1
JOU
13.00
E-tytöt (09-10), Harjoitusottelut talvi 2018-2019

FC Raahe T10-11 - FC Y T10   

Arina-areena, Raahe

Tytöillä harjoituspeli Raahessa



FC Raahe kutsui meidän 2010-2011 tytöt pelaamaan Raaheen harjoitusottelua. Pikaisesta aikataulusta huolimatta halusimme tarttua tilaisuuteen, sillä Ylivieskassa talven harjoitteluolosuhteet ovat erittäin heikot. Tilaisuutta päästä pelaamaan kunnon tekonurmelle hallissa ei vain voi jättää käyttämättä.

Raaheen lähdettiin pienellä porukalla pelaamaan FC Raahen 2010-2011 syntyneiden tyttöjen joukkuetta vastaan. Mukaan piti ottaa kaksi 2009 syntynyttä tyttöä, Peppi ja Juliette. Muuten mentiin 2010-2011 syntyneiden kanssa. Ensimmäiset pelit pelattiin ilman vaihtopelaajia kun pari tyttöä pääsi tulemaan vasta toiseen peliin. Peli kuitenkin kulki hyvin pienemmälläkin porukalla.

Tytöt jaettiin kahteen tasoltaan tasaiseen joukkueeseen ja joukkueet pelasivat yhtä aikaa FC Raahen kahta eri joukkuetta vastaan.

Peleissä näkyi, että Ylivieskan tytöt ovat harjoitelleet ja pelanneet jo useamman vuoden yhdessä, vaikka alkuun syksyn harjoitustauko ja pitkä pelaamaton kausi näkyikin peleissä. Peli alkoi kuitenkin sujua mitä pidemmälle päästiin. Tytöt pelasivat hyvää joukkuepeliä, jossa henkilökohtainen taito tuli myös hyvin esille. Valmentajia ilahdutti erityisesti se, että parin viikon harjoittelun teeman, ensimmäinen kosketus, oppiminen näkyi pelissä selkeästi. Myös peliasento, jota ollaan vasta sivuttu harjoituksissa, oli tarttunut monen tytön oppiin. Kun syöttöpelikin onnistui, nähtiin peleissä hienoja maaleja useamman peräkkäisen syötön päätteeksi.

Parannettavaakin toki pelaamisessa on. Etenkin taaksepäin pelaaminen ja maalivahdin käyttäminen tarvitsee vielä paljon treenausta ja oivaltamista. Myöskään sijoittuminen kentällä ei aina ollut optimaalista, mutta eiköhän nämäkin asiat parane kun harjoitellaan lisää.

Oli ilo huomata, että Raahessa eletään tällä hetkellä jalkapallohuumaa. Tyttöjä oli Raahelaisten joukkueessa paljon ja pelinohjaajina toimi P06 joukkueen pelaajia. Selkeästi Raahessa tehdään hyvää työtä junnufutiksen eteen ja onkin mukava tehdä yhteistyötä hyvin toimivan seuran kanssa. Saimme kutsun tulla jatkossakin pelaamaan harjoitusmatseja ja tottakai otamme kutsun vastaan. Raahelaiset olisivat olleet valmiita myös tulemaan Ylivieskaan, mutta olosuhteista johtuen taitaa auton nokan suunta olla Raaheen päin niin kauan kunnes saamme Ylivieskaankin kunnon harjoittelupaikan talveksi.... toivottavasti pian.

Mukana FC Ylivieskan joukkueessa pelasivat: Amelia, Ella, Iida, Tilda, Juliette, Neela + Julia, Emmi, Natalia, Iina, Jenniina, Peppi


FC Ylivieskan T09-10 joukkuetta tukevat yritykset:


Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista