Viime kausi yhteenvedettynä
Julkaistu: 04.11.2018 00.00

Viime kausi yhteenvedettynä

06-poikien viime kaudessa riitti pelejä edellisvuosien tapaan. Turnauskausi korkattiin jo joulukuussa 2018 Kemin Jouluturnauksessa. Sen jälkeen pelattiin talven aikana pari omaa miniturnausta Raahen (helmikuu) ja Kalajoen (maaliskuu) halleissa sekä osallistuttiin Oulu Boys Cupiin ja Nivalan Jokiedu Cupiin huhtikuussa. Väliin mahtui yksi katastrofaalinen hajoitusottelu tammikuussa Oulussa, jossa poikien ajatukset olivat heti pelin alkaessa Super Parkissa...

Talven tekemistä haastoi Ylivieskan vaikea salitilanne tehden osaltaan harjoittelusta repaleista. Liian harvoihin harjoituksiin saatiin koko pakka mukaan (poislukien talvilajeissa olleet), joten joukkuepelissä oltiin välillä selvästi vastustajia jäljessä. Toisaalta pelit olivat tärkeä osa pelitavan harjoittelua, kun sitä ei normaaliolosuhteissa oikein päästy hiomaan. Talvikauden turnauksista ei tämän vuoksi odotettu tuloksellisesti ihmeitä. Välillä poikien peli sujui erittäin hyvin, välillä tuli lunta tupaan. Hyvin tuttu kaava aiemmiltakin kausilta - mitä enemmän pelejä saatiin alle, sitä nopeammin pelitavan palaset alkoivat jälleen loksahdella paikoilleen.

Kevät ja lumien sulaminen meni viime kaudella pitkälle ja ulos treenamaan päästiin käytännössä vasta toukokussa. Otettiinpa toukokuun alkuun vielä pari hallivuoroakin Kalajoela, kun luonnonnurmet olivat vielä käyttökielllossa ja tekonurmen valmistui vasta juhannukseksi. Ensimmäinen kesäkauden turnaus pelattiin Seinäjoella Luiz Antonio Cupissa. Siellä oltiin jo pelillisesti vahvoja, mutta yksi musta viisiminuuttinen sekä toinen "pystypainiksi" mennyt peli pudottivat pojat välieristä. Kesän pääturnaus oli heinäkuun alussa pelattu Wasa Football Cup. Turnaukseen lähdettiin rohkeasti kahdella sekajoukkueella, kun saatiin HK:sta neljä poikaa vahvistukseksi. Turnaus oli kovatasoinen ja lisäksemme mukana oli useampi kymmenen joukkuetta. Vaikka kympin joukkoon ei päästykään, toteutui tavoite kovista kehittävistä turnauspeleistä sekä mukavasta yhteisestä kokemuksesta lopulta hyvinkin poikkeukselliseksi osoittautuneessa koulumajoituksessa.

Elokuussa käytiin puolestaan turnasreissu Comets Cupissa Jyväskylässä. Sieltä tuomisina oli lopulta kilpasarjan pronssimitali ja vain Jyväskylän omille joukkueille hävittiin. Näistä JJK:ta vastaankin peliä hallittiin selvästi. Edellisestä pari viikkoa ja taas pelattiin - tällä kertaa Eremenko Cupin haastesarjassa Pietarsaaressa. Tässä turnauksessa joukkue kasvoi kahden päivän aikana hienosti, mutta mieleen jäi todennäköisesti päällimmäisenä poikien historian niukin finaalitappio. Vastustaja nimittäin tasoitti kitkerästi pelin 20 sekuntia ennen loppua ja vei sitten voiton rankkukisassa. Mutta vanha totuus on, että tappio kasvattaa eniten. Yksi kauden päätapahtumista oli myös D12 -ikäluokan Pohjois-Suomen mestaruusturnaus Kaleva Cup, joka pelattiin syyskuun puolivälissä Oulussa. Pojat avasivat turnauksen loistopelillä turnauksen lopulta vienyttä OLS:a vastaan. Sitten peli kuitenkin sekosi ja mukaan mahtui pari todella vaisuakin peliä. Jos eka pelin draivi olisi säilytetty läpi viikonlopun, niin sijoitus olisi varmasti ollut parempi kuin toiseksi viimeinen. Mutta meidän seuran joukkueille ei maalintekokaan ole perinteisesti ollut helppoa Pohjois-Suomen kovimpia joukkueita vastaan.

Läpi kesän pelattiin myös Keski-Pohjanmaan piirin P12-ikäluokan piirisarjaa. Touko-kesäkuussa pelattiin alkulohkovaihe, jonka perusteella joukkueet jakaantuivat syyspuolen Ykköseen, Kakkoseen ja Kolmoseen. Pojat ottivat lohkonsa kolmannen sijan, mikä takasi syksyn kovat pelit ykkösessä. Alkulohkovaiheessa pelattiin monenlaisissa olosuhteissa Uudenkaarlepyyn hiekkakentästä kesä-heinäkuun vaihteen tekonurmipeleihin Ylivieskassa. Voittoja otettiin kuusi (NIK, FF Jaro 07, FF Jaro Röd, Ura, K-PV ja K-Pallo), pelattiin yksi tasuri (Esse IK) ja hävittiin kaksi ottelua (GBK, TUS). TUS-peli vieraissa oli selkeästi pojilta sarjan huonoin ottelu, GBK-pelissä taas pelattiin hyvin vaikka lopulta hävittiin. Pääosin alkusarja pelattiin kuitenkin vähintäänkin kohtuullisesti ja yksittäisissä peleissä välillä erinomaisestikin.

Syyspuolen Ykkösessä pelien taso nousi potenssiin kaksi, olivathan sarjassa piirin parhaat joukkueet. Avausottelussa voitettiin kotona GBK huiman esityksen jälkeen, sen jälkeen hävittiin Esse IK:lle vieraissa kaverin iskiessä kolme maalia muutaman ensimmäisen minuutin aikana. Tätä seurasi hieno taisteluvoittoa LoVea vastan Lohtajalla. Tämän jälkeen pelattiin sarjan kärkisijojen kannalta kaksi todella merkittävää ottelua Kokkolan joukkueita vastaan. KPV 07 käänsi lopulta todella tiukan ja ympäripyöreän ottelun Safarin tekonurmella edukseen vieden lopulta koko piirisarjan ykkössijan. KPV 06:tta vastaan puolestaan aloitettiin Kirkonmäen pomppuisella kentällä hyvin, mutta sitten loppuivat pelaajat ja jalat. Pronssi oli kuitenkin edelleen hyppysissä vaatien päätösottelussa HK:n kukistamista. Tuosta ottelusta otettiin tyylikäs ja selvä voitto, joten pojat saavuttivat siis sarjassaan piirinmestaruuspronssin. Se oli kauden monet käänteet huomioiden hyvä suoritus ja varmisti siis paikan ensi kevään Ykkösessä.

Kauden lopullinen kliimaksi oli turnausmatka Barcelonaan, jota oli valmisteltu jo useampi vuosi. Sääli sinällään, että sarjamme Barcelona Football Cupissa pelattiin lopulta meille todella vieraalla 11v11 -pelitavalla. Alkuperäisellä 7v7-pelitavalla oltaisiin taatusti pystytty pistämään vastutajille tiukemmin kampoihin. Turnaus oli todella kovatasoinen ja viimeinen sija sarjassa ei siinä mielessä ollut yllätys. Aika harva poika on lopulta päässyt pelaamaan esim. brasilialaisjoukkuetta vastaan. Ja tuossa ottelussa tehtiin jopa maalikin :-) Parhaat pelit pelattiin päätöspäivänä, jossa mm. hallittiin selväsit peliä FC Honkaa vastaan. Maalinteko vain oli isolla kentällä vaikeaa. Ikimuistoinen reissu kuitenkin niin pelien kuin muidenkin tapahtumien osalta!

Kaiken kaikkiaan kautta voi tarkastella jälkeenpäin tyytyväisenä. Joukkue oli kauden aikana todella tasainen ja kenet vain pystyi heittämään kentälle mihin tahansa tilanteeseen. Oli kyseessä sitten kilpa- tai haastesarja. Myös maalit jakautuivat esim. piirin muihin kärkijoukkueisiin verrattuna todella tasaisesti pelaajiemme välillä. Tulosyksikkö on siis laaja. Loppujen lopuksi myös Barcelonan 11v11 -pelit olivat hyvä asia, koska pojat näkivät mitä tuo pelitapa vaatii ja pääsivät mittaamaan taitojaan todella kovia ja taitavia joukkueita vastaan niin henkilökohtaisella tasolla kuin joukkueena. Kautta voi kuvata hyvin sanalla kasvutarina. Pelit olivat kaiken kaikkiaan kertaluokkaa kovempia kuin edelliskesinä. Näistä aineksista muutamilla lisämausteilla syntyy hyvä soppa kaudelle 2019 ja siitäkin eteenpäin!







Seuran uusimmat