Edustus, Miesten 7. divisioona

MunU - FC Y   1 - 2 JA

Gamla plan, Nygarleby

Vierasvoitto MunU:a vastaan!

FC Ylivieska lähti Nykarlebyssä pelattuun vierasotteluun hieman kolhiintuneella kokoonpanolla. Useilla pelaajilla oli pieniä vammoja tai flunssan oireita, mikä toi oman lisäjännityksensä otteluun. Kuitenkin ensiminuuteilta asti oli selvää, että vierasjoukkue vei ottelua suvereenisti ja Munsala United keskittyi ottamaan vastaan FC Ylivieskan vyörytystä.

Ottelussa pirteällä jalalla liikkeellä ollut Sami Hautakoski pelasi loistavan ottelun ja merkkasi itsensä myöskin ottelun ensimmäisen maalin tekijäksi Mika Hemmilän tarkasta syötöstä 18. minuutilla. Toisen maalin viimeisteli Vilho Hanni kulmapotkun jälkitilanteesta tarkalla volleylaukauksellaan. Puoliajalle siirryttiin 0-2 lukemissa.

Toisella puoliajalla FC Ylivieska vyörytti entistä enemmän vaarallisia tilanteita vastustajan maalille, mutta ruuti oli tällä kertaa suhteellisen märkää. Ottelun kolmannen maalin viimeisteli Mikael Nivala Vilho Hannin poikittaissyötöstä.

MunU pääsi toisella puoliajalla kuitenkin kaventamaan tilanteeksi 1-3 kulmapotkusta, jossa FC Ylivieska pelasi huolimattomasti, eikä saanut palloa purettua rangaistusalueelta. Tämä jäi kuitenkin MunU:n ainoaksi maaliksi. FC Ylivieska pääsi vielä ottelun lopussa kaunistelemaan loppulukemiksi 1-4, kun Mikael Nivala pisti pallon verkkoon rebound-tilanteesta.

Valmentaja Mika Hemmilä kommentit ottelun jälkeen: ”Saavutimme sen, mitä lähdimme hakemaan eli 3 pistettä. Pienistä vammoista huolimatta joukkue suoriutui hyvin ja olihan siinä paikkoja tehdä enemmänkin maaleja. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa torstaina pelattavaan Ylivieskan derbyyn.”