Ensimmäinen viimeinen uutinen 2018
Julkaistu: 01.10.2018 00.00

FC Ylivieska/II päätti lauantaina 8.9. kauden 2018 kotivoittoon kun vierailijaksi saapui Såka Kokkolasta. Voitolla varmistettiin 2. sija sarjassa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Kokkolassa päättyi 1-1 tasapeliin, joten ainakin kotijoukkueen osalta revanssi oli mieluisa tapa päättää kausi.

Ensimmäinen puoliaika ottelusta oli ylivieskalaisten kannalta hyvä, ja ensimmäiseen 45 minuuttiin tehtiinkin kotijoukkueen maalit. Ensimmäisen napautti pilkulta hyvällä laukauksella maalin oikeaan laitaan Mikko Näsänen, rankkari saatiin Tuomas Nikulan hyvää haastoa seuranneesta rikkeestä. Tuomas "Twente" Nikula oli asialla myös seuraavassa maalissa kun siirryttiin 2-0 johtoon, Tuomas pujotteli tyylikkäästi muutaman puolustajan ja maalivahdin ja siirsi pallon verkkoon vasemmalla jalallaan. Såka pääsi myös kertaalleen hyvään maalipaikkaan kun vapari noin 20 metristä päätyi vieraiden hyökkääjälle boxiin joka ampui hyvän laukauksen ilmasta. Kai Nurkkala selvitti kuitenkin tilanteen tyylikkäästi torjuen. Puoliajalle mentiin siis 2-0 lukemissa.

Toinen puoliaika oli hieman tahmeampaa suorittamista keltaisilta, ja vierasjoukkue pääsikin kurittamaan maalilla keltaisten puolustuksen hetkellisen torkahduksen avustamana. Puolustuslinja oli tosin keskenään yhtä mieltä siitä että maali saattoi hyvinkin olla paitsiomaali. Hyvin ottelun viheltäneen Risto Hautakankaan mielipide oli kuitenkin eriävä ja pallo vietiin keskelle. Loppuaika pelistä oli hieman varovaista pelaamista ja FC Ylivieska pyrki jäädyttämään peliä pallokontrollilla jossa se onnistui kohtalaisesti.

Ottelun jälkeen joukkue kokoontui syömään yhdessä, ja iltaa jatkettiin saunoen ja Huuhkajien peliä seuraillen. Samalla muistettiin muutamia joukkueen pelaajia ja taustahenkilöitä pienillä huomionosoituksilla. Osansa saivat kuluneella kaudella joukkueeseen mukaan liittyneet "tulokkaat" Miika Kahila, Henri Jutila ja FC Ylivieskan valmennuspäällikkö Ralf Wunderlich. Luonnollisesti sisäisen maalipörssin nimiinsä vienyt Kimmo Kariniemi sai ansaitusti kunniaa. Kimmo sijoittui 13 osumallaan sarjan pörssissä kolmanneksi. Myös ylivieskalaisessa jalkapallossa pitkään mukana ollut Pauli "Pyyli" Someroja palkittiin joukkueen taustalla suoritetusta mainiosta työstä.

FC Ylivieska/II kiittää tässä vaiheessa kaudesta 2018 katsojia, sponsoreita, muita joukkueita, taustahenkilöitä ja pelaajia. Suunnataan samalla rennolla asenteella kohti kautta 2019 ja palataan jalkapallon osalta ensi keväänä asiaan. Kiitos.