Maalikarkelot jatkuivat
Julkaistu: 05.07.2020 00.00

FC Ylivieska YJ kohtasi kolmannessa sarjaottelussaan Ähtärin Kiekko-Haukat. Peli pelattiin heinäkuulle ei niin tyypillisesti koleassa säässä. Tämä ei kuitenkaan estänyt ylivieskalaisia ilottelemasta, sillä ottelussa nähtiin peräti 11 maalia, joista kymmenen upposi vieraitten verkkoon. Maalien teko alkoi jo pelin neljännellä minuutilla illan maalikuninkaan Joonas Kyöstin onnistuessa laukomaan kotijoukkueen johtoon. Minuutti tämän jälkeen Joonas teki jo toisen maalin ja näytti siltä, että kotijoukkue murskaa vastustajan tylyillä numeroilla. Toisen maalin jälkeen vierasjoukkue kuitenkin pääsi mukaan peliin ja kolmatta maalia saatiin odotella aina pelin 19 minuutille saakka. Kolmas maali oli kuitenkin taidokas näyte siitä, mitä ylivieskan joukkue osaa. Henri Nauha syötti Juho-Matias Viitamaalle keskelle pallon ja Juho-Matias vapautti upealla syötöllään Joonaksen jälleen maalintekoon. Myös neljännessä maalissa nähtiin, kuinka hienosti ylivieskan joukkue osaa pelata joukkueena. Pallo kulki omalta alueelta syötellen koko kentän läpi ja maalivahdin torjunnasta Jimi pääsi laukomaan pallon maaliin. Viides maali oli jälleen Joonaksen käsialaa Eemeli Katajalaakson syöttäessä. Kuudennesta maalista vastasi puolustajan tontilta hienosti hyökkäykseen mukaan noussut Jasper Ahlholm. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin vielä yksi Joonaksen maali.

Toisella puoliajalla maalia saatiin odotella tovi. Lopulta pelin 62 minuutilla kotijoukkue jälleen onnistui. Maalia edelsi tolppalaukaus sekä maaliviivalta pelastus. Kolmas yritys kuitenkin onnistui ja pallo upposi verkkoon Tomas Hemmilän toimesta. Tämän jälkeen KieHa sai oman lohtunsa kaventamalla pelin lukemiin 8-1. Tähän ei kuienkaan tyydytty ja Joonas teki vielä yhden maalin Juho-Matiaksen oivallisesta syötöstä ja loppulukemat 10-1 Juho-Matias viimeisteli itse.

KieHa pelasi etenkin keskikentällä hyvin. Joukkue yritti pelata syöttöpeliä, eikä lähtenyt räiskimään palloa. Tänään ylivieskalaiset olivat kuitenkin edellä jokaisella pelialueella. Hyökkäyspeli tässä pelissä oli tehokasta ja myös puolustus onnistui. Monet FC Ylivieska YJ:n pelaajat saivat onnistumisia. Valmentajien mukaan usea maali nähtiin hyvin pelattujen tilanteiden päätteiksi. Myös kaksinkamppailupelaamisessa on menty eteenpäin ja useita tilanteita voitettiin puolustamalla eteenpäin. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia pelejä. Joukkueen seuraava peli pelataan 25.7. Kauhavalla ja seuraava kotipeli pelataan 1.8. FC Kiistoa vastaan Safarin tekonurmella klo 14.00.