Kevättä odotellessa turnattiin Kalajoella
Julkaistu: 18.03.2018 00.00

Kevättä odotellessa turnattiin Kalajoella

Talven toinen 06-poikien järjestämä miniturnaus pelattiin 18.3. Kalajoen Event Park Arenalla. Raahen miniturnauksessa kuukausi takaperin kohdattiin oman lähialueen joukkueita, nyt mukaan oli kutsuttu joukkueita oman piirin ulkopuolelta eli FC Raahe, Ponkilan Pantterit Muhokselta ja Limingan Pallokarhut. FC Raahen kanssa yhteistyö on ollut tiivistä jo aiemmin ja harjoituspelejä on pelattu jo kolmena talvena. PonPan ja Pallokarhujen kanssa tiet ovat kohdanneet vain turnauksissa, eivätkä niissäkään kuin yksittäisiä kertoja. Siksi molemmat joukkueet oli mukava saada mukaan harjoitusturnaukseen.

Osallistujista vain FC Raahe pääsee treenaamaan säännöllisesti hallioloissa. Muille joukkueille - FC Ylivieska mukaan lukien - harjoitukset ja pelit tekonurmella ovat harvinaista herkkua. Tämä huomioiden pelit olivat tasollisesti hyviä sisältäen tukuttain hyviä suorituksia ja sommitelmia. Ja vaikka harjoituspelejä pelattiin, niin jokainen tilanne tietenkin taisteltiin tiukasti loppuun saakka. Erityistunnustuksen ansaitsee kaikki kuusi peliä urakoinut (pelin välissä n. 5 minuutin tauko) tuomari. Harvoin näkee harjoitusotteluissa näin jämäkkää ja hyvää tuomarointia. Tämän totesivat niin pelanneet joukkueet kuin kaikki pelejä seuranneet.

Vaikka pelikentällä olosuhteet hallissa olivat kylmät ja lämmittelyaluetta ei kentän koon vuoksi pystytty järjestämään, ei tämä ollut kenellekään ongelma. Pelikentän reunalla viihdyttiin siitä huolimatta, kuten jutun pääkuvasta näkyy. Ja eihän tiivistahtisessa harjoitusturnauksessa juuri lämmittelyjä pelien välillä edes ehdi tekemään. Jos hallissa pelikentän puolella oli kylmä, oli aulassa ja sosiaalitiloissa sitä vastoin mukavan lämmintä. Lämmikettä ja energiaa juotavan ja pikkupurtavan muodossa sai FC Ylivieskan 06-poikien turnauskioskista. Hyvin kauppa kävikin ja erityisesti makkara oli suosittu artikkeli. Iso kiitos jokaisella talkoilleelle ja kioskin palveluja käyttäneelle!

Ottelutulokset:

FC Ylivieska - FC Raahe5-1
PonPa - Pallokarhut0-1
FC Raahe - Pallokarhut1-5
PonPa - FC Ylivieska1-3
FC Raahe - PonPa2-0
FC Ylivieska - Pallokarhut3-2


Kotijoukkueena toimineen FC Ylivieskan osalta turnaus sujui mukavasti. Vaikka edellisistä peleistä oli kuukausi aikaa ja välissä on harjoiteltu vain pienissä saleissa, loksahti peli varsin hyvin uomiinsa avauspelissä vastustajan ensimmäisestä hyökkäyksestä tulleen takaiskun jälkeen. Kokonaisuutena peli oli parempaa kuin kuukausi sitten Raahessa. Syöttöpeli oli monipuolisempaa ja hyökkäyksiä saatiin kulkemaan hienosti laitojen kautta. Mikä parasta, laukauksia ei nyt säästelty. Toki syöttöjen ajoituksissa on edelleen parantamista ja kierrättää voisi rohkeasti enemmän alakerran kautta. Pallonhallinta saatiin käytännössä jokaisessa pelissä, mutta omassa päässä oltaisiin voitu hiukan tiukemmin mennä iholle. Mutta sekin tulee vain pelien kautta. Uusi asia oli maalivahdin kierrätys, sillä jokaisessa kolmessa ottelussa oli eri maalivahti: ensimmäisessä Hente, toisessa Ville ja kolmannessa Joona.

Taisteluasenne oli joka tapauksessa tänään joka pojalla matkassa, mistä hyvänä esikerkkinä olivat Pallokarhuja vastaan pelatun ottelun kaksi prässipelin kautta saatua maalia: Ensimmäisen iski Veeti päästessään aktiivisellä prässäämisen kautta katkaisemaan maalivahdin avauksen ja sijoittamaan pallon maalin. Ja voittomaaliksi jäänyt kolmas osuma puolestaan syntyi Henten taistellessa pallon periksiantamattomasti oikeassa laidassa ja lähettäessä pallon maalille, jossa Ville pääsi iskemään irtopallon vastustamattomasti sisään.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, vaikkakin talviset olosuhteet ja salihaasteet eivät harjoittelua helpota. Mutta jospa se kevätaurinko alkaisi paistaa ja sulattaa kenttiä lumesta. Ainakin jossain vaiheessa.. Alla muutama valitettavan huonolaatuinen kuva päivän otteluista.


Seuran uusimmat