19.00
FC Ylivieska I, Miehet Nelonen

FC Y - IK Myran  6 - 0

Safari TN, Ylivieska

Se oli juniorien kauden avaustapahtuman arvoinen ilta! Vaikka tähänkin otteluun lähdettiin hyvin nuorella avauskokoonpanoolle (kahdeksan pelaajaa oli jälleen 2005- tai myöhemmin syntyneitä), ei se näkynyt kentällä pelin missään vaiheessa. Palonhallinta otettiin välittömästi ja vastustaja joutui alakynteen. Vaikka ottelun alussa ei ihan huippupaikolle päästy, maltettiin peliä rakentaa rauhallisesti aukkoja vastustajan linjoista hakien. Vastustajan tilanteet jäivät yksittäistiin harppuunahyökkäyksiin.

Maaliverkot heiluivat ensimmäisen kerran 27. minuutilla. Kun vastustajan pelaajat jäivät katselemaan päätuomarin merkkiä sivurajan saajasta, näki Markus Pihlaja avustavan näyttävät sivurajaa kotijoukkueelle. Nopea heitto vauhtiin sännänneelle Jimi Jokelalle, joka eteni boksin nurkkaan ja syötti pallon vapaana maalin edessä olleelle Ville Kemppaisella. Tämä pisti pallon varmasti ohi höllmistyneet vastustajan maalivahdin. Puolustuslinja ei edes tilanteeseen ehtinyt. Vastustajan purnaus tuomaristolle oli turhaa, maali jäi voimaan ja kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon. Kun vauhtiin on päässyt, niin miksi lopettaakaan. Ville jatkoi maalintekoaan 41. minuutilla iskemallä illan toisensa. Jälleen erinomainen syöttä laidasta maalille ja pallo varmasti sisään. Ensimmäisen jaksoon maalit eivät jääneet vielä siihen, vaan Markus Pihlaja pääsi viimeistelemään vielä ennen taukoa 3-0 lukemat kauden seitsemännellä osumallaan.

Toinen jakso noudatteli ensimmäisen käsikirjoitusta sillä erolla, että vastustaja oli henkisesti jo luovuttanut eikä kyennyt rakentamaan lainkaan järkeviä hyökkäyksiä. Edelleen sen ainoat tilanteet perustuivat pitkiin avauksiin. Musta jatkoi vyörytystään vapautunein mielin ja tarjoili kotiyleisölle lisää hurraamisen aihetta. Erinomaisesti koko illan pelannut Jimi Jokela sai palkinnon uurastuksestaan iskemällä 4-0 osuman, vaihdosta juuri sisään tullut (ja pitkästä aikaa kärkenä pelannut) Herkko Honkala luuti maalin kulmalta 5-0 ja illan kruunasi Manu Huuhan antaman vapaapotkun jälkitilanteesta tullut osuma, jonka iski vielä C-ikäinen (2008) Konsta Rahkola. Vakuuttavan ylivoimainen esitys joukkueelta ja lopputuloksena puhdas 6-0 voitto.

Joukkue oli tiistai-iltana täynnä onnistuja. Puolustuslinja pelasi varmasti viimeisinä lukkoina Vili Laulumaa ja Radik Akhmetkhanov. Laitapuolustajina Manu Huuha ja Jami Sipilä loivat pystyjuoksuillaan syöttömahdollisuuksia ja sekoittivat myös vastustajan pakkaa. Keskikentällä keskustassa juniori-ikäiset Eemeli Kukkola (2008), Tomi Tahkokorpi (2006) ja aiemmin mainittu Konsta Rahkola rytmittivät peliä hyvin. Keskikentän laidoilla sekä Ville Kemppainen ja Jimi Jokela onnistuivat erinomaisesti - jälkimmäisellä oli jopa todellinen lentokeli. Kärjessä Markus Pihlaja poimi valtavan määrän palloja ilmasta jakaen niitä pelikavereilleen sekä hakeutuen myös itse hanakasti laukaisupaikoille. Vaihdosta otteluun toisella jaksolla sisään tulleet Kasper Ojala, Mikko Kivelä ja Herkko Honkala hoisivat oman hommansa myös erinomaisesti. Maalissa Konsta Laulumaa selvisi alun muutaman kiperämmän tilanteen jälkeen lopulta varsin helpolla joukkueen paketin pysyessä läpi pelin hienosti kasassa. Lopussa vaihdossa aloittanut toinen maalivahti Ville Kokko sai myös tulikasteensa miesten peleissä tullen vaihdosta Laulumaan tilalle.

Kokoonpano: 12 Laulumaa Konsta (1 Kokko Ville 83. min); 2 Laulumaa Vili, 4 Akhetkhanov Radik, 14 Huuha Manu, 17 Sipilä Jami (8 Kivelä Mikko 71. min); 6 Kemppainen Ville (5 Ojala Kasper 68. min), 10 Jokela Jimi, 11 Tahkokorpi Tomi, 19 Rahkola Konsta, 21 Kukkola Eemeli; 9 Pihlaja Markus (50 Honkala Herkko 76. min)