Edustus, Miesten 7. divisioona

FC Y - FC Ylivieska2  4 - 2

Safarin puistostadion

Edari vei Ylivieskan derbyn

Historiallinen Ylivieskan derby päättyi edustusjoukkueen 4-2 voittoon. Ottelu oli täynnä mielenkiintoista värinää, tuntevathan kaikki pelaajat toisensa ja pelanneet samoissa joukkueissa aikaisemmin. Kummassakin joukkueessa oli myös usealla pelaajalla kokemusta Kakkosdivarista.

Ottelu oli odotetun tasainen. Edustusjoukkue hallitsi peliä hienokseltaan, mutta kakkosjoukkue iski vaarallisesti nopeilla vastahyökkäyksillä. Ensimmäisen puoliajan kova tuuli vaikeutti selvästi kakkosjoukkueen hyökkäyspeliä, ja edarin puolustuslinja pääsi helpolla. Mika Hemmilä puski edarin johtoon ottelun 15. minuutilla tarkasta keskityksestä.

Toisella puoliajalla kakkosjoukkue pääsi painamaan nopeita hyökkäyksiään syvemmälle edarin kenttäpuoliskolle, mutta puolustuslinja Atte Rönkä, Mikko Lukkarinen, Ossi Tyni ja Kasper Ojala pitivät vaaralliset tilanteet kaukana Juha Ansamaan vartioimasta maalista. Edustusjoukkueen pallonhallinta tuotti tulosta myös toisella puoliajalla, kun Mikael Nivala ja Mika Hemmilä iskivät joukkueensa turvalliseen 4-0 johtoon. Kakkosjoukkue pääsi loppurynnistyksen ansioista kaventamaan 4-2, mutta edustusjoukkue pysyi rauhallisena, eikä päästänyt otetta herpaantumaan. Lopputulokseksi kirjattiin loppujen lopuksi selkeä 4-2 voitto.

Ottelussa nähtiin ensikertaa tällä kaudella edustusjoukkueen Dragan Pejic ja Mikko Lukkarinen.

Pelaajavalmentaja Hemmilä kommentoi ottelun jälkeen seuraavasti : "3 pistettä oli tavoitteena ja ne saatiin. Yllättävän hyvin pysyttiin kärsivällisinä derbyssä ja ei panikoitu missään vaiheessa, vaikka kaverin hyökkäyksessä pelasikin välillä kova kolmikko Tapsa, Gebre ja Lauri. Draganin ja Luigin mukaantulo joukkueeseen helpottaa paljon. Juhannuksen jälkeen saadaan loputkin pelaajista rinkiin mukaan. Erityskiitos menee meidän keskikentälle Dyrce, Topi ja Dragan jotka jaksoivat raataa koko ottelun eteenkin puolustussuuntaan."