19.00
D-pojat 06, P13 Ykkönen

FC Y - Esse IK  7 - 3

Safarin tekonurmi

Lähtökohdat hienolle illalle olivat erinomaiset: Vastassa sarjaa puhtaalla pelillä ennen tätä peliä johtanut Esse IK, jolla riveissään mm. sarjan maalintekijätilaston hallitsija Jesper Sundqvist. Aurinko paistoi ja lämpöä oli reilusti. Tekonurmi oli tuttuun tapaan huippukuntoinen ja tietenkin se tärkein - oma porukka oli kokonaisuudessaan pelikunnossa ja myös peli hyvässä mallissa. Sen verran helteisiin ja FDS-leirin aiheuttamiin rasituksiin (neljä pelaajaamme oli kaksi päivää helteisellä leirillä jo urakoinut) varauduttiin, että kaksoisedustuspelaajista Eetu H oli mukana kokoonpanossa tuomassa tuoreita jalkoja.

Ottelun alku näytti heti, mistä tänään on kysymys. Punaisessa harkkapaidassa pelannut "Keltainen" vie ja vastustaja vikisee. Paikkoja syntyi ja kuin ihmeen kaupalla vastustajan maali pysyi puhtaana. Erityisen vahvan alun pelasi vasemmalla laidalla Veikka eli tuttavallisesti "Veitsi", joka ohitti vastustajan oikean pakin tämän tästä ja leikkasi sisään rankkarialueelle. Yksi näistä tilanteista johti avausmaaliin eli Veikka ajoi hyvän tempokuljetuksen päätteeksi sisään ja pisti pallon varmasti verkon perukoille. Tämänkin jälkeen tilanteita syntyi solkenaan. Sitten saatiin kuitenkin hyvä muistutus - pieni arvioinitivirhe, hiukan liikaa tilaa vastustajalle ja siitä heidän maalitykkinsä pisti tasoituksen tylysti sisään.

Pojat eivät tästä hämmentyneet, vaan lisäsivät pökköä pesään. Hieman alta puolen tunnin pelin jälkeen koitti härän eli Eevertin tehohetki. Ensin Onni P:n vasemmalta tulleesta syötöstä maalin edestä 2-1 ja vain minuutin päästä toinen osuma 3-1:een. Mutta sen jälkeen vastustaja näytti jälleen tehokkuutensa maalipaikoissa - meidän sivurajaheiton jälkeen pieni kommunikaatiovirhe, siitä pallo vastustajan kärjelle ja tämä pamautti kavennuksen 3-2:een. Kaksi paikkaa, kaksi maalia... Tässä tilanteessa mentiin myös tauolle.

Tauolla painotettiin, että peli on täysin meidän hallussa ja nyt vaan pitää parantaa pienissä asioissa sekä tietysti maalintekotehokkuudessa. Eli samoilla perusasioilla lähdettiin myös toiselle jaksolle. Vaikka peli jatkuikin samalla tavalla, saatiin heti toisen jakson alkuun - jälleen - hyvä opetus. Vastustaja pysäytettiin rikkeen arvoisesti jonkun matkaa rankkarialueelta ja luonnollisesti tehokas vastustaja pisti vaparista pallon sisään. Tilanne 3-3, mikä ei kertonut lainkaan totuutta pelin kulusta ja maalipaikkojen määrästä.

Onneksi pojat ovat jo niin kokeneita ja luottavat omiin taitoihinsa, että eivät anna tällaisten takaiskujen lamaannuttaa itseään. Päinvastoin, tässä tilanteessa alkoi näkyä poikien vahva usko itseensä ja ottelun voittamiseen. Jokainen pallo taisteltiin loppuun saakka ja käännettiin peli vastustajan päätyyn. 40 minuutin kohdalla saatiin tästä palkinto, kun pallo pelattiin keskialueelta hyvin Nuutille oikeaan laitaan. Tämä eteni, käänsi pallon maalin eteen ja hyvin jälleen tilanteen haistanut Onni P pisti pallon takatolpalta sisään. Johtomaalin jälkeen pojat kontrolloivat edelleen täysin peliä, vaikka vastustaja saikin yksittäisiä vaarallisia kulmapotkutilanteita. Lisäksi yhden vaparin todella vaarallisesta paikasta aivan rankkarialueen rajalta - tämä veto kilpistyi kuitenkin muuriin tai sen edessä olleeseen vastustajan omaan pelaajaan.

Kotijoukkue sitä vastoin jatkoi painamistaan ja Onni P vahvaa rynnimistään vasemmalla. 58. peliminuutin kohdalla tämä ohitti vastustajat vahvalla juoksullaan ties kuinka monennen kerran ja toimitti hyvän syötön takatolpalle, josta Joona suti pallon sisään. Tärkeä onnistuminen, sillä Joonalla oli hyviä maalipaikkoja niin edellisessä pelissä kuin tässäkin ollut :-) Vastustajan selkäranka katkesi tässä kohtaa käytännössä lopullisesti ja jatkohoitoa tarjoili muutaman minuutin päästä jälleen Onni P. Tämä kaadettiin rankkarialueelle ja tästä seuranneen pilkun poika pisti varmasti maalivahdista katsoen vasempaan alakulmaan. Tässä tilanteessa sekä vain minuuttia aiemmin vastustajan pelaajia varoitettiin eli keltaisissa korteissa vastustaja sentään voitti 0-2... Loppunumerot 7-3:een iski sitten vielä aivan ottelun lopussa jälleen Onni P, joka irtosi tällä kertaa karkuun Laurin syötöstä.

Poikien esitys oli vahva kautta linjan. Vaikka tehotilastoissa loisti muutama nimi, pelasivat pojat jälleen tiivisti joukkueena. Edellisestä KPV 07 -pelistä oli opittu, ettei reikää vastustajan linjasta tarvitse löytää väkisin, vaan rakennetaan rauhassa peliä rytmittäen. Keskikenttä samoin kuin puolustus puhkoikin vastustajan linjoja tässä ottelussa todella tehokkaasti. Laiturit olivat hienosti pelattavissa ja tilanteita syntyi tätä kautta solkenaan. Keskialueella oltiin riittävän aggressiivisia ja voitettiin paljon kakkospalloja. Ja maltettiin antaa niitä kaivattuja helppoja syöttöjä. Puolustuksessa Onni L:n johdolla pidettiin vastustajan juoksuvoimainen kärki kurissa ja nuhteessa, vaikka tämä kahdesti onnistuikin iskemään. Toden totta, vastustaja teki kolme maalia suunnilleen viidestä paikastaan. Eli varsin tiivis oli kotijoukkueen paketti. Erityismaininta vielä pääpalloissa loistaneelle Juhalle, jonka topparipeli on ollut tänä kesänä todella vakuuttavaa. Tämä joukkue on ennätystasainen ja peli pysyy hallussa, olipa kombinaatio kentällä mikä tahansa. Tässä ottelussa erityisedun toi laaja kokoonpano eli vaihtoja pystyttiin tekemään tiuhaan ja kentällä oli koko ajan tuoreita jalkoja. Vastustaja pelasi vain kahdella vaihtopelaajalla, mikä näkyi ottelun loppua kohti lämpimässä kelissä.

Voitolla varmistettiin osallistumisoikeus syksyn aluesarjaan eli ollaan alkukesän Ykkösessä vähintään kolmansia. Voittamalla viimeinen kotiottelu FF Jaro Valkoista vastaan varmistetaan kakkossija ja voidaan kivuta jopa ykköseksi, mikäli Esse IK menettää pisteitä viimeisessä ottelussaan.

Maalit: 1-0 Välimäki Veikka, 2-1 Kinnunen Eevert (Poutanen Onni), 3-1 Kinnunen Eevert, 4-3 Poutanen Onni (Kinnunen Nuutti), 5-3 Isokääntä Joona (Poutanen Onni), 6-3 Poutanen Onni rp, 7-3 Poutanen Onni (Sipilä Lauri)

Ottelukokoonpano: 4 Kokko Ville (mv), 5 Sipilä Lauri, 7 Kinnunen Nuutti, 8 Somero Konsta, 9 Kinnunen Eevert, 10 Takanen Niilo, 11 Tahkokorpi Tomi, 13 Ahola Saku-Matti, 14 Isokääntä Joona, 15 Peltonen Lenni, 16 Länsipää Onni, 19 Kääntä Juha, 20 Välimäki Veikka, 25 Poutanen Onni (C), 26 Kumpumäki Veeti, 44 Honkala Eetu