FC Ylivieska yj P04 tavoittelee pääsyä Puolen Suomen Liigaan
Julkaistu: 30.01.2019 00.00

FC Ylivieskan 2004 syntyneet pojat aloittivat jälleen uuden kauden joulukuun alussa. Joukkueessa puhaltavat uudet tuulet kun alueemme P04 ikäluokan valmentajat ovat lyöneet viisaat päänsä yhteen ja päättäneet yhdistää voimansa.

P04 joukkueessa on viime vuosina pelannut poikia lähialueen muistakin kunnista. Viime vuonna pelaajia oli Ylivieskan lisäksi muun muassa Alavieskasta, Himangalta, Haapavedeltä ja Toholammilta. Pojat pelasivat aluesarjaa sijoittuen siinä sarjan puolivälin paikkeille.

Kaudelle 2019 FC Ylivieskan, Kannuksen Uran ja Lohtajan Veikkojen P04 joukkueet ovat lähteneet tekemään yhteistyötä ja tavoittelemaan paikkaa Puolen Suomen Liigassa sekä Ykkösessä. Tavoitteena on saada alueen nuorille sopivan tasoisia pelejä ja kehittää jokaista pelaajaa kohti omaa huippua. Pojat ovat treenanneet niin yhdessä kuin erikseenkin. Yhteisiä treenejä on vähintään kerran viikossa.

Ensimmäinen tosikoitos yhdistetyllä joukkueella oli sunnuntaina 27.1. kun joukkue aloitti taipaleensa Puolen Suomen Liigan karsinnassa. Kotijoukkue sai kotipeliin vastaansa KPV:n. Jalkapallon olemattomat harjoitus/peliolosuhteet Ylivieskassa pakottivat pelaamaan pelin Kokkolassa. Silti paikalle oli saapunut myös FC Ylivieska yj:n kannattajia runsain mitoin.

Peli alkoi kotijoukkueen selkeällä hallinnalla ja alkuun näytti, että pelin voittajasta ei ole epäselvyyttä. Pelin viidennellä minuutilla Aapo pääsi yllättämään vastustajan maalivahdin noin 25 metristä laukomallaan roikkumaalilla. Tästä kymmenen minuuttia myöhemmin vastustaja pääsi ensimmäistä kertaa kunnolla kotijoukkueen hyökkäysalueelle ja heti tuli tasoitus. Tasoitusmaalin jälkeen kotijoukkeen peli oli hetken sekaisin ja KPV pääsi paremmin peliin mukaan.

Vastustajan maalin ja pienten loukkaantumisten ja kolhujen paikkaamisen myötä kotijoukkueen peli oli hetken aikaa hukassa, mutta 29 minuutilla Tomas pääsi yksin läpi ja hänet kaadettiin rankkarialueella. Tomas asteli itse pilkulle pallon taakse ja vei joukkueensa 2-1 johtoasemaan. Toisen maalin jälkeen ottelun hallinta siirtyi jälleen kotijoukkueelle ja viisi minuuttia edellisestä osumasta Tomas pääsi vielä ennen taukoa viimeistelemään toisen maalinsa.

Toisella puoliajalla KPV lähti tosissaan rynnistämään kohti ylivieskalaisten maalia. Pelissä oli tempoa ja vaarallisia tilanteita eikä varoituksiltakaan vältytty. Kovan työn tuloksena vastustaja pääsi kaventamaan pelin 3-2. Kun pelataan vain voitosta, täytyy kaikki keinot ottaa käyttöön ja pelikellon käydessä koko ajan lähemmäs loppuvihellystä, joutui vastustaja nostamaan topparinsa hyökkääjäksi ja siirtymään kolmen alakertaan. Tämä toi heille lisää voimaa hyökkäykseen ja Otto maalilla joutuikin muutamia kertoja pitämään joukkuetta pystyssä. Toisaalta myös treeneissäkin viime aikoina teemana ollut puolustuspeli onnistui kotijoukkueelta melko hyvin ja lisämaaleilta vältyttiin. KPV:n hakiessa vimmatusti tasoitusta, pääsi kotijoukkue yllättämään vielä kertaalleen kun Tomas viimeisteli joukkueensa neljännen maalin kurottamalla palloon yhdessä vastustajan kanssa. Kumman jalasta pallo sitten lopulta maaliin meni, jäänee videolta tarkastettavaksi.

Valmentajat olivat voittoon tyytyväisiä, sillä kaksinkamppailut voitettiin ja joukkue taisteli täysillä. Jokainen halusi voittaa ja laittaa itsensä likoon. Paljon jäi silti vielä parannettavaa seuraavaan karsintapeliin, joka pelataan Jaron vieraana Pietarsaaressa lauantaina 2.2.2019 klo 16:30. Toivottavasti myös Pietarsaareen yleisö löytää paikalle.

FC Ylivieska yj joukkuetta kaudella 2019 tukevat ja kannustavat seuraavat yritykset: