FC Ylivieskan B-pojat aloittivat sarjakautensa Vaasassa
Julkaistu: 14.06.2020 00.00

FC Ylivieskan B-pojat aloittivat sarjakautensa Vaasassa

FC Ylieska YJ aloitti tänään urakkansa B-poikien kakkosessa. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui kotijoukkue VPS 05, jossa nimestään huolimatta pelasi jonkin verran myös 2004 syntyneitä pelaajia. Vaikka peli pelattiin +25 asteen helteessä, riitti pelissä vauhtia ja siinä säilyi hyvä intensiteetti koko pelin ajan. Vastustaja tuli alkuun kovaa ja ylivieskalaisten maalivahti Egor Chupvor sai tehdä pari hyvää torjuntaa pitääkseen joukkuetta pystyssä. Ensimmäisen vartin jälkeen FC Ylivieska pääsi peliin mukaan ja pystyi vastaamaan myös kamppailutilanteisiin. Puolen tunnin pelin kohdalla VPS sai kulman, jonka jälkitilanteesta Raymon Damir iski pelin ensimmäisen maalin. Pari minuuttia edellisestä VPS iski jo toistamiseen Tony Rekolan osumalla. Maali oli lähes identtinen toisinto ensimmäisestä maalista.


Toinen puoliaika jatkui siitä, mihin edellinen jäi. Kotijoukkue tuli edelleen kovaa, eikä FC Ylivieskalle siunaantunut paikkoja kaventaa ottelua paria hyvää kulmaa ja yhtä vaarallista vapaapotkua lukuunottamatta. VPS sen sijaan rankaisi ja teki jo kolmannen maalinsa Sainey Jabbin maalatessa. Vihdoin myös vierasjoukkue pääsi maalinteon makuun kun Eemeli Katajalaakso kavensi komealla volleylaukauksellaan pallon maaliin rankkarialueen rajalta. VPS tuli kuitenkin edelleen kovaa ja sai neljännen maalinsa Lucas Pomban onnistuessa viimeistelyssään. Ylivieskalaisten 4-2 kavennus syntyi kun Joonas Kyösti painoi pallon rankkarialueen sisältä alanurkkaan. Peli päättyi lopulta kuitenkin 5-2 Vaasalaisten eduksi, kun Lucas Pomba onnistui toistamiseen.

Pelissä oli tappiosta huolimatta paljon hyvää ja valmentajat olivat pelin jälkeen positiivisin mielin. Valmentaja Jari Ristiluoman mukaan peli oli kehittävä ja sitä joukkue hakikin. Hyvä vastustaja voitti kuitenkin ansaitusti. Valmentajien mukaan oppirahoja maksettiin hieman muutaman helpohkon maalin muodossa. Näissä maaleissa unohtuivat puolustuspelin lainalaisuudet. Helle teki pelistä raskaan ja siihen nähden peli-intensiteetti oli myös valmentajien mielestä hyvää. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa peliä, joka on kotipeli. Peli pelataan 27.6. klo 14.00 Safarin tekonurmella. B-pojat toivottavat kaikki tervetulleeksi peliin.

Seuran uusimmat