B-pojilla maalirikas ottelu
Julkaistu: 28.06.2020 00.00

Ylivieskan B-pojat kohtasivat kesäisessä lauantai-iltapäivässä toisessa sarjapelissään Vaasalaisen WFA/BK-48 blue YJ joukkueen. FC Ylivieska YJ oli parempi maalein 5-1. Poikien kotiottelua seurasi runsas joukko katsojia. Katsojat saivatkin nauttia taitavasta jalkapallosta ja hienoista maaleista. Ylivieskalaiset menivät johtoon jo ottelun kahdeksannella minuutilla kun Jimi Jokela teki kentällä ankarasti töitä ja Joonas Kyösti lopulta laittoi pallon tolpan kautta maaliin. Jimi jatkoi hyviä otteitaan ja jo vajaan kymmenen minuuttia edellsestä Jimi pääsi itse tekemään maalin kun maalivahti torjui pallon eteensä. Juuri ennen taukoa Joonas teki toisen maalinsa ja tauolle lähdettiin 3-0 tilanteesta. Toisen puoliajan alussa Vaasalaiset pääsivät kaventamaan peliä, mutta peli oli edelleen vahvasti ylivieskalaisten hallussa. 65 minuutin kohdalla Manu Huuha antoi loistavan kulman, josta joukkueen kapteeni Eemeli Katajalaakso puski tilanteeksi jo 4-1. Vaasalaiset eivät jurikaan päässeet enää ylivieskalaisten maalille. Kotijoukkue piti palloa hallussa taitavasti ja tilanteita vierasjoukkueen maalilla oli useita. Lopulta Jimi pääsi nopean vastahyökkäyksen päätteeksi vielä viimeistelemään pelin loppulukemiksi 5-1.

Valmentajat olivat peliin tyytyväisiä. Hyökkäyspelissä ilahdutti erityisesti viikolla treeneissä painotetut teemat. Pelin painottoman puolen käyttö ja palloa lähimmän pelaajan pystyjuoksut näkyivät pelissä. Puolustuspelissä näkyi ajoittain mukavaa intensiivisyyttä, joka jo edellisessä pelissä oli nähtävissä. Rauhallinen maalivahtipeli kuului myös kotijoukkueen onnistumisiin. Tietenkin myös hyvä tulos ilahdutti valmentajia.

Joukkueen seuraava peli pelataan Ylivieskassa Keskuskentällä sunnuntaina 5.7.2020 klo 14.00. Silloin vastaan asettuu Ähtärin Kiekko-Haukat (KieHa). Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon.