FC Ylivieskan C15 pojilla käynnistyi aluesarja
Julkaistu: 21.05.2019 00.00

FC Ylivieska Yj C15 pojat aloittivat aluesarjaurakkansa tiistaina 14.5. kylmässä säässä Ylivieskan tekonurmella. Vastaan asettui WFA/VIFK Yj. Kotijoukkue sai otteluun lentävän vauhdin kun Kalle hyökkäyksessä pääsi laukomaan joukkueen johtoasemaan jo kahden minuutin kohdalla. Muutenkin kotijoukkue dominoi ensimmäistä puoliaika, mutta enempää maaleja ei nähty. Toinen puoliaika alkoi lähes yhtä hienosti kuin ottelun alku kun kotijoukkue siirtyi jo 2-0 johtoon Lassin komealla kaukolaukauksella. Tämän jälkeen kotijoukkue tuntui hieman väsähtävän ja vastustaja sai enemmän otetta pelistä. WFA/WIFK pääsi kaventamaan pelin kulman jälkitilanteesta ja tämän jälkeen kotijoukkueella iski pieni paniikki. Etenkin viimeiset kymmenen minuuttia pelistä puolustajat sekä maalivahtina pelannut Otto joutuivat koville. He kuitenkin hoitivat tonttinsa hyvin, eikä enempää maaleja pelissä nähty. Voitto siis FC Ylivieskalle. Valmentaja kommentoi peliä näin: ”tehtiin pelistä turhan vaikea itselle. Meillä oli mahdollisuus ratkaista peli jo eka jaksolla. Toisella jaksolla etäisyydet venyivät ja vastustaja pääsi peliin mukaan. Otto otti muutaman tärkeän kopin.”

Seuraava peli pelattiin lämpimässä säässä Seinäjoella SJK-j YJ joukkuetta vastaan tiistaina 21.5. Pelin alku oli hankala. Seitsemännellä minuutilla FC Ylivieska Yj meni kuitenkin johtoon Jimin maalilla. Kotijoukkue pääsi nopeasti tasoittamaan pelin. Kauaa ei kuitenkaan peli pysynyt tasan, vaan ylivieskalaiset menivät johtoon Joonaksen maalilla. Ja tästä hetkeä myöhemmin myös Markus onnistui maalinteossa. Tauolle joukkueet menivät 1-3 tilanteessa. Toiselle puoliajalle FC Ylivieska tuli ryminällä. Nopeat pelaajat olivat myrkkyä vastustajalle. Joonas tehtaili maaleja urakalla, kymmenen minuutin sisällä kolme maalia. Lisäksi vielä Lassi pääsi viemään vierasjoukkueen jo 7-1 johtoon. Kotijoukkue sai pientä lohtua 70 minuutin kohdalla kun he iskivät 2-7 kavennusmaalin. Lisäajalla Juho-Matias kuitenkin viimeisteli vielä voittolukemat 2-8. Valmentaja oli tyytyväinen peliin: ”erinomainen peliä edeltävä harjoitus kantoi tähän peliin. Muutenkin harjoitellut asiat alkavat kivasti näkyä pelissä, esimerkiksi pelaaminen muodon sisään ja puolustaminen rohkeasti eteenpäin. Tämä ilahduttaa valmennusta kovasti.”

Mikäpäs sen mukavampaa Kotimatkalle lähtiessä kuin hyvä peli alla, kolme pistettä taskussa ja sarjajohto. Tervetuloa kannustamaan joukkuetta seuraavaan kotiotteluun, joka pelataan helatorstaina 30.5. Safarin tekonurmella. Vastassa tuossa pelissä on sarjassa tällä hetkellä toisena oleva VPS-j. Peli alkaa klo 15:00 ja paikalla toimii kioski.