FC Ylivieska YJ P17 Ykköseen
Julkaistu: 08.07.2021 00.00

Keskiviikkona pelattiin kevätkierroksen viimeinen peli VIFK/WFA YJ2 joukkuetta vastaan. Tässä pelissä annettiin kaikille pelaajille peliaikaa reilusti ja tuttuun tapaan mukana oli myös C-poikia. Tällä kertaa vakimaalivahti Konstan lisäksi Onni Länsipää ja Oliver Vähäaho pääsivät näyttämään taitojaan.

Pelin alku näytti ylivieskalaisille vaikealta. Peliin lähdettiin hieman turhan löysästi liikkeelle ja useita kaksinkamppailuja hävittiin. Tilanteisiin ei menty kuten niihin pitää mennä kun vastustaja taas tuli kovaa päälle. Vaasalaiset pääsivät aloittamaan maalinteon jo ottelun neljännellä minuutilla kun kulmatilanteessa vartiointi jäi vajaaksi. Tauolle mentiin vastustajan johtaessa jo 2-0.

Pikkuhiljaa peliin päästiin mukaan ja toisella jaksolla peli otettiin haltuun. Peli pyöri vastustajan kenttäpuoliskolla ja maalipaikkoja oli runsaasti. Paikoista ei kuitenkaan saatu sisään kuin kolme (Jimi 1, Joonas 2), joka ei riittänyt voittoon vastustajan tehtyä myös toisella jaksolla kaksi maalia vastaiskuista. Näin täydet kolme pistettä päätyivät vaasalaisten mukaan.

Ennen keskiviikon peliä ylivieskalaiset olivat jo varmistaneet nousun P17 Ykköseen, jossa pelit jatkuvat syksyllä. Viime vuodet joukkue on kaivannut kovempia pelejä, jotta kehitystä tapahtuisi. Nyt kovia pelejä on luvassa ja joukkue lähtee pienen kesätauon jälkeen mielellään haastamaan ykkösen joukkueita. P17 ykkönen on valtakunnallinen sarja, jota pelataan neljässä lohkossa. Ylivieskalaiset pelaavat D-lohkossa, jossa pelaavat myös Jaro, VPS J/2, LBK, KajHa, VIFK YJ, TP-47/KePS YJ, Tervarit-j/2 sekä kevätkierroksen kakkosen pohjoislohkon voittaja AC OULU/OLS B2. Toivottavasti myös yleisö löytää paikan päälle seuraamaan huppufutista entistä suuremmalla joukolla.