Tiukka tappio ja rökälevoitto
Julkaistu: 14.08.2022 00.00

Keskiviikkona 10.8 suunnattiin ensimmäisen koulupäivän päätteeksi kohti Kempelettä Ajaxin vieraaksi. Tähän peliin lähdettiin lähes kokonaan 10-syntyneillä tytöillä, ainoastaan maalivahtina toimi Emma. Tarkoituksena oli kokeilla, miten pärjäisimme tulevan Kaleva Cupin kokoonpanolla Ajaxin 10-joukkuetta vastaan.

Peli oli tasaista vääntöä puolin ja toisin. Ajax kokonaisuudessaan hallitsi peliä ehkä hiukan paremmin, mutta paikkoja oli molemmilla joukkueilla. Pelin alku oli meidän hallussa, ja saimme hyvin syöttöpelin kulkemaan, vaikkakin Ajax pääsi heti alkuminuuteilla iskemään johtomaalin. Ensimmäisen puoliajan loppu ja toisen alku oli meille vaikea, ja Ajax pääsikin heti toisen puoliajan alussa iskemään jo 2–0 johtoaseman. Loppua kohden kuitenkin paransimme peliä, ja ihan loppuun saimme myös paljon maalipaikkoja. Juuri ennen loppuvihellystä Natalia iski 2-1 kavennuksen Iidan syötöstä. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan harjoituksia kohti Kaleva Cupia, joka pelataan 26–27.8.

Perjantaina 12.8 läntisen sarjassa kohdattiin kotipelissä LBK. Tähän peliin lähdettiin täysin -09 joukkueella. LBK oli pelannut hyvän kevätkierroksen, joten oletuksena oli, että pelistä tulisi tasainen.

Peli lähti vauhdikkaasti käyntiin, ja Säde aloitti maalitehtailun heti pelin ensimmäisellä minuutilla. Vastustaja pääsi kuitenkin tasoittamaan tilanteen melko pian, ja tässä vaiheessa vielä näyttikin siltä, että pelistä tulisi tiukka. Sitä se ei kuitenkaan ollut, vaan tämän jälkeen otimme pelin täysin haltuumme. Pallon riistojen jälkeen onnistuttiin nopeasti kääntämään peliä hyökkäyssuuntaan ja maaleja tehtiinkin tasaisesti koko pelin ajan. Alakerrassa Emma, Juliette ja Ninni pelasivat varman pelin, antamatta vastustajan nopealle hyökkääjälle yhtään tilaa.

Maaleja tekivät Sara (4), Säde (3), Juliette ja Sanni. Peli päättyi 9-1 voittoon.