12
TOU
16.30
C-pojat 04, P14 Kevät

FC Y - VPS j 04  7 - 1

DEN Areena, Nivala

Kauden ensimmäinen voitto


Aluesarjan toinen peli pelattiin Nivalan tekonurmella VPS j. joukkuetta vastaan. Kotijoukkue voitti pelin yllättävän selkein 7-1 numeroin, vaikka iso kenttä ja +25 asteen helle asettikin joukkueelle haasteita. Edellisestä pelistä oppineena Vaasalaisia vastaan asettui kuitenkin valmiimpi ja kovasti töitä tekevä joukkue. Vaikka fyysisyyttä pitäisi saada vieläkin enemmän joukkueen peliin, oli tekeminen pelin alusta saakka fyysisempää edelliseen peliin verrattuna. Etenkin Toholammin vahvistus Kaapo toi lisää tarvittavaa juoksuvoimaa keskikentälle. Parannusta oli tullut myös joukkueen syöttöpeliin ja palloa pystyttiin pitämään enemmän omalla joukkueella, vaikka valmentaja Jari Ristiluoma toivoi vieläkin pidempiä syöttöketjuja peleihin.

Peli oli tasaisempaa kuin lopputulos antaa ymmärtää ja lopputulos ei tee lainkaan oikeutta vierasjoukkueelle. Kotijoukkueella oli hyviä suorituksia ja pelissä nähtiin yllättävän paljon maaleja, joka kertoo siitä, että joukkueen viimeistely onnistui erinomaisesti. Ensimmäinen maali syntyi 11 minuutin kohdalla kun Kaapo antoi läpisyötön Tomakselle. Tomas yritti sijoittaa pallon maaliin, mutta maalivahti sai jalalla torjuttua pallon. Pallo kimposi tästä tilanteesta vierasjoukkueen pelaajan kautta omaan maaliin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kaapo pääsi laukomaan pallon maalia kohden. Jälleen vieraiden maalivahti oli pallon edessä, mutta harmikseen ei saanut palloa liimattua näppeihinsä ja Tomas pääsi reboundista iskemään kotijoukkueen jo 2-0 johtoon. Kolmas maali oli Kaapon käsialaa ja syöttäjänä kunnostautui Allu. Pelin toisella puoliskolla Tomas pääsi vielä viimeistelemään neljä maalia. 4-0 maali syntyi kun Tomas katkoi vastustajan palautuksen maalivahdille ja pisti pallon maaliin. 5-1 oli komea kaukolaukaus ylänurkkaan Aapon syötöstä, 6-1 syntyi Veikan upeasta läpisyötöstä ja 7-1 oli jälleen taidon näyte kaukolaukauksesta, jonka Tomas laukoi 20 metristä. Tähän maaliin syötön antoi Juhis.

Viisi maalia pelissä tehnyt Tomas oli sitä mieltä, että peli oli hyvää, tasaista vääntöä kovaa joukkuetta vastaa. Hänen mielestään tähän peliin osattiin nyt valmistautua kunnolla ja se näkyi hyvänä tekemisenä kentällä. Myös valmentaja Jari Ristiluoma oli tyytyväinen pelin lopputulokseen: ”Selkeästi talven harjoittelu Kalajoella on auttanut niissä asioissa, joita sieltä on haettu ja olemme valmiimpia pelaamaan jo kauden alussa, kun ennen on jouduttu hakemaan saliharjoittelun vuoksi ison kentän tuntumaa useiden pelien ajan.” Valmentaja muistutti myös, että sarja on kova ja töitä on tehtävä jatkossakin kovasti. Seuraava peli onkin jo viikon päästä 20.5. Vaasassa kun vastaan asettuu VIFK yj.

Tilastot

7 - 1

VPS j 04
(3-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista