15.00
C-pojat 06, P14 Ykkönen

VPS J P07 - FC Y   2 - 1

Monitoimiviheriö 9, Ruutikellarintie 8, Vaasa

Vaikka pelistä tuli sinälläänniukan kirvelevä 2-1 tappio, oli peli itsessään yksi kesän mukavimmista ja laadukkaimmista. Tähän isona syynä oli se, että vastassa ollut VPS-j P07 on fysiikaltaan ja pelitavaltaan meidän kanssamme hyvin samankaltainen joukkue. Pelissä keskeisessä roolissa oli siten monipuoliseen syöttöpeliin pohjaava taitojalkapallo pitkien pallojen ja hyvin monen joukkueen harjoittaman yliprässäämisen loistaessa poissaolollaan.

Joukkueet olivat kentällä hyvin tasaisia raitapaitaisten vaasalaisten pitäessä hiukan enemmän palloa etenkin keskialueella. Vaarallisia tilanteita ja tolppalaukauksia nähtiin molemmissa päissä ja molemmilla jaksoilla. Peli oli rehtiä ja puhdasta, taistelu pallosta oli silti kovaa kentän jokaisella osa-alueella. Vaasalaisten avausmaali syntyi ensimmäisellä jaksolla kulmatilanteesta, jossa pallo toimitettiin maalille ja siellä turhan vapaana päivystänyt vaasalaispelaaja pääsi kääntämään pallon sisään. Kulmatilanteiden puolustaminen on selkeästi yksi osa-alue, johon Keltaisen tulee harjoituksissa jatkossa panostaa. Vaasalaiset olivat ensimmäisellä jaksolla hivenen niskan päällä, osin siksi että sen liike oli aktiivisempaa eli syöttöjen ja riistojen jälkeen jalat olivat välittömästi liikkeellä ja sitä kautta luotiin syöttösuuntia. Omat paikkansa oli silti myös hiukan suoraviivaisemmin pelanneella Keltaisella. Syöttöjen kanssa kuitenkin kiirehdittiin liikaa eikä porrastus pelaajien välillä syöttökulmien muodostamiseksi toiminut parhaalla mahdollsella tavalla.

Toisella jaksolla Keltainen vyörytti voimakkaammin ja aktiivisuus sekä syöttöjen laatu parani. Jos ensimmäisellä jaksolla ei päästy laitojen kautta eteenpäin ihan halutulla tavalla, tultiin nyt voimakkaasti sekä oikealta että vasemmalta. Vaasalaiset puolustivat kuitenkin oman alueensa hyvin eikä palloa saatu toimitettua parhaille laukaisupaikoille eikä toisaalta löytämään parhaita reikiä läpisyötöille. Intensiteetti, yritys ja liike olivat kuitenkin selvästi parempia ja paikkoja syntyi tasaisesti. Ansaittu tasoitus saatiin kärjessä pelanneen Eevertin loistavasta oivalluksesta. Hän näki vastustajan maalivahdin olevan irti maaliltaan ja lähetti juuri sopivan korkuisen kaukolauksen maalivahdin yli verkon perukoille. Tämän jälkeenkin vire oli vahva ja mahdollisuudet johtomaaliin hyvät. Vajaa 15 minuuttia ennen loppua tuli kuitenkin kylmä suihku tuomarin näyttäessä vaasalaisille rangaistuspotkua hiukan tulkinnanvaraisesta tilanteesta. Mutta yhtä kaikki, tuomareihin homma ei todellakaan tänään kaatunut. Ville sai kätensä varsinaiseen rankkariin, mutta pallo pistettiin ripareilla sisään. Yhtäkkiä oltiin siis jälleen tappiolla. Pojat pistivat kuitenkin loppuun todella kovan paineen ja peli saatiin vastustajan päätyyn. Yksi erinomainen paikka syntyi n. 5 minuuttia ennen loppua: Eevert rynni palloon oikealla, ohitti vastustajan pakin ja pääsi ajamaan pienestä kulmasta maalia kohti. Maalilla oli vapaana kaksi omaa pelaajaa, mutta niin vain pallo ei tällä kertaa sinne asti mennyt. Tuon jälkeen ei enää yhtä hyviä tilanteita saatu ja lopputuloksena oli siis niukka 2-1 tappio.

Totuuden nimessä voi todeta, että Keltainen vastaa fysiikaltaan kovia 07-joukkueita, mikä selittää osaltaan pelin tasaisuutta ja viihdyttävyyttä. Ja sitä miksi pelaajat pelistä tappiosta huolimatta nauttivat. Itse asiassa kokoonpanossa oli tänäänkin neljä 07-syntynyttä pelaajaa. Sarjan kovilla joukkueilla on vahvan pelitavan lisäksi fyysinen yliote, mikä on näkynyt tuloksissa niin Keltaisen kuin laadukkaan vaasalaisryhmän (joukkue pelaa myös P13 ikäluokan Liiga Pohjoista eli entistä PSL:ää) tuloksissa. Molempien joukkueiden valmennus totesikin yhteen ääneen juuri sunnuntaina pelatun kaltaisten tasaisten pelien oleva syy, miksi sarjassa ollaan mukana. Poissa keltaisen riveistä oli eri syistä johtuenottelussa neljä hyökkäyspään pelaaja, mikä näkyi väistämättä. Pelikuormaa ja juoksukilometrejä tuli kentällä raataneille. Rajalliset rivit ovat myös johtaneet muihin ratkaisuihin - toinen joukkueen maalivahdeista eli Konsta L on pelannut nyt kaksi peräkkäistä ottelua laitapakkina ja on suoritunut aivan erinomaisesti! Laitapakkina Vaasassa uurasti lisäksi osan peliä Veeti, joka on normaalisti totuttu näkemään keskikentällä.

Alla muutama kuva sunnuntailta Timo Tuomalan kamerasta, kiitokset kuvaajalle! Alkava viikko on taukoa sarjapelien osalta, mutta lauantaiaamuna suunnataan koronakauden ensimmäiseen turnaukseen Jyväskylän Comets Cupiin. Siellä samassa alkulohkossa kohdataan FC Inter Sinimust, FC Vaajakoski/Muurame YJ sekä LaPa-95.

Maali: 1-1 Kinnunen Eevert

Ottelukokoonpano: 4 Kokko Ville (mv), 5 Sipilä Lauri, 6 Honkala Eetu, 8 Somero Konsta, 9 Kinnunen Eevert, 10 Takanen Niilo, 11 Tahkokorpi Tomi, 12 Laulumaa Konsta, 16 Länsipää Onni (C), 19 Kääntä Juha, 20 Välimäki Veikka, 22 Vähäaho Oliver, 23 Kivelä Mikko, 26 Kumpumäki Veeti, 40 Tuura Juuso