Tytöt voitokkaina Ylivieska cupissa
Julkaistu: 19.05.2019 00.00

Tytöt voitokkaina Ylivieska cupissa


FC Ylivieskan T09-10 joukkueella jatkuivat Ylivieska Cupin pelit sunnuntaina. Osa 2010 syntyneistä tytöistä pelasi molempina päivinä. Ylivieskalaiset pelasivat sarjassa kahdella joukkueella, mustalla ja keltaisella joukkueella. Molemmat joukkueet aloittivat pelinsä aikaisin aamulla. Mustan joukkueen ensimmäinen vastustaja tuli Oulaisista. Vaikka ylivieskalaisilla oli tukuttain maalipaikkoja, ei palloa meinattu saada maaliin mistään paikoista. Ouhulaisten maalivahvi tuntui olevan joka pallon edessä ja ylivieskalaiset eivät oikein osanneet kiertää maalivahtia. Lopulta maali kuitenkin saatiin aikaiseksi Tildan toimesta. Tämä ei lannistanut OuHun pelaajia, vaan hetkeä myöhemmin he tasoittiat pelin ja ottelun loppunumeroiksi jäi 1-1. Tässä pelissä vihreän kortin sai Neela. Samaan aikaan viereisellä kentällä keltainen joukkue ei antanut FC Raahen punaiselle joukkueelle minkäänlaisia mahdollisuuksia. FC Raahen punaisen joukkue oli vielä nuori ja kokematon ja ylivieskan kokeneet tytöt latoivat maaleja runsaasti voittaen pelin selkeästi 6-0. Etenkin Amelia kunnostautui maalinteossa tehden neljä maalia. Myös Iina ja Minea onnistuivat kertaalleen laittamaan pallon maaliin. Vihreän kortin pelissä pokkasi Iina.

Seuraavassa pelissä keltainen joukkue kohtasi HauPan. Tässäkään pelissä ylivieskalaisilla ei ollut mitään hätää ja peli voitettiin selvästi 4-0. Neljästä maalista kolme oli Iinan tekemiä ja yksi Julian. Vihreän kortin sai Jenniina. Musta joukkue kohtasi omassa toisessa ottelussaan LoVen Lohtajalta. Tässä pelissä musta joukkue tuli jo selvästi iloisemmalla ja vauhdikkaammalla asenteella kuin ensimmäisessä pelissä. Edelleen paikkoja oli vaikka muille jakaa ja näistä kolme saatiin maaliin. Maalinteon aloitti Neela ja kaksi seuraavaa viimeisteli Emmi. Vihreä kortti meni Natalialle.

Myös keltainen joukkue sai vastaansa LoVen joukkueen, joka tosin oli eri joukkue kuin se, jonka musta oli vastikään kohdannut. Ottelu oli koko ajan ylivieskalaisten hallussa, eikä LoVella juuri ollut maalipaikkoja. Ylivieskalaiset voittivat pelin lopulta 4-0. Maaleja tässä pelissä tekivät Amelia (2), Julia ja Hilla. Vihreän kortin sai Jenniina. Seuraavaksi vastaan asettui FC-92 Nivalasta. Peli oli selkeää keltaisten dominointia. Pelin hienoin maali nähtiin kulmatilanteesta kun Minea syötti pallon Hillalle joka käänsi sen Amelialla. Amelia kiitti ja pisti pallon maaliin, jo kolmannen kerran pelin aikana. Myös Minea (2) ja Jenniina pääsivät maalaamaan ja peli päättyi selkeään 6-0 voittoon.

Sitten oli jälleen mustan joukkueen peli. Musta sai vastaansa HauPan, joka oli pelannut siihen mennessä hyvin. Pienestä jännityksestä huolimatta peliin lähdettiin taistelemaan. Musta peli näytti paranevan koko ajan. HauPalla ei ollut mitään mahdollisuuksia ja ykalaiset veivät pelin selkein 7-0 numeroin. Maaleja tekivät Neela (4), Emmi, Taika ja Natalia. Vihreän kortin sai Natalia. FC Raahe asettui vastaan seuraavaksi. Tästä pelistä riippuisi, pääseekö myös musta keltaisen joukkueen kaveriksi taistelemaan lohkojen ykkösten kanssa viimeisiä pelejä. Peli oli helpohko ja maaleja tekivät Neela (4), Taika ja Natalia. Peli päättyi 6-1.

Alkulohkot oli pelattu ja molemmat joukkueet voittivat omat alkulohkonsa, vaikkei sarjassa pelattu sijoituksista. Jatkolohkoon sijoittuivat kaikkien kolmen lohkon ykköset. Ensimmäisessä jatkolohkon pelissä kohtasivat FC Ylivieska musta vs FC Ylivieska keltainen. Peliin lähdettiin pelaamaan kovaa, mutta reilusti. Molemmilla joukkueilla mielessä voitto. Keltainen joukkue aloitti maalinteon Amelia viilettäessä kentän läpi pistäessä pallon maaliin. Myös toinen maali oli Amelian käsialaa. Myös mustalla oli ollut omat paikkansa, mutta maalilla Josefina pysyi lujana. Lopulta Neela kuitenkin pääsi tuikkaamaan pallon maaliin. Hetkeä myöhemmin Emmi tasoitti pelin 2-2. Molemmat joukkueet hakivat vimmatusti voittoa, mutta tasapeliin oli tyytyminen kun vielä Amelia viimeisteli hattutemppunsa ja Neela pääsi toistamiseen yllättämään Josefinan. Peli päättyi 3-3.


Vain pienen huilin jälkeen musta joukkue kohtasi kolmannen jatkolohkon joukkueen OHF:n. Oululaisia vastaa peli oli tosi tasainen, mutta aivan pelin loppuminuuteilla Emmi pääsi laukomaan pallon oululaisten verkkoon ja voitto oli siinä. Keltainen joukkue joutui odottelemaan hetken, jotta oululaiset pääsivät levähtämään. Kun ottelu viimein ilta seitsemän aikaan alkoi, ei turnauksessa pelannut enää muita joukkueita. Peli oli yhtä tasaista kuin mustallakin joukkueella oli ollut. Iina aloitti maalinteon vieden ylivieskalaiset johtoon, mutta vain hetkeä myöhemmin Oululaiset pääsivät tasoihin. Voittomaalia haettiin vimmatusti ja lopulta se saatiin aikaan Iinan toimesta. Voittolukemat 2-1 tiesi sitä, että Kumpikaan ylivieskan joukkueesta ei hävinnyt pelin peliä.

Amelia ja Neela tsemppasivat niin paljon koko päivän alusta loppuun ja olivat iloisia sekä kaikkia kannustavia, että saivat turnauksen päätteeksi molemmat oman joukkueensa tsempparipalkinnon. Turnaus oli todella onnistunut. Ilma oli lämmin, peleissä oli vauhtia ja pelaajilla oli kivaa. Uudet tytöt pääsivät hyvin mukaan peleihin ja kokeneemmat tytöt ottivat sopivasti vastuuta kun pääsivät pelaamaan oman ikäisiä vastaan. Myös joukkueen -09 pelaajia oli kannustamassa tyttöjä koko päivän ajan. Tyttöjen ryhmähenki on hyvä ja näytti, että turnauksen aikana se kasvoi entisestään. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesän piirisarjapelejä.

Keltaisessa joukkueessa pelasivat: Amelia (c), Minea, Julia, Josefina, Jenniina, Hilla ja Iina

Mustassa joukkueessa pelasivat: Neela, Natalia (c), Iida, Emmi, Tilda, Taika ja Helmi

Seuran uusimmat