Niilo Takanen kovatasoisessa futisturnauksessa Saksassa
22.5.2018 18:08 Uutiset / Pääsivusto

Niilo Takanen (kelt.liivi) taistelee pallosta RB Leipzigiä vastaan.

FC Ylivieska tekee yhteistyötä englantilaisen jalkapallokoulun FDS West Bromwichin kanssa. Yhteisyön kautta FC Ylivieskan pelaajilla on mahdollisuus päästä kovatasoisiin kansainvälisiin turnauksiin Euroopassa. Pelaajia onkin käynyt kansainvälisissä ympyröissä jo monen vuoden ajan. Viimeisen neljän vuoden aikana myös FC Ylivieskan valmentaja Mika Hemmilä on ollut mukana kansainvälisten turnausten valmennustiimissä.

10.-13.5. Saksassa BadOldesloessa pelatussa U11 turnauksessa FC Ylivieskan pelaajista FDS Suomen joukkueessa oli mukana Niilo Takanen. Joukkueessa pelasi Niilon lisäksi pelaajia Rovaniemeltä, Oulusta ja Englannista. Valmennustiimi oli myös suomalais-englantilainen. FDS Suomen ennakkoon kovimmassa alkulohkossa vastaan asettuivat kovat bundesliigaseurat Hannover 96, Borussia Dortmund, FC St.Pauli ja Puolalainen Gormik Zabre. Kaikkien yllätykseksi pojat taistelivat itsensä lohkoykkösiksi ilman tappioita.

Erityisen kova joukkueen yhteinen taisteluilme ja taitavat yksilöt aiheuttivat paljon keskustelua yleisössä ja muiden joukkueiden keskuudessa. Monet ihmettelivätkin miten Suomesta tulee tällaisia pelaajia.

Toisena päivänä jatkopeleihin lähdettiin hyvistä asemista, mutta hieman epäonnisetkin pistemenetykset pudottivat joukkueen ulos mitalipeleistä. Missattu rankkari ja pari epäonnista maalipaikkaa, lopulta mestariksi pelannutta Tanskalaista Lyngby BK:ta vastaan kuvasi hyvin sunnuntain pelejä. Urheaa tasitelua ja hyviä maalipaikkoja mutta ei maaleja. Ainoa selkeästi parempi joukkue oli Union Berliin, joka oli lopulta turnauksessa hopealla. Muita vastustajia jatkopeleissä olivat Bundesliga seurat Hertha Berlin, HSV ja RB Leipzig sekä viimevuoden mestari Hollantilainen SC Heerenveen. Lopulta FDS Suomi hävisi turnauksessa vain finaalijoukkueille. Se on kuitenkin laiha lohtu ja sijoitus oli lopulta 15.

Tuloksen taakse katsoessa tämäkin turnaus antoi pelaajille erinomaisen oppitunnin missä Eurooppalainen jalkapallo tässä ikäluokassa menee. Kova intensiteetti ja laadukas syöttötyöskently olivat ominaispiirteitä, jotka saksalaisista huippujoukkueista erottuivat. Suomalaisten pelaajien henkilökohtainen taito pallon käsittelyssä oli puolestaan hieman jopa edellä turnauksen yleistä tasoa.

Niilon mielestä turnaus oli kiva ja oppi paljon englantia, koska joukkueen yhteinen kieli oli englanti. Niilo kertoi vastustajien olleen nopeampia ja kovempia puolustamaan verrattuna omiin peleihin Suomessa.

Yhteistyö FDS:n kanssa jatkuu kesäkuun alussa jolloin Ylivieskassa pidetään perinteinen FDS-leiri. Leirille valmentajiksi saapuu FDS:n englantilaiset valmentajat ja tuovat uusia näkökulmia jalkapalloon.


   
Lisää uutisia
FC Ylivieska
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Kategoriat