06-pojille turnausvoitto Seinäjoelta
Julkaistu: 27.05.2019 00.00

Seinäjoen Luiz Antonio Cup on muodostunut jo perinteeksi usealle seuran ikäluokalle. 06-pojat olivat mukana toista kertaa. Jos viime vuonna poikien pelitaso heitteli vielä turnauksen aikana loistokkuudesta vähemmän loistokkaaseen, pelattiin nyt alusta loppuun huikean varmalla ja kovalla tasolla. Ja kun asiat tekee hyvin, siitä seuraa palkinto. Tällä kertaa se oli kaiken kaikkiaan jopa ylivoimainen turnausvoitto.

Turnauksen ensimmäinen päivä pelattiin surkeassa säässä eli vettä vihmoi enemmän tai vähemmän koko päivän ja lämpöasteet jäivät selvästi alle kymmeneen. Tämä ei varhain lauantaiaamuna Ylivieskasta matkaan lähtenyttä joukkuetta haitannut. Jo ensimmäisessä pelissä oman piirin Teerijärven Urheiluseuraa (TUS) vastaan näytettiin, että Keltainen on tullut pelaamaan ja on sekä henkisesti että fyysisesti läsnä. Vastustajan pitkät pallot pysähtyivät varmasti keskikentälle ja puolustukseen eikä isokokoisille hyökkääjille juuri jäänyt tilaa maalintekoyrityksiin. Omalla pelillä sahattiin rauhassa kaverin puolustus auki ja tehtiin tarvittavat maalit. Ja mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selvempää oli hallinta. Lopputulos 4-1 (2-0).

Toinen ottelu oli ehkä alultaan kaikkein hankalin. Turnausisäntä Sepsi-78 pääsi ottelemaan hetken jopa varsin tasaisesti, mutta kun pojat jälleen muistivat syyn kentällä ololleen, alkoi tapahtua. Peli laitettiin raiteilleen ja iskettiin jälleen maaleja tasaisena rintamana. Lopputulos 5-0 (2-0).

Päivän päätöskamppailussa vastaan tuli aiemmin päivän aikana hyvin pelannut Kauhajoen Karhu Sininen. Ei auttanut vastustajaa päivän aiempi hyvä vire eikä muutama isompi juoksuvoimainen pelaaja. Keltainen otti ottelun täydellisesti haltuunsa heti alusta, piti temmon korkeana ja repi vastustajan puolustuksen riekaleiksi. Tauolle mentiin 7-0 (!) johtoasemassa. Toisella jaksolla olisi voitu iskeä taatusti toinen mokoma, mutta pelivire laski luonnollisesti hiukan. Lopputulos 8-2 eli vastustajallekin pari lohtumaalia.

Kylmänkostealta raviradalta päästiin majoituskouluna toimineen Marttilan koulun lämpöön. Ja suihkun ja pienen lepohetken jälkeen lähdettiin tankkaamaan turnausruokailuun sisältyneeseen pizzabuffaan. Ja sen jälkeen vietettiin hetki vapaa-aikaa. Ilta päätettiin valmentaja Cristianin pitämään palaveriin, jossa jokainen pelaaja sai myös henkilökohtaista ohjeistusta ja työstettävää seuraavan päivän peleihin. Tällä kertaa ei hiljaisuuden alkamisesta kulunut kuin 15 minuuttia ja luokan valloitti syvän unen tuhina.

Aamulla muutamat heräsivät ensimmäisenä kommenttinaan "tänään jätkät otetaan turnausvoitto". Ja tuosta kummunnut asenne, tahto ja keskittyminen näkyi koko päivän. Myös parantunut keli toi hyvää fiilistä. Aamupalan jälkeen siirryttiin kentälle, jossa pojat aloittivat oma-aloitteisesti lämmöt 45 minuuttia ennen peliä. Vielä pari vuotta sitten tämä olisi ollut mahdotonta ja porukan keräämiseen lämmittelyyn olisi mennyt hyvä tovi. Tai tekeminen olisi ollut vähän sinne päin. Nyt joukosta nousi muutama johtaja näyttämään esimerkkiä ja kaikki lähtivät tekemään perässä. Yksi viikonlopun hienoimpia hetkiä!

Aamun pelissä SJK Kultaa vastaan pelattiin lohkovoitosta ja siis finaalipaikasta. Vastaan tulikin hyvä ja tasapainoinen, mutta ennenkaikkea jalkapalloa pelaava ryhmä, joka pakotti pojatkin pelaamaan parastaan. Peli oli alkuun tasaista, mutta sen edettyä pojat pääsivät niskan päälle. Avausmaali syntyi Nuutin toimittaessa pallon maalille ja Lennin pistäessä syötön sisään. Pian tämän jälkeen juhlittiin toista kertaa Villen lähettäessä Eevertin läpi pitkällä tarkalla avauksella. Toisella puolikkaalla vastustaja kavensi, mutta pian sen jälkeen Eevert iski Veetin syötöstä toisen maalinsa. Paketti pidettiin tämän jälkeen tiiviinä ja pallonhallinta itsellä, joten vastustaja ei päässyt enää peliin kiinni. Hieno 3-1 voitto pojille erittäin ehjän pelin jälkeen.

Finaalissa vastaan tuli toisen lohkon jonkinasteinen yllättäjä Ilmajoen Kisailijat. Eteläpohjalainen uho ei kuitenkaan yksin kanna, jos vastassa on hyvää futista pelaava Keltainen ryhmä. Vaikka parilla yli-ikäisellä kovalla pelaajalla varustettu vastustaja iskikin heti ottelun alkuun kulmasta johtomaalin, eivät pojat tästä hämmentyneet, vaan jatkoivat oman pelinsä jauhamista. Tämä johti pian vastustajan rikkeeseen ja rankkariin, jonka Lauri ampui varmasti sisään. Tästä viitisen minuuttia ja Niilon puolittain läpi lähettämä Joona pisti hyvän vedon sisään oikealta. Kolmen minuutin päästä nähtiin Eevertin huikean asenteen tulos, kun hän taisteli pallon itselleen ja käytännössä juoksi läpi iskien numerot 3-1:een. Toisella jaksolla peli oli yhä selvemmin Keltaisella ja Joonan veikan syötöstä liki maaliviivalta sisään tuuppaama 4-1 maali oli enää kosmetiikkaa. Keltainen ottin kauden ensimmäisen turnausvoittonsa!

Joukkueen entistäkin enemmän pallonhallintaan pohjaava pelitapa puri erinomaisesti niin pitkää palloa kuin oikeaa futista pelanneita vastaan - tosin jälkimmäistä edusti lähinnä vain SJK. Kärki prässäsi maltilla ja iski, kun oli iskun paikka. Keskikenttä pysyi tiiviinä eikä vastustajien ollut helppo löytää syöttövälejä. Ja jos joku hyökkäys eteni meidän alueelle, niin puolustus ja maalivahti pelasivat tilanteet varmasti. Joukkueesta huokui kauttaaltaan vahva itseluottamus, rauhallisuus ja halu voittaa. Seuraava turnaus on sitten muutamaa astetta haastavampi, kun heinäkuun alussa matkataan Helsinki Cupiin. Sielläkin ollaan jälleen koko tiimin voimin yhdellä yhtenäisellä joukkueella. Välissä pelataan useampi sarjapeli ja ehkä joku harjoituspelikin. Mutta kaikkiaan joukkueen tekemisessä on nyt hieno tatsi ja harmonia, minkä viikonloppu osoitti. Tuskaisempiakin hetkiä tulee taatusti kauden aikana vielä usein, mutta joukkueena nekin kohdataan. Kiitos ja onnittelut vielä jokaiselle pelaajalle! Iso hatunnosto valmentaja Cristianille, jonka urakka Seinäjoella oli kova kahden joukkueen eli P07:n ja P06:n päävalmentajana. Ja erityiskiitos useamman pojan jumissa olleet takareidet ja pohkeet la-iltana ja su-aamuna hieroneelle Mikalle.

Luiz Antonio Cupin voittajat 2019: 4 Kokko Ville (mv), 5 Sipilä Lauri, 7 Kinnunen Nuutti, 8 Somero Konsta, 9 Kinnunen Eevert, 10 Takanen Niilo, 13 Ahola Saku-Matti, 14 Isokääntä Joona, 15 Peltonen Lenni, 16 Länsipää Onni, 19 Kääntä Juha, 20 Välimäki Veikka, 25 Poutanen Onni ja 26 Kumpumäki Veeti.