23
SYY
14.00
FC Ylivieska I, Miehet Nelonen

FC Y - Sääripotku  

Safari TN, Ylivieska

Miesten edustus pelaa lauantaina sarjanoususta

Miesten Nelosen läntisen alueen C2-lohkon sarjakausi huipentuu lauantaina päätöskierroksella kahden kärkijoukkueen eli FC Ylivieskan ja Sääripotkun (Kokkola) ratkaistessa keskinäisessä ottelussa sarjan ykköspaikan ja samalla nousun Kolmoseen. Ottelu pelataan Ylivieskassa Mehiläinen Areenalla (Safarin tekonurmi) klo 14 alkaen.

Ennen päätöskierrosta FC Ylivieska on sarjakärjessä pisteen erolla Sääripotkuun. Molemmat ovat pelanneet vakuuttavan sarjakauden ja pääsevät otteluun ilman pelikieltoja. FC Ylivieska on hävinnyt viimeksi 29.6. juuri Sääripotkua vastaan vieraissa, kaikkiaan tappioita on kertynyt kolme. Sääripotkulla tappioita on kaksi, mutta tasapelejä enemmän. VIimeksi Sääripotku on hävinnyt 17.8. Esse IK 2:lle. Kotikentällään FC Ylivieska ei ole menettänyt kauden aikana pistettäkään. Sääripotku ei puolestaan ole hävinnyt vieraskentillä kertaakaan.

FC Ylivieska on iskenyt sarjassa 89 maalia, joista 34 on kärkipelaaja Markus Pihlajan käsialaa. Seuraavaksi parhaat maalintekijät ovat Jesper Ojala (15) ja Jimi Jokela (12). Sääripotkun parhaat maalintekijät ovat Tatu Mäki (7), Matias Kentala (6) sekä Matthew Mendy ja Otto Nieminen (molemmilla 5 maalia).

Lauantaina pelissä panos on valtavan iso. Sopivasti nuoruuden intoa ja kokeneiden pelaajien rutiinia joukkueessaan yhdistävän FC Ylivieskan tavoitteena on jatkaa kotikentällään tappiottomien otteluiden sarjaa ja sitä kautta ottaa ensi kaudeksi Kolmosen sarjapaikka.

Kuva: Viljami Hyväri

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista