Virkiän kova joukkue haki pisteet Safarilta
Julkaistu: 28.08.2020 00.00

Perjantaina 28.8. FC Ylivieska YJ kohtasi Safarin tekonurmella tähän asti kauden kovimman vastustajansa. P17 Kakkosen sarjaan on mahtunut monenlaista peliä ja taso on ollut melko ailahtelevaista. Tänään Ylivieskassa päästiin kuitenkin pelaamaan erittäin hyvää ja kovatasoista jalkapalloa kun Lapuan Virkiä asteli kentälle kovalla porukalla. Pelin alusta saakka oli selvää, että molemmat joukkueet haluavat voittaa pelin. Virkiä aloitti vahvasti ja ylivieskalaiset olivat puolustuskannalla. Vieraat eivät kuitenkaan päässeet hyviin maalipaikkoihin, sillä ylivieskalaisten puolustus organisoitui mallikkaasti. Kaksi maalia Virkiä kuitenkin pääsi lataamaan maaliin ja ensimmäinen jakso päättyi vieraiden 1-2 johtoasemassa. Kotijoukkueen maalin teki Joonas läpiajosta. Toisella puoliajalla, etenkin alussa, ylivieskalaiset pelasivat erinomaisesti ja palloa painettiin lapualaisten päätyyn. Todellisiin maalipaikkoihin ei kuitenkaan ylivieskalaisetkaan juuri päässeet, sillä myös vieraiden puolustus pelasi vahvasti. Yhden maalin kotijoukkue pääsi toisellakin puoliajalla tekemään, kun Tomas laukoi pallon verkkoon Eemelin vapaapotkun jälkitilanteesta maalivahdin torjuessa pallon eteensä. Kun vastustaja pääsi vielä maalaamaan kolmesti, päättyi peli lopulta vieraiden 5-2 voittoon. Ylivieskalaisten puolustuslinja pelasi pelissä pallollisena hyvin. Lisäksi etenkin Vili onnistui pelaten kauden parhaan pelinsä tänään. Myös Juho-Matias onnistui pallollisessa pelissään.

Vaikka pelin lopputulokseen ei voi olla tyytyväinen, oli pelissä paljon hyvää. Valmentajat olivat tyytyväisiä kovatempoiseen peliin hyvää vastustajaa vastaan: "Tällaiset pelit kehittävät joukkuetta. Kovia vastustajia ei ole tällä kaudella liikaa ollut ja näitä kovia pelejä saisi ehdottomasti olla enemmän, jotta rutiinitaso peleissä nousisi. Virkiä oli tänään parempi ja ansaitsi voittonsa. Kuitenkaan meidän ei kannata olla kuin tulokseen pettynyt. Toki kehitettävää meillä on muun muassa pelin rytmittämisessä. Palloa olisi voitu kierrättää enemmän. Nyt se laitettiin välillä liian nopeasti eteenpäin. Asia vaatii vielä harjoitusta, joten treenataan sitä, niin opitaan tunnistamaan tilanteet, milloin mennä hitaammin ja milloin nopeammin"

FC Ylivieska YJ pelaa seuraavan pelinsä Alavudella 8.9. Tämän jälkeen joukkueella on vielä yksi kotipeli, joka pelataan torstaina 10.9. klo 18:30 Safarin tekonurmella. Tervetuloa kannustamaan joukkue voittoon.