Harkkapelit jatkuvat
Julkaistu: 18.04.2021 00.00

Harkkapelit jatkuvat

Kuluneella viikolla Safarilla treenattiin jälleen tekemällä yhteistyötä seuran omien junnujoukkueiden kesken. Keskiviikkona 14.4 09-tytöt pelasivat harjoituspelin 10-poikia vastaan. Ottelu oli erittäin tasainen ja hyvä, ja se tarjosi molemmille joukkueille tärkeää pelillistä treeniä tulevia sarjapelejä varten. Tyttöjen tavoitteena oli kiinnittää huomiota hyvään yhteispeliin: tukea ja auttaa joukkuekaveria niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin. Tytöt pelasivat tälläkin kertaa rohkeasti ja etenkin puolustuksessa näyttäytyi edellistä peliä tiiviimpi joukkueena tekeminen. Hyökkäyspäässäkin nähtiin loistava taidonnäyte siitä, mihin taitava syöttely ja yhteispeli parhaimmillaan johtaa. Tyttöjen tekemää maalia edelsi usean syötön sarja, jossa toteutui hyvä liike ja tilan hakeminen: Juliette riisti pallon vastustajalta ja syötti sen Iinalle leveyteen. Iina puolestaan harhautti yhden vastustajan ja syötti takaisin Julietelle, joka oli noussut puolustuksesta mukaan hyökkäykseen. Julieten seuraava syöttö löysi keskeltä Minean, joka pisti pallon nopeasti jälleen Iinalle. Iina näki laidalta Neelan maalilla, syötti sinne ja Neela veti upeasti pallon maaliin!

Valmentaja on tyytyväinen tyttöjen tekemiseen ja katse on jo tulevissa treeneissä: ”Kun vastustaja tulee kovaa päälle, pitää uskaltaa ja osata pitää palloa tai syöttää se omille pelaajille. Välillä tällaisissa tilanteissa tulee hieman hätäisiä ratkaisuja. Jatkossa pitääkin harjoitella lisää ahtaassa tilassa pallonhallintaa.”

Lauantaina 17.4 10-tytöt kohtasivat harkkapelissä T11-12 joukkueen. Kevätaurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja Safarilla oli lähes kesäntuntu. Tässä ottelussa oli tarkoitus saada lisää pelikokemusta myös juuri aloittaneille pelaajille. Pelissä lähdettiin harjoittelemaan leveyteen pelaamista ja eri pelipaikkojen kokeilua. Kokeneemmat pelaajat saivat myös harjoitella taktisia asioita: saatiin mm. hienosti kierrätettyä palloa alakerran kautta laidoille. Joukkue onnistui maalinteossa laajalla rintamalla: kuusi eri pelaajaa teki maalin ja muutoinkin hyviä henkilökohtaisia onnistumisia tuli monelle pelaajalle. Tämän päivän pelissä maalit olivat aika paljon yksilösuorituksia ja puolustuspäässä pelattiin enemmän joukkueena.

Valmentaja on iloinen myös tyttöjen tarkkaavaisuudesta vaihtopenkillä: ”Tytöt kuuntelivat vaihdossa, mitä valmentajalla oli sanottavaa ja hienosti toteuttivat sovittuja asioita, kun pääsivät kentälle.” Positiivista palautetta sai myös nuorempien tyttöjen joukkue: ”T11-12 joukkue pelasi rohkeaa peliä ja tulivat päälle kovaa, eivät pelänneet yhtään isompia tyttöjä. Joukkueessa on erittäin hyviä pelaajia!”

Seuraavat harkkapelit:

Ke 21.4. T10 vs FC-92

SU 25.4. T09 vs K-Pallo


Joukkuetta tukevat yritykset:



Seuran uusimmat