Tasaisia pelejä Ylivieska cupissa
Julkaistu: 18.05.2019 00.00

Tasaisia pelejä Ylivieska cupissa

Lauantaina 18.5. pelattiin Ylivieskassa jälleen perinteinen Ylivieska Cup. Turnausviikonlopulle oli luvattu lämmintä. Aurinko paistoikin kirkkaalta taivaalta ja lämmintä oli kuin heinäkuun parhaimpina päivinä. Ensimmäisenä tyttöjen joukkue sai vastaansa Oulun harrastefutis -joukkueen. Tässä pelissä tytöt hakivat hieman vielä pelituntumaa ja vaikka kentällä tapahtumat olivat tasaisia, oululaiset veivät tästä pelistä pisteet voittaen 3-1. Ylivieskalaisten ainokaisen viimeisteli Säde Julieten erinomaisesta läpisyötöstä. Seuraavassa pelissä vastaan asettui Kalajoen pallo. Myös tämä peli oli tiukkaa vääntöä. Ensimmäisen maalin pääsi tekemään Ella, joka pääsi tykittämään vastapalloon ja pisti pallon varmasti maaliin. Kalajoki tuli pian tasoihin, mutta ylivieskalaiset eivät antaneet periksi. Paikkoja oli useampia ja lopulta tutkapari Juliette ja Säde iski jälleen. Tällä kerralla Säde syötti ja Juliette maalasi. Kolmanteen ja viimeiseen alkusarjan peliin saatiin vastaan KPV. Tämäkin peli oli tasainen ja vaikka KPV pääsi aloittamaan maalinteon, oli ylivieskalaiset pitkään kiinni voitossa Säteen kahdella maalilla. Lopulta KPV sai helpohkon tasoituksen ja tyttöjen oli tyydyttävä tasapeliin. Tulos tiesi sitä, että FC Ylivieska jäi alkusarjassa kolmanneksi ja tippui neljän parhaan joukosta.


Ruokailun jälkeen startattiin jatkosarja, jossa taisteltiin sijoista 5-8. Vastaan asettui HauPa. Täysillä vatsoilla pelaaminen ei oikein sopinut tytöille ja pelistä puuttui vauhti. Lisäksi näkyi jo pientä väsymystä. Ylivieskalaisilla oli kyllä paikkoja tehdä maaleja, mutta silti HauPa pääsi tekemään ensimmäisen maalin. Hetkeä myöhemmin Juliette tasoitti Säteen oivallisesta syötöstä. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan HauPa pääsi vielä pistämään pienestä kulmasta voittomaalin. Viimeinen peli pelattiin SeMiä vastaan, eikä viimeinenkään peli tehnyt poikkeusta turnaukseen, vaan peli oli tasainen. Paikkoja mennä johtoon oli monia, mutta viimeistely ei onnistunut. SeMi sen sijaan onnistui menemään johtoon. Lopulta Säde tasoitti pelin 1-1, joka oli myös lopputulos. Tämän tuloksen myötä SeMi voitti hopeasarjan pokaalin FC Ylivieskan jäädessä turnauksen seitsemännelle sijalle. Vaikka sijoitus ei ollut kummoinen, olivat pelit tasaisia ja niissä olisi voinut käydä miten vain. Jokainen vastustaja oli voitettavissa, mutta tällä kertaa voittoja tuli vain yksi. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kohti kesän piiriturnauksia.

Joukkueessa pelasivat Ella, Säde, Juliette, Peppi, Amelia, Natalia, Iina, Minea, Neela sekä Emma, joka pokkasi joukkueen tsempparipalkinnon. Emma toimi turnauksessa esimerkillisenä kapteenina koko turnauksen ajan. Hän tsemppasi joukkueen muita jäseniä ja oli iloinen sekä valmiina tekemään kaikkensa joukkueen eteen.

Huomenna Ylivieska Cup jatkuu 5v5 peleillä tytöt 2010 sarjassa. Tervetuloa katsomaan iloista tyttöfutista.

Seuran uusimmat