Peli märällä, liukkaalla ja lätäkköisellä kentällä toi vain yhden pisteen Ylivieskaan
Julkaistu: 30.07.2020 00.00

Keskiviikkona 29.7. FC Ylivieska YJ matkasi Kokkolaan pelaamaan sarjapeliään KPV/2 joukkuetta vastaan. Peli pelattiin Santahaan kentällä, joka oli päivällä aiemmin vettynyt litimäräksi rankkasateiden seurauksena. Haastavista olosuheista huolimatta pojat lähtivät hyvällä ilmeelle peliin alusta saakka. Ensimmäiset kaksikymmentä minuuttia oli hyvää pallollista peliä ja joukkue prässäsi vasustajaa, jolloin kokkolalaiset eivät päässeet avaamaan pidempää syöttöä. Pieni ja lätäköitynyt kenttä ei antanut mahdollisuuksia pelata pallollista peliä niin hyvin, joten joukkue joutui pelaamaan suoraviivaisemmin kuin normaalisti. Ensimmäinen maali saatiin aikaiseksi hyvästä hyökkäyksestä, jossa B-pojissa debyyttinsa energisellä esityksellä tehnyt Jesper keskitti pallon takatolpalle, mistä Tomas syötti sen Joonakselle. Joonas tapansa mukaan pisti pallon maaliin. Ylivieskalaiset loivat ensimmäisellä jaksolla hyviä maalipaikkoja ja peli olisi ollut voitettavissa, mikäli nämä paikat olisi käytetty hyväksi. Samalla kuitenkin sorruttiin antamaan vastustajalle helppoja kulmapotkuja, josta heillä oli tilaisuus tasoittaa peliä. Näin tapahtuikin juuri ennen taukovihellystä. Toiselle puoliajalle asia korjattiin, eikä siellä enää nähty vastustajan kulmia. Ylivieskalaiset sen sijaan saivat useamman kulman, joista olisi ollut mahdollisuus tehdä maaleja. Muutamista hyvistä paikoista huolimatta toista maalia saatiin odotella ottelun 67 minuutille saakka. Toisen maalin viimeisteli jälleen Joonas Jesperin syötöstä. Harmittavasti vastustaja pääsi kuitenkin tasoittamaan pelin lähes samantien ja näin lukemat päättyivät ylivieskalaisten pettymykseksi tasan 2-2. Puolustuksessa topparina pelannut Manu pelasi jälleen erinomaisen pelin katkoen vastustajien yritykset päästä maalille. Myös keskikentän pohjalla Aapo pelasi vahvasti.

Joukkueen seuraavaa peliä kannattaa tulla katsomaan paikan päälle. Peli pelataan Ylivieskassa Safarilla lauantaina 1.8. klo 14. Paikalla on myös buffetti, josta voi ostaa pientä syötävää ja juotavaa. Tervetuloa.