Innolla uuteen kauteen
10.11.2017 19:58 Uutiset / E-pojat 07

Treenaaminen on hauskaa

Taas on katseet siirretty uuteen kauteen. Kauden päättäjäisissä Huhmarin rinnemajalla ennen syyslomaa päätettiin pitää hieman hengähdystaukoa ennen uutta kautta, mutta niin vaan pelaajien kuin myös valmentajien mieli alkoi jo parin viikon tauon jälkeen siirtyä jälleen jalkapallon pariin. Niinpä menneen kauden jälkeen harjoitukset aloitettiin jo viikolla 45. Harjoitukset aloitettiin "kevyesti" ilman jalkapalloa harjoitellen hieman oman vartalon hallintaa, keskustellen harjoittelun merkityksestä kehitykseen sekä pelaten korista sekä sählyä. Olikin ilo nähdä, miten lähes kaikki pojat olivatkin heti intoa täynnä mukana harjoituksissa, vaikka ne valitettavasti tänäkin talvena käydään ahtaissa koulujen saleissa.

Kaudelle 2018 on tavoitteeksi asetettu pelaajien henkilökohtaisen taidon kehittäminen. Perustaidot pitäisivät alkaa jo pääpiirteittäin tulla selkäytimestä, mutta tavoite on saada parannettua pelaajien taitoa, kun pelitempo nousee ja reagointi nopeutuu. Talvikausi harjoitellaan kolme kertaa viikossa koulujen salissa. Pienissä tiloissa on omat haasteensa. Toisaalta pallonkäsittely pienessä tilassa palvelee oikein hyvin kauden tavoitetta, mikäli pelaajien motivaatio harjoitteluun säilyy sekä harjoitteet onnistuvat tavoitteiden mukaisesti. Haastetta siis talvikaudelle riittää, mutta poikien intohimon jalkapalloon tietäen, haasteet varmastikin yhdessä tekemällä voitetaan.

Heti kun uusi kausi saatiin käytiin, tuli myös ensimmäinen kutsu turnaukseen. Kutsu tuli OPS:n järjestämään harjoitusturnaukseen Ouluun. Tällaiset turnauskutsut otetaan aina ilolla vastaan, että päästään pelaamaan talvenkin aikana isolla kentällä. Viime kaudesta viisastuneena tarkoituksena onkin saada joukkueellemme enemmän pelejä talvikaudelle kuin viime talvena, että oltaisiin pelivalmiimpia keväällä nurmelle siirryttäessä.

Talven väistyessä Ylivieskaan saadaan kauan odotettu tekonurmi. Tämä parantaa huomattavasti jalkapallon harrastamisen olosuhteita. Toinen iso muutos on seuraan palkatun uuden valmennuspäällikön aloittaminen. Saksalaisen Ralf Wunderlichin pelifilosofian alueet eli taito ja tekniikka, joukkuetaktiikka, tiimityö ja joukkuehenki, mentaaliharjoittelu sekä luovuus ja huumori sopivat meidänkin joukkueen ajatusmaailmaan. Jäämme siis mielenkiinnolla odottamaan Ralfin oppeja.

Ensi kesänä joukkueemme tulee osallistumaan piirisarjaan sekä muutamiin turnauksiin, joista tärkeimmät ovat oman seuran järjestämät Ylivieska Cup toukokuussa sekä Next Year Cup syyskuussa. Tampereella kesäkuun lopulla pelattava Särkänniemi Cup kuuluu toistamiseen joukkueemme elämysturnaukseksi. Viime kesän turnauksesta jäi pojillamme niin paljon hampaankoloon, että ei olisi mikään ihme, vaikka siitä sisuuntuneena pojat tulisivat tulevana kesänä Tampereelta mitalit kaulassa.

Pelaajia on tällä hetkellä joukkueessa 19 kpl. Näistä viisi poikaa pelaa talven aikana jääkiekkoa, eivätkä ole mukana jalkapallossa. Niinpä joukkueemme pelaajamäärä on talvikaudella suht ohut peilaten siihen että pelaamme 8vs8 -otteluita. Täten uudet pelaajat ovat tervetulleita mukaan innokkaaseen joukkueeseemme. Viime kauden aikana saimmekin mukaan kuusi uutta poikaa, joista pari siirtyi seuraamme naapuripaikkakunnan joukkueista. Valitettavasti muutaman pojan kiinnostus jalkapalloon loppui kauden aikana. Toiveissa kuitenkin olisi, että jos se jalkapallokipinä vielä jostain näidenkin poikien osalta vielä löytyisi.   
Lisää uutisia
E-pojat 07
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Kategoriat