FC Ylivieska yj edelleen voittojen tiellä
Julkaistu: 07.06.2019 00.00

Vuonna 2004 syntyneiden FC Ylivieskan yj joukkueen alku Keski-Pohjanmaan aluesarjassa on sujunut mallikkaasti. Joukkue on voittanut kaikki neljä otteluaan ja peli on parantunut joka osa-alueella sarjan edetessä. Joukkue on hitsautumassa hyvin yhteen ja se näkyy pelikentillä. Myös harjoituksisssa harjoiteltuja asioita näkyy peleissä entistä enemmän.

Helatorstaina 30.5. joukkue kohtasi Ylivieskassa Vaasalaisen VPS-j joukkueen. VPS:n joukkueessa pelasi muutama pelaaja, jotka pelaavat tällä kaudella myös Puolen Suomen Liigan pelejä sekä ovat aluejoukkueessa. Kentällä näillä meriiteillä ei kuitenkaan ollut mitään merkitystä, sillä FC Ylivieska yj oli joukkueena koko pelin ajan vastustajaa askeleen edellä. Peli oli tähän astisista peleistä kauden paras joukkuesuoritus. Edellisissä harjoituksissa harjoiteltu puolustuslinjan toiminta ja koko joukkueen liikkuminen oli mallikasta. Peli päättyi 3-1 Joonas Kyöstin tehtaillessa hattutempun. Ansaittu voitto hyvän jalkapallopelin jälkeen.

Seuraava peli pelattiin myös Ylivieskassa. Tälä kertaa vastaan asettui Virkiä yj Lapualta. Peli pelattiin kauniissa kesäsäässä ja Ylivieskan joukkue oli selkeästi kuskin paikalla koko pelin ajan. Maalinteon aloitti Jimi jo yhdeksännen minuutin kohdalla. Myös Joonas ja Lassi onnistuivat ensimmäisellä jaksolla maalinteossa ja näin tauolle mentiin 3-0 johdossa. Toisella jaksolla hyökkäyspeli parani, kun joukkue sai murtavat syötöt lähempää vastustajan linjaa. Pelin helmiä olivat vaaralliset kulmat, joita nähtiin sekä muutaman edeltävän harjoitusviikon aiheen mukaiset positiiviset tilanteenvaihdot. Enemmänkin paikkoja olisi ollut, mutta pallo saatiin maaliviivan yli enää kahdesti. Manun ja Joonaksen toisen jakson maalien myötä peli päätyi lopulta selkeään 5-0 voittoon.

Valmennusta peleissä ilahduttivat eritoten rohkea puolustaminen eteenpäin ja parantunut linjojen välinen yhteistyö. Myös kaksinkamppailupelaamien on parantunut, vaikka sitä täytyykin vielä hioa lisää. "Yksi ottelu viikossa ja päälle hyvät harjoitustapahtumat on hyvä tahti pelaajan laadukkaan arjen kannalta. Se on pelaajakehityksen avainasia. Tästä voi hyvin mielin jatkaa seuraavaa peliä kohti": totesivat joukkueen valmentajat Jari Ristiluoma sekä Marko Myllykangas.

Joukkueen seuraava peli pelataan 15.6. Kokkolassa KPV:n joukkuetta vastaan. Seuraava kotipeli on 18.6. VetUa vastaan Lohtajan keskuskentällä. 25.6. pelataan kevätkierroksen viimeinen peli Vaasassa. Silloin vastaan asettuu VPS:n P05 joukkue, joka on tällä hetkellä sarjassa toisena heti FC Ylivieskan perässä.