Kesän sarjakausi käynnistyy
13.5.2019 14:45 Uutiset / D-pojat 06

Uusin opein kesää kohti

06-poikien talvikausi poikkesi monella tapaa edellisestä. Ensimmäinen iso asia oli Cristian Pandelescun tuleminen vastuuvalmentajaksi helmikuun alussa. Toinen keskeinen juttu oli pariin edellistalveen verrattuna laajempi rinki. Ja kolmanneksi, joukkue oli mukana talvikaudella PSL-karsinnoissa, mikä näkyi sekä harjoittelussa että entisestään tiiviimpänä yhteistyönä läheisen kumppanin HK:n kanssa.

Vaikka PSL-karsintoihin ja 11v11 -peliin mentiin ilman ison kentän harjoittelua, pystyttiin yhden viikonlopun aikana tekemään huikea tasonnosto pelillisesti. Vaikka molemmat alkulohkon pelit hävittiin oli peli-ilme Kokkola YJ:tä vastaan täysin toisenlainen kuin edellispäivänä Pietarsaaressa FF Jaroa vastaan. Käytännössä vasta näiden pelien jälkeen päästiin toden teolla kehittämään peliä uuden valmentajan johdolla. Ja muutoksia on tullut niin harjoitteluun kuin itse pelaamiseen. Syöttöpeli on nopeutunut sekä monipuolistunut entisestään ja pelaajia haastetaan käyttämään hoksottimiaan joka pelitilanteessa ja harjoitteessa. Peliä ei "paineta" väkisin, vaan rakennetaan mieluummin rauhassa ja harkiten. Joukkue toimii aiempaa kurinalaisemmin, mikä on elintärkeää pelisysteemin ja joukkuetaktiikan kannalta. Vahva, nopea, taitava, älykäs ja yhtenäinen - siinä tavoiteltavat asiat lyhykäisyydessään.

Harjoiteltuja asioita on päästy kokeilemaan käytännössä lopputalven/kevään peleissä ja turnauksissa. Oulu Boys Cupissa pojat pelasivat ehjää ja kypsää peliä saalistaen kilpasarjan hopeasijan. PSL jatkokarsintaan huhtikuun lopulla jouduttiin haastavasta tilanteesta, kun puolet joukkueesta oli sairaana ja kokoon saatiin hädintuskin kentällinen pelaajia. Kaikesta huolimatta taistelivat kunniakkaasti RoPS/Santa Claus YJ:tä vastaan. Vaikka siis PSL ei tälle vuodelle auennut, on joukkue ottanut isoja harppauksia eteenpäin ja osoittanut itselleen sekä muille, että tulevaisuudessa se on näissä ison kentän karkeloissakin kova luu.

Alkavaan kesäkauteen lähdetäänkin innolla ja odottavin mielin. Pojat pelaavat kevätkauden/alkukesän P13 Ykköstä. Heinäkuun alussa tiedetään lopputaulukon perusteella, missä sarjassa syyspuolella pelataan. Luonnollisesti tavoite on olla sarjassa mahdollisimman korkealla ja päästä sitä kautta mukan syyspuolen aluesarjaan. Ykkösen pelipäivä on tiistai ja pelipäivät ja -paikat ovat seuraavat: 14.5. FF Jaro 07 (Pietarsaari, Länsikenttä), 21.5. KPV (Kokkola, Kipparihalli), 28.5. TUS (Ylivieska, tekonurmi), 4.6. LoVe (Lohtaja, keskuskenttä), 11.6. KPV 07 (Ylivieska, tekonurmi), 18.6. Esse IK (Ylivieska, tekonurmi), 25.6. FF Jaro Vit (Ylivieska, tekonurmi).

Yksi kesän ehdottomia kohokohtia on osallistuminen Helsinki Cupiin heinäkuun toisella viikolla. Siellä mukana ollaan P06 8v8 -kilpasarjassa. Lisäksi kesän/syksyn aikana osallistutaan pariin muuhun pienempään turnaukseen. Ja syksy päätetään Next Year Cupissa Ylivieskassa. Silloin P06 -sarja pelataan seuraavan vuoden säännöillä eli 11v11 -pelinä.

Pojat pistävät taatusti peleissä parastaan, joten kannattaa tulla katsomaan!


   
Lisää uutisia
D-pojat 06
«  Marraskuu   »
Kategoriat