Kauden 2019 yhteenveto
6.10.2019 17:40 Uutiset / C-pojat 06

Tärkein saavutus joukkueen ja yksilöiden kehittyminen

Kausi 2020 on jo käynnistynyt harjoittelun osalta, mutta tehdään vielä katsaus kuluneeseen kauteen 2019 - millainen kausi siitä muodostuikaan! Vaikka tulokset olivat komeita, kaikkein hienointa oli joukkueen kasvu nimenomaan joukkueena. Siinä ohessa ovat kehittyneet niin pelitapa, joukkuehenki kuin yksilöt. Kuten missä tahansa kasvuprosessissa, matkaan on mahtunut monia vaiheita. Jälkeenpäin ajatellen jokaisella vaikeallakin hetkellä on ollut tarkoituksensa hioen joukkueesta kaikin tavoin entistä vahvemman.

Merkittävin hetki kaudessa oli Cristianin tulo vastuuvalmentajaksi helmikuussa. Tästä alkoi merkittävät muutos harjoitus-, peli- ja toimintakulttuurissa. Osa pelaajista sopeutui heti, osalla se kesti pidempään. Mikäli olisimme jatkaneet vanhalla tavalla, emme olisi tässä nyt. Harjoitusten teho, tekeminen ja ilmapiiri muuttuivat heti. Myös pelissä näkyi isoja harppauksia jo hyvinkin nopeasti. Uusi valmentaja otti joukkueen haltuunsa käytännössä reilu viikko ennen helmikuun PSL-karsintapelejä. Yhden viikonlopun aikana - launantaina karsintapeli Pietarsaaressa Jaroa vastan, sunnuntaina Kokkolassa KPV:tä vastaan - nähtiin jälkeenpäin ajatellen lähes valtava peli-ilmeen kohotus. Takana ei ollut uuden valmentajan kanssa käytännössä yhtään 11v11 -treeniä, mutta niin vain pojat nousivat Pietarsaareen hiukan päämäärättömästä kentällä säntäilystä Kokkolan vahvaan pallonhallintaan ja syöttöpeliin. Vaikka KPV sen ottelun vei, ei poikien potentiaali jäänyt epäselväksi edes vastustajan kannattajille.

Kausi jatkui kevättä kohti 8v8 -pelitavalla. Huhtikuussa pojat kävivät hakemassa Oulu Boys Cupista jo hopeiset mitalit lyöden mm. Tervarit 2-1. Ajax Valkoinen oli vielä liian kova, mutta omaa pelitapaa toteutettiin tuossakin pelissä - kaikesta huolimatta. Huhtikuun lopulla tehtiin hetkellinen visiitti takaisin 11v11 -pelitapaan, kun pelattiin Oulun Arina Areenalla PSL-jatkokarsinta RoPS/FC Santa Claus YJ:tä vastaan. Pelaajia saatiin sairastumisten ja muiden esteiden takia kasaa vain 12, joista näistäkin se ainoa vaihtomies tippui rivistä käytännössä ottelun puolivälissä. Häviö tuli, mutta puolustuspeli oli kaikesta huolimatta tiivistä ja rauhallisen järkevää.

Toukokuussa starttasi sitten Keski-Pohjanmaan piirin P13 Ykkönen. Alku oli hankala, sillä ohjelmassa oli kaksi pahaa vieraspeliä. Ensimmäinen ottelu FF Jaron 07:aa vastaan hävittiin niukasti 2-1, mutta toisessa pelissä haettiin täydet pisteet KPV:n kotikentältä 4-5. Tämän jälkeen Ykkönen sujuikin sarjataukoon eli heinäkuun alkuun todella hienoissa merkeissä. Voitot TUS:sta 8-3, LoVe:sta 2-4, Esse IK:sta 7-3 ja FF Jaro Vitistä 18-1. Väliin mahtui kotitasapeli KPV 07:aa vastaan 1-1. Näillä tuloksilla pojat veivät lopulta kevään Ykkösen voiton ja pelit jatkuivat syyspuolella Vaasan ja Keski-Pohjanmaan Aluesarjassa.

Yksi alkukesän kohokohtia oli poikien voittoisa turnausvisiitti Seinäjoelle, josta haettiin Luiz Antonio Cupin P13 -sarjan voitto. Peli sujui ja katsojille näytettiin hyvää futista. Siinä sivussa jalkoihin jäivät alkulohkossa TUS, Sepsi-78, Kauhajoen Karhu Sininen ja SJK Kulta. Puhtaalla saldolla mentiin finaaliin ja kaadettiin siinä Ilmajoen Kisailijat maalein 4-1. Paluumatkan päätteeksi tavattiin torilla eli vanhemmat kävivät hakemassa pojat Ylivieskan kauppatorilta :-)

Heinäkuussa oli edessä kesän pääturnaus eli kauan odotettu Helsinki Cup. Itse reissusta on kirjoitettu aiemmin oma juttunsa, mutta todettakoon että kokemuksia ja elämyksiä saatiin koko rahan edestä. Turnauksen pelisysteemi on vain raaka, jatkopeleissä turnaus loppuu välittömästi häviöön - alempia sijoituspelejä tms. ei ole. Pojat esittivät jälleen todella hienoa ja tyylikästä jalkapalloa ja kannustamassa olleet vanhemmat saivat varmsati myös hienoja muistoja. Pojat nappasivat alkulohkon voiton ottamalla voitot KäPa AC Whitesta, HJK Munkkiniemestä, HooGee PRB:stä sekä PPJ Laru Sinisestä. Ainoa alkulohkon tappio koettiin Napit auki -asenteelle pelatussa ottelussa TiPS T06:tta vastaan. Hyvä opetus saatiin tytöiltä! A-finaalien ensimmäisellä kierroksella pelattiin Tapiolan tekonurmella todella tiukka ja vahva ottelu HPS Mustaa vastaan. Valitettavasti vastustaja iski pelin ainokaisen ja poikien oli nieltävä tappion karvas kalkki hyvästä esityksestä huolimatta. Vahva turnee kuitenkin pojilta ja myöhemmin sarjan mitaliotteluissa nähtiin, kuinka pienistä marginaaleista todella oli kyse ja että poikien pelitapa oli jalkapalloa parhaimmillaan. Ja kun viikko oltiin omalla remmillä keskenään niin olihan se todellakin huippureissu!

Elokuussa aloitettiin sitten kovat pelit Aluesarjassa. Avausottelussa kukistettiin PSL:stä syksyn aluesarjaan pudonnut KPV todella viihdyttävässä ja laadukkaassa ottelussa maalein 5-4. Kaksi pelaavaa joukkuetta mahdollistavat tämän :-) Sitten nähtiin, miten fyysisyys tukee pystysuunnan pelaamista. FC KOMU YJ nimittäin tuli, näki ja juoksi fysiikallaan poikien yli maalein 2-8. Kesäkauden pelillinen pohjakosketus nähtiin kotiottelussa LoVea vastaan. 2-3 tappio todella nihkeän ja väkinäisen esityksen jälkeen. Tuo käytiin läpi monella tasolla ja siitä lähti syyskauden hyvä vire liikkeelle. Tappio voi siis kirjaimellisesti olla menestyksen siemen. Viikko edellisestä ja Ähtävällä oli kuin uudestisyntynyt joukkue, lopputuloksena hurja 1-9 voitto. Samalla viikolla haettiin vielä todella arvokas 2-3 vierasvoitto laadukkaasta VPS-j P07:n ryhmästä. Todella heino taistelu! Kaksi seuraavaa ottelu toivat tappiot kivikovia vastustajia vastaan. Koko sarjan voittanut Närpes Kraft 07 haki pisteet Ylivieskasta 2-7 luvuin ja VPS-j P06 poikkeuksellisesti Nivalassa pelatusta ottelusta maalein 2-4. Pojat pysyivät pelisuunnitelmassa hyvin molempia vastaan ja ottelu vaasalaisia vastaan olisi voinut päättyä myös toisinpäin. Tappioista huolimatta hyvät vahvat esitykset. Aluesarja päätettiin syyskuun puolivälissä kahdella vieraissa otetulla murskavoitolla eli ensin SJK-j 07 kaatui Prunttimäessä 3-10 ja seuraavalla viikolla KPV 07 Kipparihallissa 0-10. Aluesarjasta otettiin lopulta hieno neljäs sija ja oltiin sarjassa paras K-P -piirin joukkue. Tämä tarkoitti kuitenkin "vain" piirinmestaruushopeaa Jaron pelattua ykkösjoukkueellaan ylemmällä sarjatasolla PSL:ssä.

Syksyllä pelattiin myös pari turnausta. Jyväskylän Comets Cupissa elokuun lopulla pojat laittoivat pelin raiteilleen alkuviikon LoVe -katastrofin jälkeen ja ottivat lopulta turnaushopeaa häviten tasokkaan finaalin lopulta rankkareilla kotijoukkue Jyväskylän Komeetoille. Matkalla finaaliin kaatuivat Ylöjärven Ilves 11-0, Team LKP Laukaasta 5-4, FC Vaajakoski 2-1 ja ViPa (Vihtavuoren Pamaus) välierissä rankkereilla 1-0. Syyskuun puolivälissä pelattiin viimeistä kertaa Ylivieskan omassa Next Year Cupissa. Siellä käytössä tulevan kauden 11v11 -pelitapa ja 5-koon pallo. Hienosti meni tämäkin turnaus, pojat ottivat alkulohkossaan voitot FC Raahesta 5-0, FF Jaro Röd P07 3-0 sekä OsPa 2-0. Toisen päivän mitalisarjassa pelattiin tasan 2-2 FF Jaro Röd 06:n kanssa, voitettiin FF Jaro Vit 06 peräti 6-0 ja hävittiin lopulta turnausvoiton ratkaissut ottelu HauPalle 3-0. Tuloksena siis hieno kakkossija.

Edellisten lisäksi pojat pelasivat kauden aikana joukkueena kahdessa Keski-Pohjanmaan Huuhkajapäivässä, keväällä 8v8 -pelitavalla ja syksyllä 11v11 -pelitavalla. Näistä otteluista 2 voittoa, 1 tasapeli ja 1 tappio. Mutta pelillinen hallinta oli selvää eikä parhaasta joukkueesta näissä tapahtumissa jäänyt epäselvyyttä. Osa joukkueesta oli mukana vielä lokakuun puolivälissä Pohjoisen Huuhkajapäivässä, jossa pojat pelasivat sekajoukkueissa.

Pitkä oli siis kausi ja jutun pääkuvassa ollut mitalisuora komea. Siinä vasemmalta: Futsa P13 -sarjan piirinmestaruuspronssi, Oulu Boys Cupin hopea, Luiz Antonio Cupin kulta, Comets Cupin hopea, Next Year Cupin hopea ja jalkapallon P13 -sarjan piirinmestaruushopea.

Kiitos hienosta kaudesta pelaajille, vanhemmille ja toimihenkilöille! Sekä tietenkin kotipeleissä kannustaneille lukuisille muille läheisille ja tutuille. Tästä on hyvä jatkaa kohti kautta 2020, jolloin pojat ovat C-ikäisiä ja pelaavat virallisesti 11v11 -pelejä.
   
Lisää uutisia
C-pojat 06
«  Syyskuu   »
Kategoriat