Ralf Wunderlich seuran valmennuspäälliköksi
29.10.2017 17:33 Uutiset / Pääsivusto

Suomeen ihastunut berliiniläinen saapuu Ylivieskaan Joensuusta

FC Ylivieska on valinnut valmennuspäällikökseen Ralf Wunderlichin. Hän aloittaa tehtävässä 15.11. Wunderlichilla on pitkä pelaaja- ja valmennustausta. Hän on suorittanut Saksassa UEFA B -valmentajatutkinnon. Suomessa Wunderlich on valmentanut maaliskuusta 2015 saakka, jolloin hän tuli joensuulaisen FC Hertan naisten Kakkosessa pelanneen edustusjoukkueen päävalmentajaksi. Tämän lisäksi Wunderlich vastasi seurassa 2003 -tytöistä ja toimi valmennuspäällikkönä. Viimeksi Wunderlich valmensi miesten Kolmosessa pelannutta SC Riverballin joukkuetta.

Ralf Wunderlich tuo FC Ylivieskaan mukanaan saksalaisen jalkapalloasenteen. Hän haluaa opettaa pelaajat paitsi pelaamaan jalkapalloa myös rakastamaan lajia. Tämän on välityttävä myös valmentajista. Wunderlich yhdistää saksalaista pelifilosofiaa suomalaiseen toimintaympäristöön. Esimerkiksi saksalaisesta joukkuepelaamisesta voidaan oppia paljon. Toisaalta Wunderlich korostaa ylivieskalaiselle jalkapallolle tuttuja asioita kuten treenaamista mahdollisimman paljon pallon kanssa. Keskeisiä pelifilosofian osa-alueita ovat myös taito ja tekniikka, joukkuetaktiikka, tiimityö ja joukkuehenki, mentaaliharjoittelu sekä luovuus ja huumori.

Berliinistä kotoisin oleva Wunderlich vaihtaa Itä-Suomen jylhät maisemat nyt tasaiseen Kalajokilaakson alueeseen. Mitä mies ajattelee tulevasta asuinympäristöstään? "Ensi vaikutelmani on oikein positiivinen, ihmiset ovat avoimempia ja hymyilevät enemmän kuin Itä-Suomessa. Vaikuttaa siltä, että myös jalkapallolla on lajina merkittävämpi rooli Länsi-Suomessa." Uudessa tehtävässään Wunderlich haluaa auttaa seuraa tekemään asiat paremmin ja saavuttamaan tavoitteensa. Hän haluaa luoda ilmapiirin, jossa mahdollisimman moni lapsi, nuori ja aikuinenkin haluaa pelata jalkapalloa. "Hyvän futiksen lisäksi haluan homman olevan hauskaa", mies kertoo.

Jalkapallon rinnalla Wunderlich on ehtinyt tehdä paljon muutakin. Hän on opiskellut itselleen yliopistotutkinnon filosofian, psykologian ja mediaopintojen alalta. Myös kirjoittaminen ja musiikki ovat lähellä miehen sydäntä. Mies on luonteeltaan avoin, välitön ja positiivinen. "Odotan todella innolla tutustumista lajin piirissä oleviin ihmisiin ja ylivieskalaisiin muutoinkin. Kun astelen jatkossa kaupungilla, toivon kaikkien pelaajien tervehtivän minua rohkeasti ja kertovan ylpeydellä pelaavansa FC Ylivieskassa", suomea erittäin hyvin puhuva mies päättää.


   
Lisää uutisia
FC Ylivieska
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Henkilötietolomake
Kategoriat