Edustus, Kuutonen

FC Y - FC Ylivieska II  4 - 1

Gyproc Areena

Edustusjoukkue voitti toistamiseen Ylivieskan derbyn

Gyproc Areenalla pelattiin kauden toinen Ylivieskan derby 30 asteen helteessä. Tällä kertaa kotijoukkueena toimi keltaisiin paitoihin pukeutunut edustusjoukkue. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen kakkosjoukkueen puolustaessa erittäin alhaalla ja heidän 5 puolustajan linja tukki edustusjoukkueen laitapelaamisen täysin. Molemmilla joukkueilla oli ensimmäisellä puoliajalla muutama puolittainen maalintekopaikka, mutta tauolle siirryttiin lukemin 0-0.

Toisella puoliajalla edustusjoukkue otti pallonhallinnan entistä enemmän itselleen. Kuumassa säässä pelattu ottelu alkoi pikku hiljaa painamaan vierasjoukkueen jaloissa ja kotijoukkue pääsi yhä vaarallisemmille paikoille. Ottelun ensimmäisen maalin syntyi maalinedushässäkästä tuomitusta rangaistuspotkusta, jonka laukoi varmasti verkon perukoille Viljami Vuotila. Myös toinen ja kolmas maali kirjattiin Vuotilan nimiin. Toisella puoliajalla vierasjoukkueen Heikki Isokääntä sai suoran punaisen kortin, mikä helpotti edustusjoukkueen hyökkäyspeliä.

Edustusjoukkueen miesylivoimasta huolimatta myös kakkosjoukkue onnistui maalinteossa, kun Joni Hongisto laukoi vastahyökkäyksestä pallon tolpan kautta takanurkkaan. Ottelun viimeisillä minuuteilla Jere Heinonen vielä kaunisteli loppulukemiksi 4-1 ja FC Ylivieskan edustusjoukkue jatkaa sarjassa ilman tappioita.

Maanantaina FC Ylivieska matkaa Pietarsaaren Innon vieraaksi.