KOHTI KESÄÄ JA UUTTA KAUTTA!
Julkaistu: 11.04.2021 00.00

Koronarajoitustauon jälkeen 09-10-tytöt ovat treenanneet talven aikana ahkerasti 2-3 kertaa viikossa sekä yhdessä pienryhmissä että omatoimisesti kotona. Treeniaktiivisuus ja motivaatio on ollut hyvää, vaikka moni odotettu turnausreissu onkin jouduttu perumaan. Niinpä fiilis olikin korkealla, kun tänään aurinkoisena sunnuntai-päivänä tytöt pääsivät vihdoin pelaamisen makuun harjoitusotteluissa P11 joukkueita vastaan.

Pelaajat jaettiin kahteen ryhmään lähinnä pelikokemuksen mukaan. Molempien joukkueiden tavoitteena oli rohkea peli niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan, eri pelipaikkojen kokeileminen sekä liikkeen ylläpitäminen ja juoksukunnon kehittäminen niin, että jaksetaan juosta isolla kentällä koko peli. Ja hyvin tytöt jaksoivatkin!

Kauemmin pelanneiden joukkue pelasi hyvän ja tasaisen pelin poikia vastaan. Tiukat ja tasaväkiset pelit ovatkin tärkeitä kehittymisen kannalta. Ensimmäisellä puoliajalla tytöt loivat hyvää painetta peliin. Pelissä nähtiin vauhdikasta juoksua, rohkeutta mennä palloon sekä hyvää syöttelyä. Säde ja Neela viimeistelivät kaksi maalia Sannin syötöistä. Ensimmäinen puoliaika päättyi tyttöjen 2-1 johtoasemissa. Toisella puoliajalla pojilla puolestaan tuli onnistumisia niin, että peli päättyi lopulta poikien 4-2 voittoon.

Vähemmän aikaa pelanneiden joukkueessa debytoi neljä aivan uutta pelaajaa, joilla on takanaan harjoittelua vasta 2vk:n – 2kk:n ajalta. Tytöt onnistuivat hyvin ensimmäisessä pelissään. Tämän joukkueen kokeneemmat pelaajat sekä saivat että ottivat tänään enemmän vastuuta ja se näkyi hienosti onnistumisina pelissä. Ensimmäinen puoliaika oli hyvää pelaamista niin yksilöinä kuin joukkueenakin. Tässäkin pelissä vaihdeltiin ja kokeiltiin paljon eri paikkoja. Puolustus pelasi varmasti, eikä vastustaja päässyt ohi. Peli päättyi tyttöjen 5-3 voittoon. Maalinteossa onnistui tänään useampi tyttö: Taika, Milla, Tilda ja Juliax2.

Valmentaja oli tyytyväinen päivän peleihin: ”Tytöt pelasivat tavoitteiden mukaista peliä ja kaikilla tuli onnistumisia! Seuraavissa peleissä voidaan vielä entisestään kehittää rohkeutta mennä täysillä palloon. Nyt kun ensimmäiset harjoituspelit ovat ohi, on tarkoitus analysoida hieman pelejä ja sen mukaan laittaa tavoitteita harjoituksiin ja uuteen sarjakauteen.”

Huhtikuun aikana tytöt pelaavat useamman harjoituspelin eri vastustajia vastaan. Toisella joukkueella on seuraava peli heti keskiviikkona P10 joukkuetta vastaan ja toisella lauantaina T11-12 joukkuetta vastaan.

Kaudella 2021 joukkuetta tukevat seuraavat kummiyritykset, kiitos tuesta!