Piirisarja alkoi: Kaksi taisteltua peliä, kaksi voittoa!
Julkaistu: 13.06.2021 00.00

Kevään ajan olemme etsineet sitä jotakin tyttöjen peliin, sitä jotain millä pelejä voitetaan ja peliin löydetään paloa ja iloa. Vielä kuukausi sitten Nivalan harkkapelissä se oli hukassa, palloa ei oikein saatu kohti maalia ja viimeistelyssäkin puuttui vielä se viimeinen silaus. Tuli harjoituspeli oman seuran p11 poikia vastaan, sekin hävittiin, mutta silloin nähtiin, että se jokin alkoi löytymään, halu voittaa kaksintaistelut, halu kuljettaa palloa ja halu tehdä maali, lyhyesti sanottuna kipinä löytyi.

Tänään safarilla nähtiin aivan eri joukkue kuin kuukausi aikaisemmin Nivalassa ja tulokset puhuvat puolestaan.

Ensimmäinen peli pelattiin Nivalan FC-92 vastaan. Joukkueen kokoonpanossa olivat Aino, Lilja, Martta, Miisa, Ellen, Erika, Mandi, Emilia, Sara, Roosa-Marja ja Melissa, joka toimi joukkueen kapteenina. Nivalan joukkue on viime vuonna ja harkkapelissä osoittanut olevansa kova vastus meidän joukkueelle, mutta tänään peli oli tasaväkistä taistelua, jossa meidän tytöt pärjäsivät hyvin. Tytöt puolustivat hyvin, eivätkä antaneet Nivalan kovien maalintekijöiden päästä pallon kanssa karkuun. Mandi teki muutamia hyviä ja varmoja torjuntoja, mutta näkyvimmäksi hahmoksi kentällä nousi Erika, joka väsymättä uurasti koko ensimmäisen puoliajan puolustuksessa, nousi välillä hyvin hyökkäyksiin mukaan ja teki hyviä katkoja keskikentällä, tämä uurastus palkittiin ansaitusti vihreällä kortilla. Pelin 7 minuutin kohdalla Aino sai pallon haltuunsa keskiviivan tuntumassa, nousi varmasti vasenta laitaa pitkin ja pisti pallon ensimmäisen kerran Nivalan verkkoon. Aivan ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Erika antoi kauempaa Miisalle hienon syötön, josta Miisa nappasi pallon varmoin ottein maaliin, tauolle mentiin siis Ylivieskan 2-0 johdossa.

Toisella puoliajalla maaliin vaihtui Ellen ja tyttöjen peli lähti hyvin käyntiin. Ellen sai olla maalilla rauhallisin mielin, mutta yksi paha maalinteko yritys Nivalalta nähtiin, jonka joukkueen juniori poimi varmasti haltuunsa. Pelissä Saralle avautui hyvä maalipaikka, kun hän sai kuljetettua pallon maalille ja pääsi kokeilemaan maalintekoa jopa kahdesti, mutta pallo pysyi sinnikkäästi pois maalista, toisella yrityksellä tipahtaen maalitolpasta maaliviivalle. Nivalan pelaajilla oli takana jo yksi peli Kaustista vastaan ja toinen puoliaika oli Ylivieskan hallintaa, lisää maaleja ei kuitenkaan nähty, joten loppu numerot jäivät 2-0 Ylivieskan hyväksi.

Toisen pelin pelasimme Kaustisen Kp-v:tä vastaan, joka oli meille entuudestaan tuntematon joukkue. Tähän peliin Ylivieska lähti tuoreella kokoonpanolla, jossa pelasivat Emmaliina, Enna, Mirette, Minni, Hilda, Emma, Saara, Minja, Pihja, Vanessa ja Siiri, joka kantoi kapteenin nauhaa käsivarressaan. Ensimmäiselle puoliajalla maaliin asettui Minni. Ensimmäinen puoliaika oli Ylivieskan hienoista hallintaa, mutta Kaustinen pelasi rohkeasti ja blokkasi tehokkaasti syöttöpaikkoja, 12 minuutin kohdalla Minja sai Vanessalta nappi syötön ja pisti tehokkaasti pallon verkkoon. Ensimmäinen puoliaika oli melkein lopuillaan, kun väsymättä uurastanut Mirette nosti pallon hienosti yli Kaustisen maalivahdin, jonka jälkeen pallo kaarsi kauniisti kuin hidastettuna kohti vastustajan verkkoa, tauolle mentiin numeroissa 2-0 Ylivieskan hyväksi.

Toiselle puoliajalle, Kaustinen lisäsi vielä tempoa ja pääsi muutaman kerran tulemaan vaarallisiin hyökkäyksiin, Siiri, joka vaihtui maaliin toisella puoliajella, piti maalin kuitenkin puhtaana varmoin ottein ja avasi peliä nopeasti ja tehokkaasti. Noin pelin 25 minuutilla Mirette sai tiukassa taistelutilanteessa vastustajalta kovan potkun nilkkansa, ja joutui hetkeksi paikkailtavaksi laidalle. Tästä sisuuntuneena Minja lisäsi hetken päästä johtoa jo 3-0, tehden jo päivän toisen maalinsa. Ja kaksi minuuttia myöhemmin vielä nähtiin, kun Enna sijoitti pallon maaliin hyvältä paikalta ajassa 29 minuuttia. Pieni torkahdus koettiin pelin viimeisellä kymmenyksellä, kun Kaustinen pääsi vasenta laitaa pitkin kuljettamaan palloa aina maalille asti, josta syntyi Kaustisen kavennus 4-1. Tämän jälkeen Kaustinen sai uutta virtaa, mutta enempää maalipaikkoja heille ei enää suotu, vaan Ylivieska pyrki päättäväisesti kuljettamaan pallon kohti vastustajan päätä. Pihla ja Emmaliina saivat kumpikin muutaman hyvän kuljetuksen maalille, mutta Kaustisen maalivahti oli näissä tilanteissa ohittamaton. Pelin loppupuolella oli myös melkoinen mylläkkä Kaustisen maalilla, kun Ylivieskan joukkue tykitti kohti maalia yhteistuumin, mutta pallo pysähtyi milloin Kaustisen pelaaja muuriin ja milloin tolppiin, eikä maalia syntynyt. Loppulukemat Ylivieskalle 4-1. Vihreän kortin pelistä nappasi Enna.

Tämä päivä oli meidän tyttöjen päivä, ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti piirisarjan seuraavia pelejä. Ilahduttavaa on ollut se, että tällä kaudella joukkueeseen on saatu lisää ratkaisijoita ja maalintekijöitä, joita tässäkin pelissä saimme muutaman lisää. Yleisesti ottaen tytöt pelasivat rohkeasti ja rauhallisesti. Palloa uskallettiin pitää itsellä ja myös kokeilla omia taitoja. Myös tilan käyttö kentällä oli rohkeampaa ja monipuolisempaa ja tytöt saivat myös tehtyä hyviä ja taktisia syöttöjä pelissä. Omat pelipaikat pysyivät aiempaa paremmin ja pelillisesti paketti pysyi kasassa ja pelasimme joukkueena hyvin yhteen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, silmissä kipinän hetki.