Kevätkauden pisin pelireissu toi yhden pisteen sarjakakkosena olevalle joukkueellemme
Julkaistu: 04.07.2021 00.00

Kauden tähän mennessä pisin pelireissu suuntautui Närpiöön kun FC Ylivieskan joukkue matkasi sunnuntaina Närpes Kraftin vieraaksi. Sää oli paahteisen kuuma, mittarin näyttäessä noin +30 astetta. Peli aloitettiin varovaisesti, vaikkakin ylivieskalaiset hallitsivat peliä heti alkuvihellyksestä lähtien. Peli oli hyvin kontrollissa molemmilla puoliajoilla, mutta toisella puoliajalla joukkue näytti heräävän ja käytti hyvin hyväksi matalalla olevan puolustuksen edessä olevaa tilaa. Ensimmäinen maali syntyi vastustajan puolustajien ja maalivahdin virheestä, jonka Joonas hienosti haistoi, riisti pallon ja ohitti maalivahdin. Kauaa ei kuitenkaan ylivieskalaisten iloa kestänyt, kun samantapainen virhe sattui omassa päässä ja vastustaja kuittasi. Heti vastustajan maalin jälkeen Tomas sai keskikentällä pallon ja pujotteli läpi puolustuksen ja löysi oikea-aikaisella syötöllään Joonaksen, joka iski toisen maalinsa. Tästä pari minuuttia ja ylivieskalaiset saivat vaparin, jonka seurauksena Joonas pääsi iskemään hattutempun ja näytti, että ylivieskalaiset menevät menojaan, eikä vastustajalla ole enää saumoja. Mutta jalkapallo on joskus vaikeaa. Muutama oma virhe ja vastustaja oli kohta jo tasoissa ja peli päättyi lukemiin 3-3. Loppulukemista huolimatta puolustus pelasi tänään hyvin molempiin suuntiin. Pojilla oli hyvä työmoraali koko pelin ajan. Joonakselta tässä pelissä knallin arvoinen esitys ja Tomaksen sekä Antonin vahvat kuljetukset aiheuttivat uhkaa vastustajan puolustukselle. Myös Aapolla oli tänään hyvä vire alemman keskikentän tontilla. Lopulta joukkue lähti pitkälle kotimatkalle suhteellisen hyvin mielin, vaikka voitto olisi ollutkin otettavissa. Kevätkierroksen viimeinen peli nähdään keskiviikkona 7.7. klo 19 Safarilla. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon.