Nivala tällä kertaa parempi, Kaustisen kanssa tasapeli.
Julkaistu: 24.07.2021 00.00

Tänään matkustimme ensimmäistä kertaa Kaustiselle, jossa vastassa odottivat Nivalan ja Kaustisen joukkueet, jotka kohtasimme ensimmäisen kerran Ylivieskan piirisarjan avausturnauksessa. Sää Kaustisella oli lämmin, mutta pahimmat helteet olivat tällä kertaa onneksi poissa. Aluksi pidettiin leppoisa alkupalaveri kokoonpanolla, jossa pelasivat tällä kertaa Aino, Ellen, Emilia, Emma, Enna, Erika, Melissa, Miisa, Minni, Mirette, Pihla, Roosa-Marja, Saara, Sara, Siiri, ja Vanessa. Matka ei kaikilla ollut sujunut aivan ongelmitta, joten osan pelikunto huoletti taustajoukkoja aluksi. Lämmittelyssä peliterävyyttä haettiin maalinteolla.

Ensimmäisen pelin kapteeniksi asettautui Enna ja maalivahdeiksi Minni ja Ellen. Nivala aloitti pelin terävämmin ja heti toisella minuutilla Nivala sai kulmasta maalipaikan, mutta maalivahti Minni sai tehtyä katkon. Pari minuuttia myöhemmin Nivala oli jälleen hyökkäämässä, mutta tytöt tekivät hyviä katkoja Minnin ja Emman johdolla ja lopulta peliä saatiin käännettyä myös Nivalan päätyyn päin. Ensin Aino pääsi maalipaikalle, mutta veto osui tolppaan ja hetkeä myöhemmin Sara teki hienon nousun laidasta, mutta maalit jäivät tilanteista syntymättä. 15 minuutin kohdalla Nivala sai epäsuoran vapaapotkun, kun pelaajamme syötti pallon maalivahdille, joka nappasi pallon käsiinsä, mutta tilanteesta ei tullut maalia. Sen sijaan minuuttia myöhemmin Nivala sai iskettyä pallon verkkoon 0-1. Tämän jälkeen Saara sai vielä tehtyä hienon nousun laidasta ja Pihla väläytteli hienolla harhautuksella, mutta tasoitus jäi syntymättä ja tauolle mentiin Nivalan johdossa.

Maalinteko harjoituksesta ei ensimmäiseen puoliaikaan saatu haluttua kipinää ja tytöt katselivat vierestä Nivalan menoa, mutta toinen puoliaika alkoi jo hieman paremmin ja painetta saatiin luotua Nivalan päähän. Miisa sai viiden minuutin kohdalla vapaapotkun, mutta tilanteesta ei syntynyt maalia. Miisalta nähtiin myös hyvää puolustusta. Pelin loppupuolella ote hieman herpaantui ja 28 minuutin kohdalla Nivala siirtyi 0-2 johtoon ja kaksi minuuttia myöhemmin lukemat olivat jo 0-3. Tämän jälkeen Ellen teki muutamia tärkeitä ja hyviä torjuntoja, mutta vielä 34 minuutin kohdalla Nivalan vyörytys päättyi maaliin ja loppulukemat jäivät Nivalalle 0-4. Vihreän kortin pelistä sai maalia ensimmäisen puoliajan vartioinut Minni. Ottelu tauolla tytöt olivat melko hiljaisia ja piristystä ja peli-iloa sai hakea joukkueeseen. Tämä oli piirisarjan peleissä ensimmäinen peli, jonka hävisimme selvin lukemin.

Toiseen peliin Kaustista vastaan lähdettiin samalla kokoonpanolla, mutta kapteenina pelissä toimi Miisa ja maalia vartioivat Minni ja Siiri. Heti pelin alussa tytöt saivat kulmapotkun Kaustisen päätyyn, mutta kulma ei edennyt maaliksi asti. Seitsemän minuutin kohdalla Saralla oli paikka tehdä maali, mutta veto meni hieman ohi. Puolivälissä ensimmäistä jaksoa Roosa-Marja tekin hienon katkon ja nousi hienosti hyökkäykseen, mutta ei maalia tästä tilanteesta. Ensimmäisellä puoliajalla Kaustinen pääsi vielä hyökkäämään vaarallisesti, minkä tytöt kuitenkin hoitivat kunnialla ja pääsipä Enna vielä yrittämään maaliakin, mutta tauolle mentiin lukemissa 0-0. Ensimmäinen puoliaika oli kuitenkin Nivalan pelisuoritusta terävämpää.

Toinen puoliaikakin lähti hyvin käyntiin ja heti alkuun saatiin Ylivieskalle hyvä hyökkäys Ainon ja Saran toimesta. 23 minuutilla Aino sai myös maalipaikan, mutta maali jäi ikävä kyllä syntymättä. Hetken päästä meille tuli käsivirhe, josta Kaustinen sai vapaapotkun mutta ei ratkaisua tästä tilanteesta. Sara tsemppasi pelissä hyvin ja Ainolta nähtiin taistelua, mutta 28 minuutin kohdalla Kaustinen siirtyi 0-1 johtoon. Peli koveni loppua kohden ja tuomari joutui jopa varoittamaan kumpaakin joukkuetta pienistä sääriin potkimisista puolin ja toisin. 35 minuutin kohdalla saimme epäsuoran vapaapotkun Kaustisen päädyssä, mutta tästä tilanteesta ei maalia syntynyt. Sen sijaan Vanessa sai hienon läpiajon pallon kanssa ja tasoitti pelin 1-1. Tämä olikin Vanessan ensimmäinen maali piirisarjassa, vaikka harjoitusten perusteella niitä olemme jo osanneet odotella. Peli pysyi kovana loppuun asti ja Ellen kaadettiin pelin loppupuolella vaparin arvoisesti, mutta peli päättyi tasan 1-1. Vihreän kortin pelistä sai itselleen Melissa, joka kovan pelin tuoksinassa sai hieman osumaa kasvoihinsa.

Toisen pelin tasatulos tyydytti sen verran, että toisesta pelistä tytöt poistuivat jo hymyssä suin. Ensimmäisestä pelistä jäi sen verran hampaankoloon sekä tytöille että taustoille, että kotiturnauksen peleihin mennessä saadaan toivottavasti treeneihin lisää motivaatiota valmistautumiseen ja harjoitteluun, onhan piirisarjaa vielä kuusi kovaa peliä jäljellä.