Tiukka peliviikko EM-kisahuuman siivittämänä
Julkaistu: 20.06.2021 00.00

Tiukka peliviikko EM-kisahuuman siivittämänä

Sekä D- että E-tytöillä on takanaan useamman pelin viikko. E-tytöt aloittivat oman urakkansa keskiviikkona 16.6 Lohtajalla T11 -sarjan miniturnauksessa. Ensimmäinen ottelu pelattiin kotijoukkue Lovea vastaan. Pelissä Love oli hieman kovempi ja kokeneempi, ja he pelasivat yksilöinä paremmin. Ylivieskan vahvuutena puolestaan oli hyvä joukkuepelaaminen ja taistelutahto. Etenkin puolustajat onnistuivat hyvin, vaikka 3-0 tappio pelissä tulikin. Toisessa ottelussa vastustaja GBK oli astetta kovempi. GBK:lla oli muutamia hyviä, nopeita ja taitavia pelaajia, jotka hyökkäsivät aktiivisesti. Meidän tytöt joutuivat venymään puolustussuuntaan. Tytöt taistelivat pelissä hyvin loppuun saakka, vaikka vastustaja onnistui maalinteossa useamman kerran. Ylivieskan tyttöjen taistelu palkittiin lopussa, kun hienosti rakennetun tilanteen päätteeksi Tilda viimeisteli upean maalin Iinan syötöstä. Peli päättyi 5-1.

Harmillisesti keskiviikon miniturnaus oli laitettu Suomen maajoukkueen EM-pelin kanssa samalle ajalle. Oman joukkueen kanssa olisi ollut kiva pitää yhteistä kisastudiota, fiilistellä EM-huumaa ja kannustaa Huuhkajia, jotka ovat nyt ensimmäistä kertaa kisoissa mukana. Samalla meidän nuoret pelaajat olisivat saaneet tärkeää ja hyvää oppia esikuviltaan.

Lauantaina E-tytöt jatkoivat sarjapelejä kotikentällään Safarilla kahta KPV:n joukkuetta vastaan. KPV vihreällä oli todennäköisesti kokoonpanossaan myös vasta-aloittaneita pelaajia kentällä kuten meilläkin. Näin ollen peli oli varsin tasaista. Muutamia tilanteita saatiin vastustajan maalille luotua, mutta viimeistely jäi harmillisesti vajaaksi. Keskikentällä ja puolustuksessa pelattiin vahvasti, mutta viimeiset ratkaisevat syötöt jäivät toteutumatta, ja kunnon maalintekopaikoille ei juurikaan päästy. Peli päättyi 0-0.


Toisessa pelissä vastaan asettui hieman kovempi, vuotta nuorempi KPV-11. Tässä pelissä tehtiin joitakin omia pieniä virheitä, joista vastustaja rankaisi. Lisäksi unohdettiin pitää leveys ja peli sumputtui keskikentällä. Vastustaja tuli myös hyvin päälle, eikä jättänyt Ylivieskan tytöille kauheasti tilaa. KPV meni johtoon seitsemännellä peliminuutilla, mutta pian tämän jälkeen Emmi pääsi tasoittamaan tilanteen. Lopussa oma puolustuspään virhe kuitenkin ratkaisi pelin, kun vastustaja pääsi riistämään pallon ja iskemään maalin. Lopputulokseksi jäi niukka 1-2 tappio. Jälleen saatiin kuitenkin pelata hyviä, tasaisia pelejä, jotka kehittävät niin yksilöitä kuin koko joukkueen peliäkin. On mahtava nähdä, kun uudemmatkin pelaajat kehittyvät peli peliltä taitavimmiksi!


Torstaina 18.6 oli puolestaan D-tyttöjen pelipäivä, kun kotikentälle saatiin vieraaksi KPV:n joukkue. Ennakko-odotuksena oli, että tässä pelissä nähtäisiin kovaa, tasaista taistelua. Peli oli kuitenkin alusta alkaen täysin Ylivieskan hallintaa, eikä vastustajalle paljon palloa annettu. Meidän tytöt saivat kaikessa rauhassa nautiskella pelistä ja harjoitella erilaisia hyökkäyskuvioita ja eri rooleja kentällä. Joukkue pelasi upeasti joukkueena, mutta myös yksilöt nousivat hyvin esiin. Kaikkinensa hyvää peliä ja hienoja maaleja! Maaleja viimeistelivät Ninni, Sara (4), Natalia (2), Justiina, Säde (3) ja Peppi.

Sunnuntaina 20.6 D-tytöillä oli toinen T12-sarjan peli Kälviällä Tarmoa vastaan. Tarmo tuli pelissä kovaa päälle, mutta meidän tytöillä ei ollut juuri hätäpäivää. Tytöt pelasivat omaa taitopeliä, jossa käytettiin kentän tilaa hienosti hyväksi. Tarmo sai pitkillä ja korkeilla palloilla aikaiseksi hyökkäyksiä ja niistä pari maalia. Näissä tilanteissa meidän täytyy oppia puolustamaan kovempaa. Meillä syöttöpeli oli mallikasta ja koko joukkue liikkui hyvin. Tukea annettiin pelikaverille ja hyvin löydettiin myös tila vastustajien väleistä. Maalipaikkoja oli useita, joista onnistuttiin tänään neljä kertaa. Maaleja tekivät Amelia, Sara, Juliette ja Säde.

Viikko on todella ollut työntäyteinen, sillä joukkueemme tytöistä jopa kymmenen tyttöä on pelannut viikon aikana otteluita myös muissa seuran joukkueissa kun viikkoon on mahtunut omien pelien lisäksi C-tyttöjen sekä D- ja E-poikien pelejä. On hienoa, että tyttöjä pyydetään myös muihin joukkueisiin avuksi. Yhteistyö seuran joukkueiden kanssa antaa mahdollisuuksia kehittyä vieläkin paremmaksi pelaajaksi.

Nyt levähdetään ansaitusti taas hetki. Seuraavan kerran pelataan torstaina T12-sarjassa, kun D-tytöt kohtaavat Kokkolassa GBK-10 -joukkueen.

Seuran uusimmat