolelle, vaikka saammekin vielä nauttia lämmöstä. Tämä kesä olikin kelien puolesta uskomattoman lämmin ja hyvä futiskesä. Paikkakunnan kesän harjoitteluolosuhteet myös paranivat kesän aikana kun saimme käyttöön upouuden tekonurmikentän. Toivottavasti lämpimät säät jatkuvat pitkään, sillä tekonurmella on mahdollista harjoitella vielä pitkälle syksyyn, kunhan vain lämmintä ja valoa riittäisi. F-tyttöjen futiskesään on kuulunut treenit kaksi kertaa viikossa ja ahkerimmat ovat käyneet myös kesän taitokoulussa kerran viikossa. Turnauksia on ollut kuukaudessa yksi ja niihin on saatu vaihtelevasti pelaajia mukaan. Heinäkuun piiriturnaus meinasi jäädä väliin, mutta sekin saatiin onneksi vedettyä kunnialla läpi tyttöjen pelatessa ilman tai korkeintaan yhdellä vaihtopelaajalla koko turnauksen ajan.

Piiriturnaukset aloitettiin kesäkuussa Teerijärvellä ja pelit olivat tasaisia vääntöjä lähialueen joukkueiden kanssa. Heinäkuussa jatkettiin pienellä porukalla Lohtajalla ja Elokuussa pelattiin kotiturnaus Ylivieskassa. Jokaisessa turnauksessa on tullut sekä voittoja että häviöitä. Piiripelien lisäksi on pelattu pari harjoitusottelua poikia vastaan ja yksi miniturnaus Lohtajalla 8-vuotiaiden tyttöjen lähialueen joukkueita vastaan. "Vanhat" pelaajat ovat pysyneet hyvin ringissä mukana ja uusiakin on saatu mukaan. Tällä hetkellä joukkueessa on kirjoilla 22 tyttöä ja treeneissä käy keskimäärin 13-16 tyttöä kerrallaan. Harjoituksissa on yritetty pitää mukana ilo ja tekemisen meininki. Tarkoituksena on ollut, että jokaiselle pelaajalle tulisi harjoitusten aikana mahdollisimman paljon pallokosketuksia ja että jokaisen henkilökohtainen tekniikka kehittyisi sitä myöten. Teemoina harjoituksissa on ollut kuljettaminen, syöttäminen ja maalinteko, siis peruasiat, joita jalkapallossa tarvitaan.

Syksyn pelit jatkuvat vielä yhdessä piiriturnauksessa ja parissa syysturnauksessa. Syyskuun alussa (1.9.) kisataan Oulaisissa piiriturnauksessa, kuun puolessa välissä (15.-16.9.) Ylivieskan Next Year Cupissa ja kuun loppupuolella vielä Tyttösiili-turnauksessa Siilinjärvellä (22.-23.9.). Ulkona treenataan niin pitkälle kuin säät sallivat. Taukoa pidetään sitten kun ei enää ulkona voida treenata. Tauon jälkeen siirrytään sisätiloihin treenaamaan. Uusia pelaajia toivotaan koko ajan mukaan. Jos koet, että haluaisit liittyä joukkueeseemme, niin tervetuloa :) (Joukkueen kalenterista voit nähdä ajat, jolloin harjoittelemme)

Seuran uusimmat