2
HEL
11.30
E-tytöt (09-10), Oulu Girls Cup

Ajax-09 - FC Y 09/10   4 - 0

Oulu

Harjoituspeli Ajaxia vastaan 26.1.



FC Ylivieskan -09-10 tytöt pääsivät jälleen pitkästä aikaa kokeilemaan nappiksilla pelaamista tekonurmella kun Ajax Sarkkirannan -09 tytöt haastoivat joukkueemme 8v8 harjoitusotteluun. Ottelu pelattiin Raahen Arina Areenalla loistavissa talviharjoitteluolosuhteissa.

Peliin lähdettiin pääsääntöisesti joukkueella, joka oli ilmoittautunut myös 1.-3.2. pelattavaan Oulu Girls Cupiin. Joukkueen periaatteiden mukaan jokaisella oli siis mahdollisuus olla mukana, mutta joukkueen 21 pelaajasta mukaan lähti 13.

Peli Ajaxia vastaan oli pitkälti hyvää tasaista vääntöä keskikentällä. Ajax hallitsi peliä ehkä hitusen enemmän ja maalipaikoille he pääsivät paremmin. Ylivieskan hyökkäystilanteet ajautuivat usein laitoihin, ehkä Ajaxin hyvän puolustuksen myötä. Iso kenttä loi jonkinverran haasteita, sillä Ylivieskan tytöistä osa pelasi ensimmäistä kertaa 8v8 kentällä, eikä kenellekään pelimuoto turhan tuttu ollut. Yksi 8v8 turnaus pelattiin viime syksyllä Next Year Cupissa Ylivieskassa sarjassa T08-09 syntyneet. Pelitapa on kuitenkin omaksuttu yllättävän hyvin. Joukkue pelaa tiiviinä pakettina ja kunhan pienet asiat vielä loksahtelevat paikoilleen, tulee pelistä entistä parempaa.

Yhä enemmän Ylivieskalaisten on harjoiteltava potkutekniikkaa ja ensimmäistä kosketusta. Näissä oltiin hieman Ajaxia jäljessä. Pelirohkeutta tarvitaan myös lisää. Pallo annettiin nyt liian helposti vastustajalle ja tilanteet jätettiin hieman kesken. Oulu Nice Cupiin lähdetään näitä asioita parantamaan.

Miten se peli sitten päättyi?

Ajax voitti pelin 5-1. Vastustaja pääsi tekemään maalit meidän pienet virheet hyödyntäen. Kaikki kunnia siis heille. Ajax on taitava joukkue, jolle ei tulisi antaa näitä mahdollisuuksia. Ylivieskan ainokaisen teki Säde. Hän riisti vastustajalta pallon puolen kentän paikkeilta, kuljetti sen kohti maalia ja sijoitti pallon taitavasti ohi maalivahdin. Joukkueen ilo maalista oli sanoinkuvaamatonta ja loi uskoa isonkin kentän peliin ja siihen, että oikeaan suuntaan ollaan menossa.

Tilastot
Ajax-09

4 - 0

(1-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista