Joukkueella unelmastartti P17 ykkkösessä
Julkaistu: 01.08.2021 00.00

P17 ykkösen taival alkoi ylivieskalaisilla parhaalla mahdollisella tavalla kun joukkue otti makean voiton Jyväskylän JJK:sta.

Vastustaja pelasi laadukkaasta peliä ja pelin ensimmäiset kymmenen minuuttia oli pelkkää jyväskyläläisten hallintaa. Näytti jo siltä, että ottelussa tulee rumat lukemat. Useista hyökkäyskuvioista ja kulmatilanteista huolimatta jyväskyläläiset eivät kuitenkaan onnistuneet saamaan palloa maalin kuin yhden ainoan kerran. Tämän jälkeen kotijoukkue pääsi peliin mukaan ja kun Joonas pääsi tasoittamaan pelin noin puolen tunnin kohdalla, joukkue sai lisää itseluottamusta ja peli alkoi kulkemaan entistä paremmin. Pian tasoitusmaalin jälkeen Anton onnistui siirtämään joukkueen 2-1 johtoon ja vaikka JJK tuli jälleen kovaa eka jakson lopun, niin tauolle päästiin johtoasemassa. Toiselle jaksolle kentälle asteli itsevarma joukkue. Peli-ilo näkyi joukkueen tekemisessä ja pian tämä palkittiin Manun upealla vaparilla, josta Jimi pääsi viimeistelemään joukkueen kolmannen maaliin. Peli oli pirteää ja näytti jo siltä, että JJK on lyöty. Jostain jyväskyläläiset kuitenkin kaivoivat vielä yhden vaiheen päälle ja kun ylivieskalaiset passivoituivat hieman liikaa JJK sai luotua painetta kotijoukkueen maalille. Kavennusmaali syntyi 75 minuutin kohdalla ja sen jälkeen alkoi vimmattu taistelu pisteistä. JJK:n loppukiri ei kuitenkaan riittänyt ja näin voitto ja pisteet jäivät Ylivieskaan lukemin 3-2.

Kokonaisuutena pelissä pallonhallinta oli enemmän jyväskyläläisillä. FC Ylivieskan puolustus pelasi kuitenkin hyvin ja sai pidettyä vastustajan pois maalipaikoilta. Lisäksi kotijoukkue loi pelissä useita näyttäviä hyökkäyksiä ja maalipaikkoja oli useampaankin maaliin molemmilla jaksoilla. Valmentajia pelissä ilahdutti erityisesti poikien työmoraali. Myös pelin tuomarit saivat kiitosta onnistuneesta tuomaroinnista. C-pojista tänään mukana olivat Konstan lisäksi Juuso Tuura ja Tomi Tahkokorpi. Joukkueen seuraava peli pelataan Vaasassa sunnuntaina 8.8. kun FC YLIVIESKA YJ matkustaa VIFK YJ:n vieraaksi.