FC Ylivieska I, Vitonen

FC-92 - FC Y   0 - 3

Nivala, DEN-areena

Edustusjoukkue 0-3(0-1) vierasvoittoon nivalan FC92:sesta.

Fc ylivieskan edustusjoukkue kävi nivalassa vierailulla. Kotijoukkue Fc92:nen pelasi viime vuonna nelosta, mutta putosi tälle kaudelle vitoseen. Ottelu alkoi fc ylivieskan pelin hallinnalla. Hyökkäyspäässä joukkue sortui liian pitkiin ratkaisusyöttöihin. Näin nivalan puolustus pääsi kohtuu helpolla ekapuoliajalla. 0-1 johtomaalin pääsi kuitenkin ohjaamaan Mika Hemmilä etutolpan kautta 12. minuutilla Mixu Nivalan keskityksestä. Pari paikkaa ensimäisellä puoliajalla oli molemmille joukkueilla. Nivalalaisilla oli myös paikka tyhjään maaliin, mutta pallo vedettiin maalin yli. Muuten keskikentän painia peli oli paljolti.

Toisella puoliajalla fc ylivieska kontrolloi peliä vaikka nivala oli vahva keskikentällä ja voitti paljon kaksinkamppailuita. Hätää ylivieskalaisilla ei kuitenkaan ollut omalla maalilla. Sillä ottelussa onnistui tänään fc ylivieskan puolustuslinja. Puolustuslinja katkoi muutamia pahoja nivalaishyökkäyksiä. Eikä maalivahti Juha Ansamaalla paljon torjuntoja tullut.

0-2 maalin 57 minuutilla driplaili ja tuikkasi Viljami Vuotila kolmen nivalaispelaajan välistä. Fc ylivieskan peliä sotki hieman Mika Hemmilän saama punainen kortti. Näin ylivieska joutui pelaamaan n.25 minuutti alivoimalla. Peli pysyi kasassa vaikka nivala sai otetta. Viljami Vuotila vei ylivieskalaiset 73 minuutilla turvallisesti 0-3 johtoon. Viltsu sai pallon rankkari alueen kulmassa, harhautti puolustajan ja nätti sijoitus takaylänurkkaan. Fc Ylivieskan pallottoman liikkuminen ja syöttöpeli ei ollut ihan iskussa tänään. Harhasyötöistä kotijoukkue loi nopeita vastahyökkäyksiä. Mutta puolutus Jami Särkiojan kanssa sai hienosti tilanteet poikki. Ottelussa onnistui toppari Jami Särkioja, joka katkoi hienosti nivalaisten hyökkäykset. Henri Heikkilä toi keskikentälle pallovarmuutta ja juonikkuutta.

Seuraava ottelu on ylivieskan paikallispeli kakkosjoukkuetta vastaan lauantaina 13.7 klo 15. Tervetuloa!